ahojte, na uvod chcem povedat ze tu prisem prvy krat ale mozno tu najdem nejake pochopenie, mam 32 rokov a pocit neustaleho strachu ze mi nieco je..a teraz posledne mesiace je to neunosne, hapruje mi menstruacia..viac ju nemam ako mam, bud len slabe spinenie alebo jeden den posledne mesiace..a neviem co to je..mam hrozny strach ist k lekarovi lebo mam cancerofobiu a strasny strach co sa tam dozviem chodim k nemu pravidelne inak a zakazdym tam idem omdliet od strachu..som tam objednana zase buduci tyzen vo stvrtok a uz som precitala vsetky hororove scenare na internete co moze byt za tym co sa mi deje takze sa strasne bojim co mi povie..samozrejme viem ze ma budete posielat k psychiatrovi k tomu uz chodim ale aj tak ten strach v sebe zadusit neviem..viem ze vela z vas sa bude chytat za hlavu ale musim to zo seba niekde dostat..mozno ste tu take ktore ma ukludnia viac ako psychiater som rada za taketo forum ze som to mohla napisat a prosim aby ste sa mi nesmiali
@teleskop uz som vymenila teraz mam noveho vtedy som mala psychologicku ale ta ma poslala k psychiatrovi radsej ze ona mi nevie pomoct
Skus este ineho psychologa. Ja som mala tiez kedysi silne strachy z vaznych chorob, mala som vtedy stastie na vynikajucu psychologicku, s ktorou sme uz na druhom sedeni zistili pricinu a bolo po strachoch. Potom dlho trvalo odstranit tu pricinu, velmi dlho. Ale uz som aspon zila bez tych strachov.
Ahoj, chcela by som ti v prvom rade napísať, že už to že si to dala zo seba von je super. Si statočná, leto to chceš riešiť a verím, že sa aj ty zbaviš strachu. Strach je náš nepriateľ a každý deň si musíme pripomínať slová pokoja- neboj sa. V prvom rade prosím, prestaň čítať a prijímať negatívne informácie na internete či z iných zdrojov. Obklop sa ľuďmi, alebo informáciami ktoré budú prinášať upokojenie a slová nádeje. K lekárovi určite choď, je normálne, že máš obavy, ale očakávaj aj dobré správy ktoré ti môže povedať. Život v strachu paralizuje, vyber si každý deň byť odvážnou a smelou, pokojnou a radostnou, je to rozhodnutie, zmena myslenia. Ak ťa napadne zlá myšlienka , povedz si ok, ale možno to bude aj inak. Držím ti palce a želám na každý deň vieru a nádej, že každý deň sa uzdravuješ a aj ty môžeš žiť bez strachu a obavy.
Tak ak mas pocit, ze psychiater ktoreho mas ti nepomaha, ze ta to nikam neposuva, tak treba ho vymenit. Nie je dobre, ked mas strach v sebe, treba to dat von. Sleduj svoje pocity pri roznych cinnostiach a to co ta naplna, pri com zabudas na cas, na problemy, tak to vyhladaj co najviac.
Musí vymeniť psychiatra alebo si skúsiť nájsť dobrého psychológa..ten strach nemáš dusiť..