Mám pocit na odpadnutie a zle sa mi dýcha

dzeni
27. dec 2015

Dobry den, prosim nevie mi niekto poradit, uz vyse mesiaca mam pocit ako na odpadnutie, telom mi prejde take teplo, horsie sa mi dycha, no nieco hrozne :( a nie a nie to ustupit. Bola som aj u doktorky, vysledky dopadli dobre, ze som 100% zdrava, ale ja sa tak necitim. Prosim memal niekto nieco podobne? dakujem

pribinak
27. dec 2015

Zazivas nejaky nadmerny stres?

maaaaaaaria7
27. dec 2015

takto sa u mňa prejavoval panický atak - úzkostná porucha.. ale ak si psychicky v poriadku, tak netuším...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
27. dec 2015

@dzeni problémy s tlakom alebo so srdcom? z jedného vyšetrenia to nemusí dr. odhaliť...
a ďalej - piješ dostatok tekutín? káva? cigarety?

jeennyv
27. dec 2015

@dzeni lekarka ti povedala, ze si zdrava, tak zbytocne neries a neprikladaj istym veciam velky doraz, ak mas stresy alebo dostanes sa do istych situacii je jasne, ze ta to ohromi ci sokne atd....nezaoberaj sa tak sebou a bude pokoj...

tiwyna
27. dec 2015

Stitna zlaza to moze byt, krvne testy som mala dobre,ale na sone sa ukazalo poskodenie,lekarka to liekmi este nechcela riesit,ale ja som mala take pocity,ako opisujes. Kupila som si ryby tuk s organickym jodom,to mi velmi pomohlo

limetka69
27. dec 2015

@dzeni mne to pripomína ten spomínaný panický atak. Tiež som jedného krásneho dňa začala trpieť takými stavmi a myslela som si, že skončím na psychiatrii. Ešte som k tomu mala sústavný strach, úzkosť.... Nechcela som byť sama, nemohla som ísť busom. Katastrofa proste. A tak som na nete vygooglila, že takú neplechu môžu robiť aj zanesene črevá candidou. Nasadila som si bezlepkovú diétu, laktobacily a do dvoch týždňov cca ma prešli všetky stavy. Žiadna úzkosť, panika, mdloby... Ďakujem Bohu za net, lebo doktori by mana srali a pchali do mňa antidepresiva 🙂

dzeni
autor
28. dec 2015

dakujem krasne za rady. Ano uz som z toho taka vystresovana, co so mnou bude, ze si tym robim asi zle. Kamosky mi poposielali vselijake clanky, tichy zensky infarkt,....... tak som z toho paf, lebo ked si to clovek precita, aj to sedi. Aj dnes v noci som sa zobudila s triaskou a ked som si odmerala tlak tak 160na 100 :( tocenie hlavy, busenie srdca, stale mam palenie zahy.... no vsetko. Teraz som prisa od doktorky, vysledky na stitnu zlazu OK, ako aj ine vysledky. Stale mi je na odpadnutie k tomu sviatky, tak nemozemani po vysetreniach :( mam z toho zly pocit.

staronova
28. dec 2015

nebude to z tej záhy? Ja som mala v začiatkoch takéto príznaky. Z ničoho nič zle, bolesť na hrudi, triašky....Skús nejaku dobu dietu na reflux, záhu a uvidíš čo to povie.

3d
28. dec 2015

Boze 160 na 100? To uz jena infarkt. Volaj sanitku. V nemocnici ta urcite vysetria, obvodakom sa nechce. To iste mala moja kamoska, nikto ju neriesil a aj tak skoncila v nemocnici presne s takym tlakom 160 a sanitar este ju pochvalil ze volala sanitku. Neblazni.

katka1981
28. dec 2015

@dzeni, ake vysetrenia ti robili? Teraz som si vsimla tvoj tlak, ja by som ti navrhla tiez hospitalizaciu, tam ti urobia behom kratkeho casu vsetky vysetrenia. MOzno mas problem so srdcom, mozno s cievami. Ten tlak je velmi vysoky, urcite to ries.

staronova
28. dec 2015

Nestrašte ju s tým tlakom! Ano je vysoký, ale s takýmto tlakom, ak nie je dlhodobo taký sa jej hádam nič nestane. V noci mala triašku, tak sa aj tlak zmenil. Hádam nie je malé dieťa a fungovala by stále na takom tlaku. Bola u lekárky a určite jej merala aj tlak.
A s vysokým tlakom ju nebudu hospitalizovať-to kde žijete? Dnešné zdravotníctvo už nie je čo volakedy, že na tabletky na tlak nastavovali nemocnici. Daju krabičku liekov, papier, zapisujte si tlaky a o mesiac na kontrolu. Hajde domov::::

marina24
28. dec 2015

@staronova ano,presne tak,dokonca anipo ťažkom epileptickom záchvate si nenechaju cloveka ani len na pozorovanie,a nie to ešte s takýmto tlakom:D mi to prídu usmevne take komenty,že v nemocnici ťa vyšetria :D:D:D a pomôzu,neviem,kde ti ludia žiju vobec. v nemocnici sa každý na teba akurát tak vysere.

podľa mna máš uzkosť a psychiku v prdeli,zažívaš nadmerný sts,alebo si zažívala,alebo sa niečooho bojíš,vnutorne,a tak...alebo máš len nafigu tlak,alebo trpíš poruchou štítnej žlazy,alebo si hypochondria sama :D jendo z toho istotne...ale ved lekárka obvodná ťa mala vyšetriť dôkladne...
ale prosím ťa,nestresuj zase..vieš kolkokrát ja a aj čo viem,moji rodičia alebo frajer majú taketo stavy ?že ideme odpadnuť,je nam zle,tazsie sa dýcha,ale ono to potom prejde...

charity
28. dec 2015

@dzeni Niektore alergie a intolerancie sa mozu takto prejavovat. Chod smer imunologia-alergologia.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanka_kralikova
28. dec 2015
Používateľ ivanka_kralikova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivanka_kralikova.

@dzeni ahoj. moze to byt velmi vela veci, ktore lekar len tak nezisti... napr zachvat uzkosti. alebo aj nizky tlak- ak si v strese a prida sa k tomu aj unava, organizmus moze reagovat takto. nemas problemy som spankom? tlak tiez znizuju niektore potraviny.. mozno by bolo fajn skocit aj na alergologicke vysetrenie, ci ti nerobi zle nejake jedlo... pricin moze byt skutocne vela..vacsinou je to kombinacia fyzickeho a psychickeho. drzim palce nech sa to zlepsi.

3d
28. dec 2015

@marina24 Nemusis sa posmievat. Je to trapne.

janickadr
28. dec 2015

@dzeni Skus si dat Magnezium 500mg 2-3x denne a nejaky upokojujuci caj alebo liek na prirodnej báze k tomu a viac oddychuj, vsetko to moze pomoct na mnohe tvoje tazkosti, aj tlak ti to znizi. A tlak a pulz si obcas cez den premeraj a zapis, ak ti tazkosti neprejdu, pojdes naspat k lekarovi a aspon ukazes, ako to s tym tlakom a pulzom pri buseni srdca vyzera. Jednorazovo namerany vyssi tlak je sam o sebe dost malo vypovedny.

dzeni
autor
28. dec 2015

ste zlate dakujem Vam.
Ved prave, aj pred par dnami mi nebolo dobre v noci, tak som zavolala pohotovost, tlak este vyssi a pozerali na mna, ze co s tym otravujem, ze maju dolezitejsiu robotu, pichli mi injekciu a hotovo.
Tak teraz som sa im bala aj volat, prezila som nejako do rana, srdce mi islo vyskocit z hrudnika, ale obvodna mi dala nejake lieky-Concor, tak tie tlak trosku upravili, ale stale mi je nanic.
Neviem fakt z coho mi to vzniklo, Tak musim nejako pretrpiet cez tieto sviatky a snad ma daju este na nejake vysetrenia.
Skutocne dakujem za rady.

janickadr
28. dec 2015

@dzeni Kym sa nejake dalsie vysetrenia dostanes, zopar dni to este urcite potrva, takmer vsade sa aj objednava, ved to poznas. Zatial teda uzivaj ten Concor, ten ti trosku znizi tlak aj pulz a sem tam si to premeraj. Daj si to Magnezium, mozno mas aj tetaniu resp.aspon nabeh na nu, tak to ti pomoze na tlak aj na nu.., urcite ti to nejako neublizi. A oddychuj, ak sa da. Snad sa ti postupne ulavi.. 🙂

marina24
28. dec 2015

@3d nechápem o čom hovoríš,asi si sa pomýlila,neviem,kde sa vysmievam....

marina24
28. dec 2015

@3d ale hovoriť niekomu ,aby volal sanitku ked ma obyčajný zvýšený tlak,to potom moj oco by volal sanitku každý den k sebe,ked ma 160 tlak :D a povedať,že v nemocnici ťa vyliečia,je tiež úsmevné,🙂))asi nežijete na slovensku

evina1111
27. okt 2018

@limetka69 ahoj mam presne taketo stavy už dlhšie a som z toho zúfala. Môžeš mi prosím ta viac napísať do správy? Budem ti veľmi vďačna.

daniaz
6. máj 2019

@evina1111 tiež mam tieto stavy. Co ti zistili? Ja trpím na paniku poruchu ale lieky mi na to nezaberajú.

evina1111
6. máj 2019

@daniaz ahoj ja mam tiez panicku poruchu a uzkostne stavy stale mi bolo na odpadnutie tak berem lexaurin 3mg hned rano aby som fungovala a potom 1 tab.sertralin 50mg antidepresiva.ten lex .mi zabera za 10 minut.

daniaz
6. máj 2019

@evina1111 a pomáhajú ti? Ja beriem eliceu 15 mg a poobede brintelix 10mg. Pri tazkostiacjj feontin 0.25. Ale stále mam pocit dusnosti a strachu ach 😔

evina1111
7. máj 2019

@daniaz pytaj si lexaurin jednoznacne ucinkuje velmi rychlo a k nemu nejake lepsie antidepresiva.ten lex ucinkuje fakt rychlo.

daniaz
7. máj 2019

@evina1111 a ako často ho užívaš?

eliska13
7. máj 2019

@evina1111 3 mg Lexaurinu ukľudní aj kona😁ten je silný.aj vieš z čoho sa to spustilo?stres, únava....
@daniaz nechodíš na terapie?lieky zaberu až časom musíš prísť na to, čo Ťa stresuje hlavne na to nemyslieť tiež beriem AD
Ukludnovaky sú dobré v začiatku žiaľ dlhodobo sa na nich nedá fungovať to by sme každý deň pred stresom hltali tabletky.Ale ako prvá pomoc sú ucinne