Mám oslabenú zubnú sklovinu

sunshineka
16. feb 2014

baby mam oslabenu zubnu sklovinu,odmalicka kazive zuby.aj napriektomu,ze si umyvam poctivo zuby.ako doplnate vapnik a vyzivujete zuby?

zita19
16. feb 2014

Odporucam Elmex gel. Kupis v lekarni. Umyvaju sa s nim raz tyzdenne zuby 2 minuty. Posilnuje zubnu sklovunu.

sakalka
16. feb 2014

ahoj mne pomaha multivitamin pre dospelych , pretože vapnik sa ti nevstrebe bez tuku , plus je potrebne C čko a ine latky pre spravnu vymenu . Inak sa ti vyplavi z tela . Ešte je potrebne vylučiť alebo obmedziť jedlo , najme kombinacia mlieka z cukrom je velmi nevhodna , pretože pri traveni vznika kyselina ktora dokaže aj z tela vaplavovať vapnik a to aj z kosti . Ked som bola dieta som často jedla chleba z lekvarom a mlieko na zapitie , alebo naše detičky maju vianočku na ranajky a zapijaju to mliekom , plus kakao je to najhorsie čo može byť pretože je to mlieko z cukrom . Prišla som na to až v tehotenstve pretože som uživala vitaminy pre tehotne a potom aj pre kojace matky , a zubarka ma začala chvaliť ako sa mi zlepšila zubna sklovyna . Teraz to uživam priležitostne ked citim potrebu napriklad na vianoce teraz som mala hrozne citlive zuby Na internete som potom zistila ako funguje latkova vymena v tele a zistila som prečo som mala take slabe zuby ako dieta , aj napriek tomu že som žila pri krave a mlieko bolo moje hlavne jedlo do 5 rokv . potom som to mala od smedu hoci kedy som si zmyslela napiť len mlieko velmi mi chutilo , a zubarka mi napisala vapnik v tabletkach ktore som aj tak neuživala .
Plus teraz mam pastu aloe vera od jednej firmy a čisti mi to aj zubny kameň , najlepšia pasta aku som kedy mala . Odporučam a napišem o tom bliššie info .Soory za gramatiku , som cudzinka a viem že sa tu niekto rad obuje do mojho pravopisu .

sakalka
16. feb 2014

inak možeš konzumovať mlieko ale sladke až o dve hodiny alebo naopak , nikdy nie spolu . Ja oi cytim ihned ked začnem ranajkovať ovsene vločky z mliekom a sladim si to trochu cukrom pre chuť , po takom tyždni to už je hrozne a musim brať vitaminy a vysadiť to jedlo .

d_anica
16. feb 2014

Ahojte! Ja mám rovnaký problém so sklovinou. Začalo sa to až v tehotenstve a teraz, po 2,5 roku dojčenia mám končeky zubov takmer priesvitné a krehké ☹ neberiem na to zatiaľ nič, ale asi zájdem za dr.

sakalka
16. feb 2014

@d_anica ahoj ja som to musela riešiť a som velmi rada že som počuvla svoju gynekologičku ked mi odporučila vitaminy pre tehotne a kojacie matky . Totžť ja som už pred tehu mala vytrhanych polovicu zubov a teraz mam hore 10 koruniek , keby som mala ostať v 30tke z protezov asy by som sa zblaznila , tak tí radim nečakaj a chod do lekarne . obyčajny multiak najlacnejši ti pomožea už o tyžden budeš citiť zmenu .

sunshineka
autor
17. feb 2014

@zita19 pouzivam a nic

sunshineka
autor
17. feb 2014

@d_anica ja to iste a mam hrozu z toho,ze mi zacni hnit.mama mala hrozne znite zuby .nejem ani jablko,lebo sa bojim,ze sa mi zlomi zub.zubarka to ma v pazi,ale asi aj tu zmenim.vsak musi nieco existovat

sunshineka
autor
17. feb 2014

@sakalka vdaka za radu.vyskusam,aj ked multivitaminy z lekarne,nepocula som na ne dobre ohlasy

limet178
17. feb 2014

skús tekvicový olej...aspoň 5-10 min podržať v ústach...potom vypluť a nechať pôsobiť ...neumývať...treba to aspoň 2x denne

d_anica
17. feb 2014

@sakalka
@sunshineka tak ja našťastie nemám problém s kazivosťou, plomby mám len tri. Ale vystrašili ste ma, už sa aj objednávam k dr!

monsici16
18. dec 2015

Ahojte moj syn ma pravdepodobne tie oslabenu zubnu sklovinu co pomaha u deti? Pastu sme naschval zvolili elmex a trt. Dakujem za kazdu radu