Mám orálnu candidu

3. sep 2024

Ahojte mam oralnu candidu boli ma jazyk,hrdlo,povlak na jazyku a horne podnebie ma boli.Mám sa obrátiť na ORL alebo zubára? Čo mi zatiaľ prosim pomože

monika4487
3. sep 2024

lyzicku sody bikarbony rozriedit v 1 dcl vody a gazou tym roztokom parkrat za den povytierat usta.

convalyarija
3. sep 2024

ORL

lukbe
3. sep 2024

Aj obvodný môže urobiť výter a na základe výsledkov predpise antimykotiká. Berú sa 7 dni plus potom mesiac po jednej tbl za tyzden. Trochu pomôže ustna voda corsodyl, ale má sa to oplachovat len niekoľko dní. Ak je masívny nález, naozaj len tie lieky. Vodičky, olej, kvapky nezaberaju. Zvykne sa to vrátiť. A obmedziť cukor.

autor
4. sep 2024

@lukbe antimykotiká to su ATB? A CORSODYl sa preco užíva kratkodobo ved pokoal zaberie ..cukor sladke a pecivo vyradene už neviem čo variť

autor
4. sep 2024

@monika4487
@monika4487 skušala som hnusný pocit som mala

lukbe
4. sep 2024

Nie sú to ATB. O corsodyle mi povedala zubárka, že kratkodobo. Aj sklovina pri ňom tmavne, ale prečo ešte, neviem.

autor
4. sep 2024

@lukbe aj ty bojuješ? Mala si aj tabletky?citiš ulavu ?

sharka174
4. sep 2024

Skús BioGaia Prodentis.. ja som to brala mesiac na candidu na pazeraku..to sú cmulacie tablety

111blanka
4. sep 2024

Infektolog radil peroxid vodika

monika4487
4. sep 2024

nam to stale pomoze ... tento recet nam odporucila zdravotna sestra priamo pred lekarkou ... cize babsky vymysel to neni... prajem skore uzdravenie

lukbe
4. sep 2024

Mala som tbl asi 3x, ono sa to vracia. Cukor používam kokosovy, sladkého jem málo, ale ak sa zabudnem, je to späť. Zhoršujú mi to aj spreje na astmu, minule som sa zabudla a zjedla viac nanukov. Hneď sa mi to vrátilo. A sodoubicarbonou kloktam kazdy vecer, možno pomôže, ale podľa mna, nevylieci.