Čaute. Chcela by som zistiť čo mam robiť keď mi chýbajú vitamíny? Začali sa mi v poslednej dobe veľmi štiepiť nechty, robiť zádery ( to však nie je od roboty) a v poslednej dobe som stale prechladnutá a kýcham. Viem že to nie je žiadna vázna choroba, ale chcela by som sa cítiť zdravo.
Ach jaj....dala si si urobit krvny obraz? Ci len triafaš do tmy ze mas malo vitaminov ? Kedy si bola na preventivke? Aku mas vahu, jedalniček - stravovacie navyky? fajčíš? ponocuješ? hybeš sa dostatočne ?
Na ,,citenie sa zdravo,, treba ist komplexne. Zmenit zivotny štýl. Na nechty si kup zinok a zvýš prisun cečka ked si nakapata...
no ja som bola už u doktora a ten mi povedal že mi nič nieje. že mám len oslabenú imunitu a že mám jesť viac ovocia len skúšala som už všetko a nič nepomáha .. tak sa pýtam že kde by mohol byť problém a či nemáte nejaké skúsenosti 🙂 a dakujem za radu zinok ma nenapdol @siska53
@katkav1 cizevaj imunoalergologicke testy si absolvovala a si ok?
My sme boli chori casto,testy nam vsetkym vysli negativne,uzavreli to,ze kvoli tomu,ze mame skolkarov. A klasika - vitaminy,prirodzene najma,odpocivat a nejaky ten imunoglukan. Aplus mne dala ribomunyl a drahemu zas nieco ine,hoci imunitu vraj mame ok,imunodeficiencia sa nepotvrdila...
Ja som mala v poslednej dobe tiež dosť oslabené nechty a zádery stále si ich natieram BIO kokosovým olejom aj zádery aj celý nechtík si to tak v masírujem a kúpila som si vitamíny pre krásne vlasy a posilnenie nechtov. Vitálne vlasy a nechty kapsule - 11,50 eur. Obsahujú extrakt zo zlatého prosa (42,5 %), želatína, vitamín C, zinok, magnézium, kalcium-D-pantothenat, vitamín-B6-hydrochlorid, biotín. Mne pomáhajú 🙂)))
@katkav1 a nechyba zelezo? ja beriem pri pocitoch unavy vela zelenych potravin -
Moringa prasok minimalizuje vycerpanost a unavu,
Zelena psenica obsajuje chlorofyl, enzymy, vitaminy, mineraly a aminokyseliny,
Zelene vyhonky mladeho jacmena ma podobné zlozenie vyzivnych latok ako zelena listova zelenina, avsak tieto vyzivne latky obsahuje v omnoho vyssej koncentracii.
Ak nepomoze, doplnila by som vitaminovymi preparatmi, myslim si vsak, ze je to skor neodstatok mineralov a zeleza.
@katkav1 podľa môjho názoru sa dnes bez výživových doplnkov nedá - dôležitá je kvalita a účinnosť obsiahnutých aktívnych látok. nie každý vitamín C funguje, nie každý vitamín E je vstrebateľný, niekedy ľudia vitamíny aj užívajú a nevidia efekt. https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...
Skus si detoxikovat organizmus. Teraz na jar jedz vela zeleneho, salat, spenat, cibulku, urob si zihlavovu polievku- detoxikuje aj doplni zelezo. Ovocie to teraz neporiesi. Ak sa chces citit zdravo, chod na vzduch. Zacni behat, kyslik robi divy 😉 Na zelezo pozor!!! Ak ti lekar nezisril jeho nedostatok, nedoplnaj ho. Je to nebezpecne. Bolo by fajn dat si urobit test na chlamidie. Je to casty suvis so znizenou imunitou. Mozes si nasadit Probiofix. Imunita suvisi s kondiciou tenkeho creva. Takze vitaminy, mineraly, tekutiny, vlaknina a pohyyyyb na vzduchu, nie vo fitku! 😉
Ahoj. Ak máš pocit, že nemáš v tele dostatočné množstvo vitamínov, mal by si s tým začať niečo robit. Ideálne by bolo keby si začal užívať nejaké prípravky, ktoré ti dodajú potrebné vitamíny, ktoré telu chýbajú. Skús sa pozrieť na stránku http://www.monsea.sk/k/imunita/ tam možno nájdeš niečo čo ti pomôže. Ja som od nich užívala iba kolostrum, ktoré moju imunitu dostalo naspäť do formy.
@katkav1 Ahojky. Takze vitamíny musis do tela dostat! Zacni sa zdravo stravovat a urcite by som si doplnila vitaminy aj pomocou výživových doplnkov na www.naturonline.sk majú rôzne výživové doplnky, ktoré navrátia nechtom pevnosť dodajú tvojmu telu potrebné vitamíny podporia imunitný systém a budes sa cítit skvele🙂) Odporúčam🙂)
Samotny odpocinok ti vitaminy do tela nedoda - tie musis zjest 😉