Mám oči plné žiliek, celé vyzerajú také unavené. Pri umelom svetle ihneď sčervenajú. Nosím roky kontaktné šošovky.
Dá sa s tým niečo robiť? Používam kvapky, ale žilky sú tam stále.
Som objednaná na vyšetrenie, ale až v apríli, skôr sa nedá.
daj si pauzu so šošovami a uvidíš či to pomôže.
Tak presne, sosovky von, kvapkat 5-6x denne ( pozor pouzivat kvapky bez konzervantov, tie to
Potom zhorsuju napr hylo gel, hylo fresh,ocuhyl c..) alebo aj viac, na noc Vitapos mast alebo corneregel
Pri praci s pc si robit prestavky
@taktotedanie Ďakujem, vyskúšam. Možno už tie šošovky oči neznesú. Asi načase premýšľať nad okuliarmi.
A tie žilky zmiznú alebo už zostanú?
Zmiznu ked presranete nosit sosovky
Rohovka nema cievy prijima tiviny z okolia,zo slz atd a vy ste na to doslova capli sosovky a zaizolovali to cize cievy sa zacali rozsirovat lebo rohovka zacala tepeit nedostatkom zivin kedze tam bola sosovka
@taktotedanie Tie už mám dlho , už asi nezmiznú. A v jednom oku také akoby žlté miesto. Každopádne šošovky odkladám.
To moze byt pinguecula degenerativne ochorenie spojovky
@taktotedanie Dá sa to liečiť?
Toje vcelku bezne
Sleduje sa to len
@taktotedanie Ďakujem pekne. Kúpila som si v lekárni očné kvapky, šošovky som odložila a cítim úľavu. Tie šošovky nosím dlhé roky, asi mi už oči dávajú vedieť, že stačilo.
Dobrý večer, ja som na tom rovnako. Myslela som si, že nikto okrem mňa nemá červené oči a ešte mám aj také žlté miesto. Ja som nosila šošovky asi 10 rokov, potom som mala laserovu operaciu a som po nej už 16 rokov, ale oči mám suché, podráždené a hocičo neznesú. Ja mám problém aj s kvapkami, skoro žiadne mi nevyhovujú. Aké si dávate? ďakujem za odpoveď. Ja vyberám iba bez konzervantov.
@itaa Ja používam kvapky Blink intensive, sú fakt parádne aj na ťažší syndróm suchého oka.
@itaa Takto vyzerajú, je viac druhov, tak tieto ružové.
Skus to riešiť na očnom, možno máš trvalé podráždene oči. Z coho, to treba zistit