Mám novú zubárku a stále ma bolia zuby

16. nov 2024

Ahojte,

mala som dlhe roky mozno 15 rokov zubarku, ale isla do dochodku, nikdy ziadny problem. Teraz po nej prevzala ambulanciu nova zubarka, velmi prijemna, ale vsetky vyvrtane zuby ma dlhodobo bolia, ani jeden nie je ok. Predtym, ked mi zubarka vyvrtala zub, dala plombu a mala som pokoj. Teraz mam vsetky zuby vyplnene vlozkami a stale bolia. Nenasla som ziadne recenzie na pani zubarku, asi sa nevenovala predtym tejto profesii. Zmenili by ste zubara? Dakujem

natall113
16. nov 2024

Keď nie si spokojná tak zmeň

autor
16. nov 2024

@natall113 asi budem musiet, lebo nic sa nevyriesilo

joesvk
16. nov 2024

Zmeniť zubára môžeš kedykoľvek.
Možno.je tato nová slabá, ale možno je aj problém, že starneš a aj zuby budú postupne v horšej kondícii...

autor
16. nov 2024

@joesvk nemam ziadne problemy az teraz, predtým mi asi 2 x v zivote vrtali zub

joesvk
16. nov 2024

Chápem, len hovorím, že to uvidíš, až keď zmeníš zubára..

gemerka17
16. nov 2024

Zmeň zubára. Najhoršie je domnievať sa, že každý zubár je dobrý. NIE JE TO PRAVDA. Existuje veľký rozdiel v šikovnosti a kvalite poskytovanych sluzieb čiže opravovani zubov.

autor
16. nov 2024

@gemerka17 vyzera to tak 🥺

rozculena
16. nov 2024

asi sa nevenovala predtym tejto profesii

čo si myslíš,že dokončila ťažké dlhé štúdium a išla vykladať tovar do tesca? a po rokoch si zmyslela,že ide robiť zubárku?
Vieš o tom,že zubár nesmie robiť samostatne,keď doštuduje? Že musí mať nad sebou nejaký "dozor",skúsenejšieho kolegu? Že len tak si nemôže otvoriť ambulanciu?

Zubára samozrejme môžeš vymeniť

autor
16. nov 2024

@rozculena kazdy lekar, pokial posobi ma v dnesnej dobe recenzie, preto som sa zamyslala nad tym, najma ked ani jeden zub ma neprestal boliet a uz som z toho unavena

rozculena
16. nov 2024

každý lekár nemá recenzie

ronie338
17. nov 2024

Prečo dávala vložky preboha? Jasne ze sú tie zuby citlivé. Zmenila by som zubára okamžite.

autor
17. nov 2024

@ronie338 no vraj bol vo vsetkych zuboch hlbsi kaz, len som z toho prekvapena, lebo ja pri kazdej preventivke zuby ok, tiez som si myslela, ze da plombu a bude to, zajtra ma caka u nej vytahovanie nervov a mam strach ako to urobi

autor
17. nov 2024

cize preto na mesiac nieco vlozky..

lienka.7
17. nov 2024

@rozculena veľmi sa mýliš... práveže zubár je jediný "lekar", ktorý hned druhý deň po obdržaní diplomu si moze otvoriť ambulanciu a začať robiť sam na seba.
Mame v rodine zubára, takže preto viem, ze je tomu tak.

autor
17. nov 2024

@lienka.7 ja si obvolam inych, lebo toto sa mi nikde nestalo, ze ani jeden zub po vrtani nie je bez problemu, moja predtym bola fakt ze zrucna

ronie338
17. nov 2024

Ale to sa tak nerobí. Ak je aj hlbší kaz, tak sa dá špeciálna podložka a správy sa výplň. Keď je veľmi hlboko ze ide do nervu vyberú sa nervy. Robila rtg snímky zahryzove? Ako áno aj my sme mali 90% pacientov ktorých sme prebrali po starom zubárovi s kazmy ale nerobil im rtg tak to nebolo vidno voľným okom, preto sa robia rtg snímky každý rok pri prehliadke. Ale toto je veľmi čudný postup. Dávali sme vložku na umrtvenie zuba, aby nerv odumrel ale nie ze sa rozvrta a dá len vložka. To sme robili naposledy v jednej ambulancii 12 rokov dozadu a to tiež sme boli ze bud alebo, že sa ukáže ako to dopadne ale teraz sú také výplne a podložky ze to netreba. Ja by som určite k nej nešla a radšej k niekomu inému, aj keď by som si to teraz mala zaplatiť celé

gemerka17
17. nov 2024

@autorka - v žiadnom prípade si u nej zajtra nenechaj vyberať nervy. Nie len ze je zubarka neodborna ale k takým úkonom treba aj vybavenie a ona ho nemá. Nájdi si nového kvalitného zubára s vybavenim (čiže mikroskopom) a ukon bude drahší ale spravený kvalitne a na jeden krát. Takto zbytočné budeš pchať peniaze do ničoho, lebo opraviť to bude aj tak niekto iný.

autor
17. nov 2024

@ronie338 ahoj, dala mi tam liecive vlozky udajne, nie umrtvovacie, no som z toho rozrusena

autor
17. nov 2024

@gemerka17 tak na mikroskop nemam, ja zarabam málo, ale obvoam inych zrucnejsich zubarov, lebo tu uz som nechala 60 eur a nevyriesilo sa zatial nic

autor
17. nov 2024

@ronie338 este k tomu rtg robila mi v ambulancii panoramaticky rtg, ma uplne novy ale tam nevidela nic..kazy nasla aj ked zavrtala, isla som s tym, ze z nicoho nic ma boleli zuby na jednej strane

ronie338
17. nov 2024

A zahryzove malé nerobila? Panoramatický sa robí aby bolo vidno ci nie je zapal a taky všeobecný prehľad, zahryzove snímky sa robia ročne a sú práve na tie kazy medzi zubami ktoré nie je vidno. Ale keď boli také hlboké tak museli byť vidno aj na panoramatickom

autor
17. nov 2024

@ronie338 prvý krat hej robila ten zahryzovy, potom panoramaticky, ale nevidela nic aj tak, potom zacala vrtat za radom a nasla vsade

ronie338
17. nov 2024

To je hovadina jak traky. Vážne. Nie je možné aby nebolo vidno na rtg zahryzovom a zrazu hlboké kazy keď rozvrtala. Naozaj nie. Skúšala poklopat po zuboch? Prekladala studené? Spravila si rtg len na to bolestivé? Krcky nie sú odhalené? Hygiena bola robená ze ci nie zo zapálených ďasien? Aj tie vedia bolieť ako zuby.

autor
17. nov 2024

@ronie338 ano skusala citlivost zubov na studene, aj poklopala, paradoxne ma bolia tie zuby, ktore ma poklop ciltive neboli a ten kde som vyskocila skoro z koze na poklop pri jedeni necitim, z neho mi ide vybrat nervy, dasna zapalene nemam, ono je to tak azahada pre mna, lebo som absolutne bezrpoblemova co sa tyka zubov cely zivot, proste jeden den som sa zobudila s bolestou na celej strane, ze som musela byt na tabletkach z nicoho nic a odvtedy sa to taha

ronie338
17. nov 2024

No keďže neboli ma poklop citlivé nemajú zápal, q ten co bolel spôsobil ze bolela celá strana. Preto sa to robí. Ale nie ze rozvrat zdrave zuby. To je hovadina. Ten co bolel na poklop mala hneď vybrať nerv, neviem na co čaká, to je dôvod celej bolesti. Keď neboli na rtg kazy, normálne reagovali na studené ze nijak extremne alebo ze nebolo cítiť na to nie je žiaden dôvod ich rozvrtat a dat tam vložky.

lienka.7
17. nov 2024

@autorka ja si myslím, že zuby ti dosrala práve táto zubárka.
Viac by som k nej už nešla...

autor
17. nov 2024

@ronie338 no, ale ked zavrtala, nasla kazy 😔 som zvedava ci pri vybrati nervov z toho na poklop bolestiveho sa ukludnia aj dalsie

miniatura14
17. nov 2024

Ja to inak nechápem, na žiadnom RTG nebolo vidno kazy, čiže ona ti išla vŕtať do napohľad (aj z RTG) zdravých zubov? Určite by som hľadala zubára, čo robí s mikroskopom. Tiež som mala "super" staromódnu zubárku, tento nový mi dáva po nej zuby dokopy už pomaly rok.

autor
17. nov 2024

@miniatura14 tak vrtala, kde som povedala, ze ma boli, videla nieco male, ze mozno tam nieco bude a v hlbke nasla a vraj vsade hlboke, som z toho ako to povedat, rozcarovana

autor
17. nov 2024

na preventivky chodim pravidelne