Ahojte 🙂 v poslednej dobe neviem čo sa so mnou deje, ale mám príliš nízky tlak... ak náhodou prudšie vstanem, tak automaticky sa mi zatočí hlava a zahmlie pred očami... Pijem dosť, väčšinou minerálku a zelený čaj, keďže ja sladké nápoje nejako od mala nemusím 🙂 dokonca sa snažím cvičiť... nepotrebujem schudnúť, len posilniť a troška sa rozhýbať... fakt už neviem ako to "naštartovať" ☹ ☹ a je to fakt nepríjemné ☹ nepoznáte nejaký "recept", ktorý to aspoň trocha zlepší? ☹ viem, že asi s tým budem bojovať celý život... len fakt už aj keď sa postavím, musím sa chytiť, aby som neodkvecla 😅 vďaka za všetky rady 😵 😵
@lyduuska2 nízky tlak som mala pri tehu. lekárka ma neraz poslal napiť sa vody. Ani káva nezaberá? Mne ešte lekárka poradila, že mal by ma niekto ráno poriadne napáliť - Nahnevať, že to tiež dvíha tlak. Proti točeniu hlavy má môj otec liek - myslím TORECAN. Ale ak súrne potrebuješ opýtam sa, len príde poobede.
zevraj pomaha pri sprchovani striedanie teplej a studenej sprchy, ale zatial som na to nenabrala odvahu 🙂
inak pitie, pohyb a ked vies, ze mas tento problem, tak pomaly vstavat, alebo mat vzdy nablizku nieco o co sa chytis 🙂
ja mám tiež nízky, dr. mi povedal, že mám piť kolu s vodou 1:1, vraj to dvíha tlak, ale nepijem, skôr keď cítim, že mi je zle, dám si ak som doma lyžicu kr. cukru do úst, mdloby prejdú, aspoň mne
@bonaqa2013 mohla by si sa 🙂 🙂 a nezaberá ☹ a to pijem bez mlieka a cukru (ako niekto hovorí - "žbrndu") 😀 len už som zúfalá a hocikedy sa mi to stane cez deň a je do nepríjemné, tak aspoň to nejako "potlačiť" 😠
Aj ja mam nizky tlak.Nepomaha voda,kava,cola,cukor.Len vydrzat.Napr dnes je to des 😖
aj ja sa hlasim do klubu nizkotlakych 😀 nastastie problem s tocenim hlavy nemam, ale rano mavam velky problem vstat a som ako spomaleny film. Kavu pijem hned na ranajky a cez den sa snazim pit dostatok vody.
Magne B6 a vyzsiu davku
@lyduuska2 poznám, bez kávy ani nevychádzam z domu, pijem dosť, aj magnézko si dávam a nič nepomáha, no teda pravdupovediac, ja som si už zvykla. Len občas u dr. sa mi stane, že pri meraní tlaku na mňa sestrička čudne pozerá, že tlak 80/50 po káve, a keď mám migrénu, tak ešte aj nižší. Dávam pozor akurát v strave na príliš slané, s cesnakom opatrne, inak ma nič nenapadá.
@lyduuska2 nepises, co na to lekar, najlepsie kardiolog. Krvny obraz a tak... A odkial beries istotu, ze pricinou tych prekolabsovych stavov je zrovna nizky tlak? Moze to byt aj nizka hladina cukru, atd atd. Moznosti je strasne vela.
@maslenka47 lekári nevedia s nízkym tlakom nič robiť, keďže lieky na to nie sú, tak mi ostávajú "babské" rady 😉 určite by som si nevydedukovala sama, že mám nízky tlak a že mi je z toho zle 🤐 a hej, mám aj nízky cukor, ale na to dávam pozor a z toho som max. slabá a hlavne nervózna 😅 napapám sa a je všetko ok...
Ja mam to iste uz roky. Rano treba pomalsie vstat z postele ale niekedy mam pocas dna stavy ze sa mi zatoci hlava ked sa pre nieco zohnem a prudsie sa zdvihnem. Bohuzial som neprisla na nic - rano si musim dat presso a potom vypijem pohar vody s citronom. Sport urcite pomaha, ja beham.