Mám nízky spodný tlak?

mariska1989
11. jan 2022

Prosím vás ty čo sa vyznáte spodný tlak mám až asi moc nízky však ? Či som ešte na nejakej hranici ? Poprípade čím si dokážem pomôcť? Pitný režim mám minimálne 2L čistej vody + colu na zdvyhnutie tlaku . Kávu nepijem . Pár dní som taká viac unavená ako obvykle akurát

vitriolka
11. jan 2022

treba premerat manzetovym tlakomerom

neson123
11. jan 2022

A tlakomer na rameno nemas?tento ktovie ako meria skus si zmerat na ramene, vypi viac vody naraz mozno pomoze trochu

daniela1911
12. jan 2022

Stačí že máš tenšie/hrubšie zápästie a tento druh tlakomer namera úplnú blbosť. Viem, ako mi je na prd, keď mám tlak 85/60.
Tvoj tlak 83/43 je veľmi nizky a pociťovala by si nejaké ťažkosti.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariska1989
autor
12. jan 2022

Práveže som mala požičaný od rodičov a sedelo to tento meria práveže na zápästí dobre Max bola odchýlka o 1 číslo .. bolo mi viac zle ako obvyklé .3 dní dozadu mi aj viac zahmlelo pred očami .aj keď si dám vodu to nejak extra nepomáha čo pociťujem je že som viac unavená ako predtým tak preto som zas začala merať .v norme s pohybom mám okolo 95 až 105 na 70 tep je tiež vždy nízky

lalulola
12. jan 2022

@mariska1989 určite odmerať s klasickým tlakomerom najprv....

mariska1989
autor
12. jan 2022

@lalulola pôjdem k mame a zoberiem aj svoj a odrazu to zas vyskúšam. Ale tam problém nebude podľa mňa i keď by som sa rada mýlila

stanulienkat
12. jan 2022

Po prvé - pi veľa tekutín a hýb sa, treba pohyb. Po druhé- tlakomer z Lidla alebo z Kauflandu takejto značky vyhod do kontajnera. A po tretie -keď je k tomu ešte na zápästie, tak ho vyhoď hneď a teraz.

mariska1989
autor
12. jan 2022

@stanulienkat práveže som ho porovnávala čo majú rodičia a vždy to bolo rovnaké Max odchýlka po 1 čísle i keď je pravda že časom sa môže kaziť a merať zle .tento je u nás z lekárne práveže . A už pozerám odrazu druhý lebo tlakomer u mňa treba 🙈 jednoznačne dnes u rodičov odmeram
A pijem čo sa dá vždy to mám cez 2 L plus ktomu pol fľaše dolu samozrejme to sa ako tekutina neráta .a pohybu mám práveže veľa nakoľko mám deti takže stále som v pohybu

luccija
12. jan 2022

@mariska1989 áno je nízky.Pravidelne jedz, šport a veľa piť určite nie Colu.Zeleny čaj, čierny čaj a veľa vody priebežne.Studenu sprchu, ale hlavne rozhýbať telo športom, prechádzkou....

tosomja
12. jan 2022

@mariska1989 mam tiež taky nízky tlak. Točí sa mi často hlava a zahmlieva pred očami. Vtedy si rýchlo ľahnem a vyložim nohy. Pijem Budiš napríklad, a vodu po trosku aj celý deň, zvykla som piť len ráno, po obede a večer ale teraz keď si dám každú hodinu pohár vody, mi je lepšie. Ja som až odpadavala a hlavne v tehotenstve som mala aj tep veľmi vysoký, išlo mi srdce vyskočiť.
Skus si oddýchnuť, chod veľa, veľa sa hýbať treba. A doplň železo.

mariska1989
autor
12. jan 2022

@tosomja nad tým železom som uvažovala lebo som bola na preventívne a bol na hranici že či sa mi nemohol viac znížiť a je to tým lebo doteraz som fungovala ok no teraz každé zdvyhnutie sa mi zamotá hlava .pár dní dozadu som mala na jednom oku až diskotéku čo sa mi také guličky ako keby točili v oku som to mala prvý X a v noci aj keď som mala zavreté oči som videla modré svetielko ako keby no brutál nepríjemné .ja som v prvom tehotenstve odpadávala v druhom menej a v treťom ani raz .. tiež pijem Budiš a striedam s Kláštornu až nemám stále to isté

tosomja
12. jan 2022

@mariska1989 tak to môže byť tým železom.

mariska1989
autor
12. jan 2022

@luccija keď mne tie čaje nechutia 🙈 na prechádzky chodím nakoľko uspavam malú v kočíku takže sa prejdem aj 5 km čo druhý deň ináč tých 3 km jazdy deň mám .plus okolo domácnosti a plus vonku zo psom

1342
12. jan 2022

@mariska1989 Ja mám tiež nízky tlak a dr mi kázal viac soliť a piť minerálky s obsahom soli a dať si pozor na magnézium lebo to znižuje tlak ....ja namiesto kávy pijem zelený čaj

mariska1989
autor
12. jan 2022

@1342 no keď ja moc solené nemám rada .ja zlupujem soľ aj tyčiniek 😬

mariska1989
autor
12. jan 2022

Takže na maminom som mala po pohybe 105/72 a na mojom som mala 102/69 takže cca 3-4 čísla mám menej ale tak mám už objednaný druhý tak som zvedavá ako ten bude merať