Ahojte. Posledné mesiace sa toho nakopilo velmi vela, vela negatívnych udalostí, choroby, krádeže, hádky, potrat a vsetko sa to na mňa nakopilo a vybudovala som posledné 2 týždne tik. Mávala som tik ked som bola malá, ale nejak ma to neobmedzovalo v ničom,bolo to mrkanie, čo ma časom prešlo. Teraz sa mi to znova vrátilo a ani neviem opísať ten tyk. NIe je vizuálny ale deje sa to vnútri, ani to neviem poriadne opísať, či napínam nasilu nejaky sval, ale asi to bude bud očný alebo ušný, nieco s tým spojené, akoby som schvalne vytvarala tlak, citim to v spánkoch. Nieco také, ako ked idete zývnuť a tak sa vám napne pred tym ten sval a akoby zalahne v uchu a ja to robím náročky, kazdé 2 sekundy. Neviem to stopnuť, ked to nechcem robiť, spraví mi to samo uz. Mám pocit akoby som si tlakovala hlavu a tým pádom mám obrovské migrény a zalahnute v ušiach. absolutne neviem rozmýslať, velmi zle počujem ked robim a mám pocit ze sa z toho zbláznim. Chodim spavať hned ako pridem z prace na hodinu aby som aspon vtedy nemala tiky. Prosím, viete mi niekto odporučiť, ako to riesiť?
Smer neurológ
skus na zaciatok nejake volnopredajne lieky na ukludnenie
@anjelicek26 pred 3 tyzdnami som bola na preventívke, vsetko mam v poriadku, tlak, krvny obraz, moč. Som si vedoma toho, ze je to nejakych psychickým vypätím, ale vyslovene sa s týmto tikom nedá žiť. Aj teraz sedim v praci a snazim sa pisať odvolačku a totalne ma prazdno v hlave, iba mi hučí.
Neprekonala si covid ? Kolegyňa má to isté a v januári sa infikovala covidom, priebeh mala v pohode, ale po cca 3 mesiacoch jej začali padať vlasy, má tiky v oku, je neskutočne unavená..... tiež má všetky výsledky ok, berie magnézium vo vyšších dávkach, ale má iba mierne zlepšenie. Objednala sa k neurológovi a čaká na jeho posúdenie.
Skus magnezium
Moja sesternica ma tiky pomaha jej cbd olej
vyskusaj magnezium, ale asi by som navstivila by som lekara
urcite riesit s neurologom
Ja by som isla k neurologovi,mozno aj tetania to je 😔
ahoj, ako si to nakoniec riesila? mam nieco podobne uz 2-3roky :-/
@minikrtko pomohla mi meditácia trocha.. ale stale to mam obcas.. je to kvoli stresu a nervozite.Magnezium a meditacia.. ale stale to nie je ok.Pridruzili sa dalsie 2 tiky, bohuzial su vizualne.. takze sa ma neustale vypytuju ludia ci som ok.
Ako sa máš?
Zmiernili sa tie tiky.
U nás ma niečo podobné 15 ročný syn.
Čo Ti pomohlo?.
Drž sa a nech si zdravá a spokojná 😊🙏
Nemas vysoky tlak? Vnutroocny? Alebo celkovo? Stres nerobi dobre a ani cele to, co sa deje u teba v zivote posledne mesiace...ak je toho fakt moc daj sa par tyzdnov vypisat.