Mám nevoľnosti pri Metformíne

bambula27
17. jan 2012

S manželom sa snažíme o bábätko. Keďže u mňa Clostilbegyt nezabral, dr. sa rozhodla pre metformín. Vraj by mal dopomôcť k ovulácii a minimálne by mi mal upraviť MC. Beriem ho od decembra 850 2 x denne. Celý mesiac som trpela nevoľnosťami, ktoré trvali celý deň a mala som asi 2 hodinky, kedy mi zle nebolo. Snažila som sa lieky užívať s jedlom, ale nepomáhalo nič. Vracala som min. 2 x denne a to každý deň. Nedokázala som v sebe udržať ani polievku. Posledný týždeň som brala už len 1 tabletku denne, už som nevládala, a bolo mi lepšie. No začala som znova s dvoma, zatiaľ nevraciam, ale nevoľnosti sa objavujú. Ako sa mám pri tých liekoch vlastne stravovať? Myslím si, že tiež nie je dobré, ak sa o bábo snažíme, aby som do seba nič nedostala a slabla. Ďakujem za radu.

bosorkajarka
19. jan 2012

Ja tiež beriem Metformin 2x850 a začinala som len s jednou tabletkou aby si telo zvyklo a až potom tu druhu, ja nemam priamo nevolnosti len hnačky celkom pravidelne a stale mam žaludok na vode a na nič nemam chuť a to už ho beriem skoro pol roka, ale beriem to tak, že pre babatko všetko ;)
Čo sa txka jedla tak male porcie viackrat denne a ja som vypozorovala, že viac zle je mi po mastnom jedle a mlieku.
Tak držim palce nech sa to čo najskor zlepší. A inaka Metformin je lepšie kombinovat s clostylom sam až tak veľký efekt nema, a este je dolezite či maš PCO ked nie tak ti je metformin na nic.

minewka
19. jan 2012

@bambula27 čauko, tiež beriem metformin 3 x 500 na PCO - a mal by sa začať brať postupne, pomaly (ak robí problémy)...prvý krát som ho začala brať naraz a bolo mi tiež zle.

Na druhý pokus som začala najrpv s pol tabletkou 1x denne, tak som brala pár dní, potom som prešla na celú tabl zase pár dní, potom 1 a pol tabl, pár dní, potom 2 tabl...atď...Toto mi pomohlo a bolo fajn..

No a samozrejme jesť počas jedenia - nie pred, ani po - ale medzi jedením...to mi pomáha.
Ale hnačky mi tiež ostali.

A aby som ťa trošku potešila, mne metformin pomohol, otehotneli sme a máme bejby 🙂 teraz ho beriem znova.

bambula27
autor
19. jan 2012

@bosorkajarka Tak ja som ho brala od začiatku 2x denne, tak ako kázali. Prešiel mesiac a ja som už bola hotová, tak som sama začala len s jednou. Je to oveľa lepšie. Tak myslím si, že len tak mi ten metformín dr. nedala. PCO bolo viackrát spomenuté, avšak nikdy mi nepovedala, že je u mňa diagnostikované. Myslíš, že mi mala dať aj Clostil? Vieš, keď som vysadila Duphaston, tak vtedy nastali problémy. Lebo bez neho som nedostala menzes, čiže aj s ovulkou by som sa mohla rozlúčiť. Ale keď dala metformín, dala aj Duphaston, ovulku cítim, tak verím, že len tak predsa zbytočné to nebude. A tiež som povedala, že hoci nevládzem takto fungovať (pri 2 tabl.denne), ale som ochotná kvôli bábu to znášať.

bambula27
autor
19. jan 2012

@minewka Ja som ho skúšala všelijak, po jedle, pred jedlom, medzi jedením...nič nepomáhalo. Proste počas dňa všetko išlo von postupne. 😠 Ale teraz som na 1 tabl. denne a lepšie 🙂 A ako dlho si ho brala, kým ste otehotneli? 🙂

bosorkajarka
19. jan 2012

@bambula27 duphaston ti na ovulaciu nepomoze zaisti iba to že dostanes ms. Skus si merat bazalnu teplotu aby si vedela ci ovulujes, ale ovulku by si mala mat este pred tym nez zacnes brat duphaston.
Ja som pri prvom metformin nebrala zabral clostyl, ale teraz som dufala ze to pojde aj bez clostylu len s metforminom ale uz nemam ovulku ani po clostyle. teraz sme dali vyssiu davku tak som zvedava, ale doktorka mi vravela ze cim dlhsie sa metformin berie tym je vacsia sanca.

bambula27
autor
19. jan 2012

@bosorkajarka Ovulku som mala do juna stale, ked sa vysadil ten Duphaston, tak zmizlo vsetko, pretoze ja som ho brala dlhe roky vkuse. Duphaston mam uz par mesiacov naspäť, takže aj cítim, že ovulka sa vrátila, aj bazalnu teplotu meriam. Teraz sa zatial drzi hore, ale to sa drzi do menzesu, a ten ma dojst v sobotu. A za aky cas ti pri prvom zabral clostil?

bosorkajarka
19. jan 2012

brala som ho najprv tri mesiace, ale bez sledovania dr. a urobila sa mi cysta ktorej som sa nemohla zbavit pol roka a po punkcii cysty v centre a naslednom brani clostylu, pregnylu a IUI som otehotnela 🙂

ester177
22. júl 2024

Ahojte dievčatá, ak niektorej ostal metformin alebo ho nechcete brať, kúpim. Bližšie info správou. Ďakujem ❤️