Mali ste niektorá? Cítim stále vnútorný nepokoj, tlak na hrudi, neviem sa uvoľniť, ukľudniť, zabávať. Dobre mi je iba keď spím, keď sa zobudím, a uvedomím si realitu, hneď ten tlak na hrudi vstúpi do mňa. Pomáha cvičenie a hlboké dýchanie, ale to sa nedá stále.
Ako dlho ti to trva? Ak je to dlhodobejsie, vygoogli ,generalizovana uzkostna porucha'.
Toto mam aj ja ...uvedomim si ze je nieco zle ale nic stym nedokazem spravit a som celkovo v neklude staci mi pomysliet na pracu, ci ako bude v buducnu proste a uz to ide...vnutorna negativna vlna ..pred par mesiacmi som do seba liala doslova plne pohare kavy len aby som si nabudzovala radostnu euforiu ale akonahle kofein vyprchal zacal za zas kolotoc
aku realitu ked si uvedomis? - toto asi treba riesit
Mne sa to zacalo diat asi v polke tretieho tehotenstva - pricinu viem, kupili sme stary dom a ked som tam dosla po kupe a stravila tam dlhsiu dobu, tak ma chytila uzkost. Kvoli babatku som to potlacila, mala som potom problemy s tlakom a dalsie veci. Dieta je zdrave, ok, ja sa liecim na hypertyreozu a tie uzkosti aj s tym suvisia trosku. Ale akonahle sme zacali viac riesit prerabku, tak ma ma to chytilo znova, su tam veci, ktore sa zmenit nedaju. Hlavna cesta, diapozicia voci svetovym stranam,...rozhodovala cena, samozrejme, nemame velmi na vyber. Mali sme pozemok, ktory sme predali a kupili radsej dom, ze to bude skor, pretoze mame maly byt u pre 5 ludi a treba nam vacsie. No a tak sme boli taki hrrr...a mne je luto toho pozemku a najradsej by som vratila cas. Nadherne vyhlady...Manzelovi nic nevravim, mala by som, ale co s tym spravi? Tak sa skusam nejak cez to preniest, ale neviem, ci to dam. Nic a nikto zvonku s tym nic neurobi, este mi vycitaju, ze som nevdacna. A preto sa este citim horsim clovekom. Takmer nic mi v zivote nevyslo. Vela veci som pokaslala. Takze tak....neporadim, ale nie si sama...
@nevenka ani nevis,jak ti rozumim.dokazat tak vratit cas.taky me tenhle pocit poslednich deset tydnu uplne dusi.presne jak popisujes.
Treba sa naučiť toto...„Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého.“ — Svatý Tomáš Akvinský
Ahoj, ja mám to iste. Až na to, že ja sa cely deň neviem poriadne nadýchnuť. Mám pocit akoby som sa dusila.