Mám nepokojné nohy a ruky

ivett311
10. aug 2016

Mamicky uz pár dni trpim, mam nepokojne nohy a ruky. Co mam robit? Mam 7,5 mes.syna teraz mu idu zubky. Som nervozna mam dost vazne sukromne problémy. Suvisi to s tym? Dakujem Vám😉

viera77
10. aug 2016

urcite uzivat magnezium a horcik...a k tomu caje na ukludnenie, vyborna je medovka lekarska, pripadne cajove zmesi....a osvedcene su aj tablety Persen, bezne dostupne v lekarni, ale podla mna uplne staci normalny, nie ten silny Forte - mne uz sposoboval ospalost.

danavdana
10. aug 2016

@viera77 magnezium je horcik

bluka2
10. aug 2016

Vzdy ked sa da tak spat, robit veci co ti robia radost, sustred sa na kvalitnu stravu pre teba, ries problemy az potom, ked sa trochu das dokopy. Pojde to lahsie. Drz sa

akvi
10. aug 2016

@ivett311 nepokojne nohy mozu suvisiet aj s nedostatkom zeleza.. Daj si spravit krvny obraz. vobec by som sa necudovala, si len par mesiacov po porode, k tomu stres, male dieta... Ja som mala nielenze nepokojne nohy, mne to prechadzalo az do neznesitelnej bolesti. Skoncila som u neurologicky. Ta mi potvrdila, ze to je syndrom nepokojnych noh, aj s tou bolestou a ze mi pomoze jedine sa nestresovat a poriadne sa vyspat, kedze ja som mala narocne babatko, co sa budilo celu noc.. A kedze tam je suvis aj s tvorbou nejakeho enzymu, co sa vytvara pocas spanku, tak proste zacarovany kruh.. Ked sa zlepsil spanok, plus som brala zelezo a magnezko, tak problemy ustupili, az zmizli..

ivett311
autor
10. aug 2016

V marci som bola vtedy bolo vsetko v poriadku..odkedy som porodila vkuse mi je nieco uz som z toho neskutocne smutna 😞😞

alivoda
10. aug 2016

Ja som tiez mala zelezo v poriadku, ale aj tak som prinutila lekarku, aby mi ho predpisala a ked ho beriem, je mi ovela lepsie. Tiez mam syndrom nepokojnych noh.

bubutko
10. aug 2016

@ivett311 aj ja mam nervozne nohy, vzdy ked mi klesne hladina magnezia, ze dlhsie neuzivam, uz aj vecer mam nervozne nohy. Dam 2 tbl magnezia naraz a do hodiny mam pokoj. Mne nic ine nezabera.

akvi
10. aug 2016

@ivett311 tak isto som na tom bola po porode, vkuse nieco, hrdlo ma furt bolelo, potom tieto nohy, potom neskutocna unava a tak sa tocilo 2 roky! Bola som totalne vycerpana a zufala.. Klasicky krvny obraz moze byt nepostacujuci, daj si skontrolovat feritin, hemoglobin mozes mat na hranici, cize pre dr. je to akoze v poriadku. A pritom citit sa mozes mizerne.. Ja uz vzdy viem, ze ked mam hranicny hemoglobin, tak robim opatrenia, resp, ja uz budem musiet Fe brat asi do konca zivota..
Si proste vycerpana, aj tehotenstvom, aj porodom, aj stresom..Su typy zien, co proste ich to takto vycerpa.. Zamysli sa aj nad stravou, pridaj zeleninu, ovocie, vyluc cukor, bielu muku, proste take tie zakladne opatrenia pre zdravie a snaz sa eliminovat stres.. Ak ani to nepomoze, tak by som vyhladala napr. naturopatickeho poradcu, spravi testy (vlasove, aj krvne..) pride na pricinu, nastavi vyzivu.

mimla
10. aug 2016

@ivett311 S inými problémami to súvisieť môže. Za seba čo mi pomohlo, už spomínané magnézium /horčík (ja beriem pomerne vysoké dávky), čítala som že podobné problémy môžu súvisieť aj s parazitmi v tele, takže som nasadila cesnakovú kúru (rozumej, jedla som veľa cesnaku), a tiež ak piješ kávu, tak ju skús nepiť, ani kolové nápoje. Ak cítiš nervozitu, že prichádza, resp vrcholí, ruky nohy začnú byť nepokojné, skús si aj tlak zmerať, možno je vysoký. Ak ani po mesiaci nepocítiš aspoň miernu úľavu, navštív lekára žiadaj krvné testy. Teraz ako nad tým premýšľam, možno aj železo by bolo fajn doplniť. Je keď už neviem, čo so sebou, spravím si poriadnu flákotu mäsa a pomáha to.

ivett311
autor
10. aug 2016

@mimla prosim ta co znamena " vysoka davka" kolko tabl.denne?

akvi
10. aug 2016

@ivett311 ak chces skusit magnezium, hlavne si kup dobru zluceninu - citrat, alebo bisglycinat.. Su dobre vstrebatelne. A davku si skus postupne, okolo 400-500mg kludne.. Ja ked mam blbe obdobie, tak aj viac beriem..

ivett311
autor
10. aug 2016

@akvi dost casto mam blbe obdobie 😁

mimla
10. aug 2016

@ivett311 Mám tablety Magnesium Treonate 500mg a beriem dva ráno a dva večer. Tak to mám brať a keď ich neberiem som po čase nervózna.

ivett311
autor
10. aug 2016

Mozno ze mi chyba nejaky vitamin nakolko este kojim..budem musiet ist k lekarovi, ale dufam ze nic vazne to nie je.. strasne sa bojim som trosicku hypochonderka 😞🙂

lealikk
10. aug 2016

@ivett311 len hlavne nestresuj a neboj sa, lebo je dost mozne ze si to aj vsetko iba nahovaras. Behni doktorovi a hore hlavu, urcite to nebude nic vazne, treba mysliet pozitivne🙂

akvi
10. aug 2016

@ivett311 tak si kludne daj viac 😀

Inak na SK je problem zohnat nieco ine, ako magnesium lactate, ktory napr. ja mozem jest na kila a ziaden ucinok.. Tak kukni skor nejake zahranicne pripravky.. Resp. myslim ze Magne B6 je citrat, chvalia sa tym v reklame.. Objavili teplu vodu 😀

dorottka
10. aug 2016

U mna to bolo nedostatkom zeleza, beriem doteraz, aj s kyselinou listovou, pomohlo to uplne. Ked sa robia testy na zelezo, testuju sa tri rozne zlozky kvoli uplnosti, no nie kazdy lekar to objednava, cize ak mas jednu hodnotu ok, neznamena, ze ho mas fakt dost 🙂

mickao
13. aug 2016

Ja mam tiez syndrom nepokojnych noh. U mna sa to prejavuje len ked zaspavam. Je to cudne ale pravdive. Cez den nic a vecer, keby som pozerala tv celu noc, tak nic. Akonahle citim, ze zaspavam mam neznesitelne nutkanie hybat nohami.