Ahojte, chcem sa spytat, ci to ma aj niektora z vas, popr. chcem vediet, ako by ste riesili moju situaciu, som uz v koncoch.
Neustale mam v hlave negativne nutkave myslienky, co ak.
Co ak budem raz chora, co ak nejaky moj blizky zomrie,…je to strasne, aj ked si poviem, ze na to uz mysliet nebudem, stale sa to ku mne vracia😓. Neustale sa v mojej hlave objavuju akesi scenare, ze takto sa to presne stane atd…uvedomujem si, ze to nie je normalne, ze to je chore. No bojim sa, ze sa to naozaj stane. Ja uz neviem, ako dalej.
S tymito myslienkami neviem normalne fungovat. Neviem sa posunut dalej. Skusam stale, nejde to. Okrem toho mam v hlave obrovsky chaos, neviem, ci to nechat tak, alebo sa sama skusit nejak z toho dostat, vymotat…alebo vyhladat nejaku odbornu pomoc…poradte prosim, ako by ste riesili takuto situaciu?🙏
roky rokuce. psychoterapia.
nic proti, ale posledne tyzdne same praskle gumy ci Psychicke poruchy som tu uz 8 rokov...
to ma vazne MK najatych trollov na zakladanie tem????????????????????????????????
@hnedovlaska1234 toto tu ma za poslednu dobu asi kazdy treti.
@hnedovlaska1234 Citala som o tom, no zas nemam nejake nutkanie opakovat veci viac krat po sebe, atd…
Ja neviem, dnes má už nejakú psychickú poruchu každá druhá žena... 🙄 Ja mám od rána do večera v hlave myšlienky, čo všetko treba urobiť v práci, čo navariť deťom na obed, či vyprať najprv biele alebo farebné, či najskôr vyžehliť alebo povysávať, či potom umyť podlahu alebo vyvesiť bielizeň, či ísť s deťmi na ihrisko alebo na kúpalisko, či si ísť večer zacvičiť alebo do sauny - milión iných myšlienok a večer odpadnem od únavy, nemám čas myslieť na blbosti...Neber to v zlom, nájdi si prácu, koníčky, venuj sa deťom, nájdi si kamošov a nebudeš mať čas zaoberať sa nezmyslami...
To,že niekto radí niekomu aby si zamestnal hlavu, aby pracoval, alebo bárs čo…neznamená,že tie myšlienky prestanú alebo v tej hlave nebudú. Ja mám tiež rôzne vtieravé myšlienky. A mám ich aj vtedy keď vykonávam nejakú činnosť. Trápia ma stále rovnako.
@hnedovlaska1234 Presne tak…neda sa to ovplyvnit.
@simi_luk Tiež mám podobné myšlienky. U mňa to robí tetánia a depresívno úzkostná porucha. Treba zájsť za klinickým psychológom a ten určí o čo ide + odporučí terapie. Ten kto to nezažije nepochopí...
Viac fyzickej aktivity a viac odháňania. ;D A ako píšu, určite terapia.
@simi_luk choď k psychologovi na terapie, psychiatrovi.Citlivi, uzkostni ľudia to majú často.
Zbytočne si ničis život obavami čo ak...a oberas sa o energiu, ale chápem, že ti to ide do hlavy samé.
Musíš presmerovať vedome myšlienky ťažké, ale dá sa to.A tiež si myslím, že to je forma úzkosti OCD
@danyelia tak ty to máš tak niekto iný inak.Aj ty máš myšlienky a niekto by ti povedal, že to je divné nad takými vecami premýšľať😉
@luccija Tak o tom hádam podvedome premýšľa každá jedna žena a matka 😃 O takých tých bežných každodenných záležitostiach...neviem, na čo iné by som mala myslieť, okrem hrôzostrašných myšlienok?Snažím sa myslieť pozitívne, aj keď nie vždy je to ľahké...netreba si pripúšťať zlé myšlienky, to by sme sa každá časom zbláznila od strachu 🙄
Co ti brani v tom, aby si vyhladala odbornika?
@diewcatqoo Chcela by som sa sama z toho nejakym sposobom vymonat, alebo kvazi “vyliecit”…len neviem, ci to je vobec mozne…
@simi_luk nemôže to byť náhodou OCD?