Mám nechtovú mykózu a dojčím. Kedy mám ísť na kožné?

vikis5
25. jún 2014

dojčím 5 mesiacov, nechcem sa este odstavit ale mam skaredú mykozu na nechtoch, neviem ci by mi mohla kozna predpísat nejake lieky alebo masticky ked stale kojím

lorela
25. jún 2014

Kľudne choď ku kožnej, dozvieš sa.
Väčšinou sa natierajú postihnuté nechty mastičkou s kyselinou močovou, ktorá ich zmäkčí natoľko, že ich budeš môcť "oškrabať" alebo úplne odlúpnuť. Nič, čo by prechádzalo, do mlieka...
Je to ale proces dlhodobí, niekedy treba celú procedúru zopakovať. A ešte dlho preliečovať - dezinfikovať.
A maximálne pri tom dodržiavať hygienu, lebo mykózu môžeš preniesť aj na ostatných členov rodiny. Takže aj dezinfikovať vaňu v tomto procese, svoje uteráky a pod.
Ale nechtových mykóz na nohách je strašne veľa, a kopec ľudí tomu ani nevenuje pozornosť.

darina1952
25. jún 2014

Ahoj, skús sa opýtať aj v lekárni čo ti na to odporúčajú - sú lieky na tieto problémy aj bez receptu. 😉

liz_lemon
25. jún 2014

ak to mas uz v pokrocilom stadiu, tak ti pomozu len tabletky, treba ist co najskor, vtedy dobre zaberie aj taky specialny lak na predpis

kiwi82
25. jún 2014

ahoj, ja to už mám roky na palcoch na nohách. Skúšala som tabletky 3 mesiace som ich pchala do seba a natierala si to ale nezabralo. minulý rok som skúsila ten špciálny lak na nechty od kožnej, užívala som to 3/4 roka a tiež nič. V tehotenstve sa tieto veci nesmú užívať, ja kebyže som sa dozvedela, že som tehu, tak som to mala hneď vysadiť. S kojením neviem ako to je. ale šak ak ti to tak nesúri, neviem či ide ti len o estetické hľadisko..... tak by som to teraz ani neriešila. len dodržiavaj hygienu, používaj svoje uteráky, topánky..... ževraj je to náklazlivé. zatial to odo mna našťastie nikto nedosta. ale poraď sa s kožnou. je to beh na dlhé trate. držím palce.

nikus5
25. jún 2014

kožná Ti poradí najlepšie - mne predpísala masť aj v čase dojčenia, takže určite sa dá niečo poriešiť /ale závisí to aj od veku dieťatka,lebo sa ma na to pýtala/....mne napríklad začal chorý necht odrastať aj keď som ho lakovala klasickým lakom na nechty, čo ma teda prekvapilo....určite je lepšie začať liečiť čím skôr 🙂

bombo
25. jún 2014

Ahoj, mne pomohlo potierať nechty s oreganovým olejom, bola som prekvapená, ako rýchlo to zabralo,
len nie som si istá, či sa dá použiť pri dojčení

milota164
31. aug 2014

ku koznej urcite chod , po porade s lekarom sa vacsina masticiek moze pouzivat, Mne na plesen na nechtoch pomohla sada na nechty od Canesporu.

nutrimas
9. sep 2014

Na plesne, mykozy a ine kozne ochorenia je velmi ucinny z prirodnych prostriedkov tamanu alebo nimbovy olej, pripadne prirodne pripravky s obsahom manuky, ktr. ma podobne, no silnejsie antimykoticke ucinky ako tea tree oil.
Najdete u nas v ponuke, radi Vam poradime.
@vikis5

mamazem
10. sep 2014

Drags Imun - Dračia krv, spoľahlivo ničí plesne. Je to čiste prírodný produkt - živica. Dá sa užívať aj vnútorne, má silné protizápalové a antimykotické účinky. Na nechty zatiaľ počas dojčenia postačí. Neskôr po ukončení dojčenia odporúčam aj vnútornú kúru. Nájdete u nás na mamazem.