Ahojte, v minulosti som užívala drogy,príležitostne. Nebola som závislá iba som proste žila párty život a pár krát v mesiaci som si niečo dala. A niekedy iba pár krát za pól roka napríklad. No stalo sa mi dva krát že som sa dosť prekopla a skončila som v nemocnici kde som skoro umrela. A s odstupom času vnímam že tieto moje výstrelky , prešľapy a chyby v minulosti majú dopad na moju psychiku. Som paranoidná to je môj najväčší problém by som povedala,niekedy sa mi až rozum zastavuje nad samou sebou že toto nemôžem myslieť vážne. Som si istá že je to kvôli tomu, mám veľmi narušenú psychiku a bojím sa že taká už ostanem. Mám najlepšieho najvernejšieho chlapa, viem to , robí pre nás všetko čo môže , no keď mi hodinu neodpiše alebo nedvihne telefón mám už predstavy v hlave ako si to s niekym rozdáva v kancli na stole, keď idem po ulici stále si myslím že namna každý pozerá a ohovára má a smejú sa mi,je toho viac no nespomeniem si teraz. Chcela by som to nejak zmeniť, dá sa to ešte ? :(
To bude skor znicenym sebavedomim. Zamysli sa, ci ti niekto nedal dovod takto o sebe pochybovat. Sikana, nevera, rodicia...?
@kikusha2212 ano dal mala som hrozné vzťahy kde bolo psychické aj fyzické tyranie a dotoho aj nevera ale myslela som že som s tým už vysporiadaná
@jaskolka no a nemôže to byt že mám poškodený mozog proste že mi preplo? Nechcem zas vyhodiť 100vky EUR za psychológa a nakoniec to s tým nebude mat nič spoločne
Je dosť mozne že si si užívaním drog spustila nejakú formu psychózy.
Určite chod k psychologické. Treba aby si bola v klude, lebo ak budeš nervózna, je mizne, že sa ti stavy zhoršia
To neviem povedať, ani posúdiť, všetko je možné, ale práve preto, že máš také obavy, je to dôvod viac na rýchle vyhľadanie odbornej pomoci. Nemusíš ísť ta súkromným psychológom, normálne sa za konzultácie neplatí u bežných psychológov, či psychiatrov.
Je skvele,ze si svoj stav uvedomujes. Urcite teda na tom aj pracujes. Psychologicka ti moze pomoct, urcite to treba niekomu povedat, dostat zo seba von. Paranoje zmiznu, ked uveris,ze tvoj manzel je tvoja prava laska a nikdy by ti neverou neublizil. Co sa tyka domyslania si na ulici, to je trosku narocnejsie. Ano mozu sa ti smiat, mozu ta ludia ohovarat. Taka je doba, ludia a to sa nezmeni. Ty ale mozes zmenit svoj postoj k tomu a ked mas taky pocit,ze sa to deje, tak si len pripomen co je na yebe vynimocne a preco si na seba hrda 😉 nie vzdy treba do seba tlacit lieky, ty chapes kde v tvojej hlave, spravani nastava skrat. Zober to ako vyzvu a zmen to co tam mas naprogramovane minulostou.
@oli18 normalne ides k obvodnej lekarke, ta ti da ziadanku a mozes navstivit klinickeho psychologa, kde ti bude niekolko sedeni hradit zdravotka. Asi to myslela tym beznym psychologom....
Nebezny je asi osobnostny coach, motivator a ine podobne moderne odvetvia 😁
Ja by som navštívila rovno psychiatra a uvidíš čo odporučí
niekedy uzivanie marihuany moze spustit schizofreniu, vtedy ak mas na nu vrodene predpoklady. droga moze byt spustac. aspon tie myslienky ako ta ludia sleduju a ohovaraju mi to evokuju. tam uz skor psychiater ako psycholog. da sa to velmi dobre kompenzovat ak pacient spolupracuje. ak sa vazna porucha vyluci, a je to "len" rozhadzana mysel, depresia, nespracovana trauma atd . o to lepsie. s tym treba ale tiez pracovat a nenechavat to tak, moze sa to zhorsovat.
@jaskolka mas to pomylene. Psychologovia su statni, aj sukromni. Statni su v statnych nemocniciach a su len pre hospitalizovanych pacientov. Dalsi statni su skolski, nejaki su pri uradoch prace. Vsetci ostatni su sukromni. Aj k tym mozes ist zadarmo, ak maju zmluvy s poistovnami, na vymenny listok od obvodneho lekara. Skoro vsetci zmluvy maju. Mozu sa vyskytnut aj bez zmluv s poistovnami /poznam napr taku zubarku/, vtedy by sa platilo. Platene sluzby u psychologov su napr potvrdenie k drzbe zbrane, k vodicaku, pre sudy. Ale ak ide o zdravotny stav a uzna to obvodny, ze je to na psychologa, tak da vymenny listok a ide to cez poistovnu.
@lindusss2016 ja to viem, len jaskolka nie🙂
Psychiku už veľmi nevrátis ale k psychiatrovi by som nešla ešte ťa viac pokazí liekmi radšej naozaj ten psychológ aby ťa trosku navigoval ako začať od znova
Objednaj sa k psychiatrovi. Zistia ci je to diagnoza a ci su v poriadku hormony, ci teda nemas nejaku diagnozu. Psycholog je uz na to riesenie terapii, ale psychiater moze rozhodnut o ucinnej liecbe ak je potrebna a nastavi ju. Je mozne ze to v mladosti nieco spustilo.
@kiki68 nevieš náhodou ako take vyšetrenie u psychiatra prebieha ?
Ja si myslím, že aj keď máš problémy aké máš, ale všetko prejde. Je dobré, že si sa sem rozpísala, čo ťa trápi a tvoje pocity. Čo sa týka drog - je to svinstvo ale ked si ich už brala. Okey. Dôležité je, že ich nerieš teraz. Musíš pracovať na sebe. Ako si spominala, máš najlepšieho muža. Nie je to náhoda, že ho máš. Váž si to. 🙂 A psychológa by som na tvojom mieste skúsila a uvidíš. Ale osobne si myslím, že nie si na tom tak veľmi zle. Už to je pokrok, že drogy neriešiš, uvedomuješ si to a chceš to všetko riešiť. 👍 Držím palce 🤗 drž sa!
moze byt jedno a druhe. Mohlo ti ako pises prepnut...ale to co tu opisujes zaziva kvantum zien co nikdy drogy nebrali a tam je to nasledkom absencie sebaucty a skoro ziadneho sebavedomia. Ak si bola vo vztahu tyrana, je to skor nasledkom toho. s tym si sa len tak vyrovnat nemohla, to nikto nedokaze. je to ovela hlbsi a rozsiahlejsi problem nez si myslis. Urcite chod za psychologom, nemusi ta to stat ani euro, psychoterapiu normalne preplaca poistovna...
Ahoj, ak chceš napíš mi.
Ku psychlogovi alebo psycjologicke mozes chodit aj cez poustovnu, cite nfbudes nic platit, lebo ti to zdravotna poistovna preplati. Vyrozpravas sa, a dalej uz sa budes davat pomaly dohromadky ako nudes navstevovat poradnu.
Je fobre ze si si priznala ze mas trapenie, aj ze di sa tu zdoverila a uz mozes smelo zacat pracovat na sebe za pomoci odbornika. Vela ludi ma trapenie, ci uz v rodine a ine a potrebuje odbornu radu, pomoc a ide to. Drzim palce
Držím palce! ❤️
aj trava moze posobit ako spustac psychickych ochoreni, ak ma clovek predispoziciu. ostatne drogy tiez. poznam viacerych ludi, co su na tom podobne a podobne pocity im zostali. vacsina z nich nebola tyrana vo vztahu, ale poznam m aj taky pripad. od okolia neberu vobec vazne, ak im hovori, ze si to len namyslaju a nie je to pravda. ak pojdes k statnemu lekarovi, dostane sa to do zdravotnej karty, preto vela ludi ide radsej k sukromnemu. psycholog ti poradi ako s tym pracovat a co mas robit, ked ta chytia tieto pocity a vysvetli, preco nie je pravda to, co si namyslas. psychiater tiez plus moze predpisat lieky, po ktorych ti to zjednodusene bude jedno. len trva rozne dlho, kym najde kombinaciu liekov, ktore najlepsie zaberu.
Skor psychiater ako psycholog. Trpis podla vsetkeho paranojou, podla toho co opisujes.riesila by som to cim skor
chod k psychiatrovi. k nemu nepotrebujes ani vymenny listok. ak ti da lieky, tak urcite popri tom aj terapiu. nejaky pocet sedeni mas narok na terapiu z poistenia
Co viem tak pohovor, anamneza rodinna, odber krvi mozu spravit a asi poslu aj na neurologiu. Potom sa to da dokopy a odporucia co dalej. Minimalne budes vediet na com si . Je dobre zistit, ze co sa mozno stalo a ci je to v poriadku.
@oli18 to bolo skôr pre autorku, že nie všetci psychológovia žiadajú za, sedenia stovky eur, ako sa ona obava, pretože sú aj terapie, kde skutočne sa platí, tak som to podala takto zjednodušene,ze v pohode nájde aj psychológa, či psychiatra, ktoreho nemusí platiť ona. Asi sme sa nepochopili, možno som sa ja zle vyjadrila.
Psychológ.Normálne chod za odborníkom, ten najlepšie ti poradi