V predošlej práci som si opotrebovaním poškodila-praťažila palce na oboch rukách.Musela som podstúpiť operačné zákroky.Momentálne mám inú prácu.No moja bývalá ekonomka mi poradila,aby som skúsila žiadať finančné odškodné ako následok z práce..neviem to teraz presne pomenovať.Máte skúsennosti??Nejedná sa o pracovný úraz.
a to je chyba že vystupnu nie ako to teraz dokážeš predtým si bola zdravotne na tom dobré teraz ked si zlé ako to dokážeš bývalemu zamestnavateľovi ked nemáš papier o vystupnej prehliadke
@nela82 no ved áno to je v poriadku že si bola ked si išla do zamestnania zdrava lenže ked si skončila tak si sa mala dať hned vyšetriť ako dokažeš aj keby si chcela žalovať majiteľa firmy na súde že to máš ako chorobu s povolania na invalidne ked si na tom zdravotne zlé musiš mať tiež rôzne papiere vieš to ti je už dnes tak že musiš mať na všetko papier jasne že ťa nikto nežiadal o vystupnu prehliadku ty si už s firmy odišla preto to majiteľa nezaujimalo lebo asi vedel v akom stave si prišla tam pracovať a v akom si odišla on vedel dobre že ty máš zdravotný problém čo zjavne vydel tak preto ti to nepovedal aby si šla na vystupnu lebo vedel že máš tie problémy ked sú to z rukami tak to bolo evidentne vydno tak radšej do toho nerypal ja som to myslela v dobrom nie v zlom každa choroba je pre človeka najhoršie čo môže byť najlepšie ked je človek zdravy a ked si odišla z roboty odišla si na vlastnu žiadosť, pre chorobu, z akeho dôvodu.
@seagul áno lenže teraz ked je zdravotný problém ako dokaže bez papiera že to dostála v robote že sa jej zhoršil zdravotný stav to že pred nastupom bola zdrava úplne OK to je fakt že ju tam zobrali lenže ked odišla zo zdravotných dôvodou mala sa poistiť aj výstupnou prehliadkou to hlavne kôli nej samej.
@nela82 aha jaj tak no to hej že skončila výroba ved to tak robia ty súkromnici zdrať človeka a potom sa naňho vykasľať vieš ta vystupna prehliadka služila len pre teba lebo ked si vedela že si chorá z tej roboty ktorú si robila a bola si pred nastupom zdrava mala si isť aspoň na to zakládne vyšetrenie ked si ukončila prácovný pomer ja som ti chcela len poradiť nie niečo ti zlé napisať môj krstný to mal pracoval v baňi ťažko pre ťažko 28 rokov odišli mu ruky nohy a ostál úplným invalidom ležať ale jemu to bolo uznane ako choroba s povolania žiaľ zomrel 60 ročný preto chod žiadaj rôzne papiere lebo ruky a nohy bez tých sa nepohneš nebudeš môcť nič robiť držim ti veľmi palce.
choroba s povolania sa to vola