Baby uz mi viac ludi povedalo ze aj bez operacneho ukonu mam narok na kupele kedze mam xhronicke problemy uz 10 rokov beham po lekaroch do nemocnice na preliecenie atd.. jasne ze mne je trapne od mojich lekarov pytat, ze mozte mi napisat kupele??? Isa by som na take preliecenie preco nie?! Nechapem teda preco moji dr nemaju zaujem mi to ani len navrhnut len ma pchaju na tyzdenny pobyt do nemocnici kde ma dopichaju ihlami az som cierna aj to ma iba docasny efekt.. ake mate skusenosti? Blbe komenty nepiste dik
A my mame ako vediet, ci mas narok, ved my nepozname tvoj zdravotny stav, diagnozy... musis sa len opytat svojho lekara, ci mas narok
https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...
Požiadaj o vypísanie návrhu na kúpeľňu liečbu. Ten môže vypísať aj všeobecný lekár. ZP posúdi ci ti liečbu schváli alebo nie.
@nelca84 sustavna chronicka liecba tam pise to splnam
Chronické sú v časti B, čiže ak by ti aj schválili liečbu, tak bez ubytovania, čiže budeš denne dochádzať na procedúry alebo si ubytovanie a stravu zaplatíš sama. Ďalšia vec, že to je uvedené v zozname neznamená, že ZP kúpele schváli. Posudzuje každý stav individuálne. A práve preto tu boli otázky na tvoj konkrétny problém. V každom prípade, požiadaj lekára o vypísanie žiadosti o kúpeľňu liečbu a hotovo. Zbytočne o tom polemizovať, ak nedáš žiadosť.
Sustavna chronická liecba coho?
no kúpele a schvalujú na základe diagnózy...nie pri každej chronickej diagnóze je nárok na kúpelnú liečbu.....stačí si pozrieť zoznam diagnoz pri ktorých je nárok na kúpelnú liečbu na stránke svojej zdravotnej poisťovne....
@mogaa idem pozriet
zakezi v com mas chronicke ochorenie, vacsinou je to B-ckova kategoriat.j. ubytko a stravu si platis, procedury poistovna. ak mas napr. astmu mas narok na A-ckovu kategoriu, t.j. vsetko ti preplati poistovna
Asi by bolo fajn konkretizovať aké máš problemy. Lebo nie na všetko fungujú kúpele. To je už skôr niečo na doliečenie ako na vyliečenie