Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať či mám nárok po dvoch samovoľných potratoch, 5tich neúspešných insemináciách a jednom neúspešnom IVF na nejaký liečebno kúpeľný pobyt kde by som sa dala dokopy či fyzicky tak aj psychicky ?? Ďakujem ak niekto zareaguje.. ☹
Nebol niekto z Vás v kupeľoch z diagnozou: Netuberkulózne choroby dýchacieho ústrojenstva Dg: J31, J37, J38?
Chcela by som isť na liečenie nakoľko som ho absolvovala už dvakrát ako skupina B, veľmi mi kúpele pomohli hlavne čo sa týka gastra, alergie, prínosových dutín a častých chorôb. Musím poklopať ale od kupeľov v lete som nebrala žiadne lieky ani z gastra, ani z krčného, ani z alergologie, ani som nebola chorá. A to už začala moja skvelá sezóna chorôb, ktorá začína každoročne v októbri a trvá do jari.
Toho roku som chcela požiadať nového gastroenterologa o doporučenie do kúpeľov, nič viacej ale vetu doporučujem kúpeľnú liečbu a lekár mi to odmietol napísať, hoci mám na to diagnózu podľa jeho papierov a presne to spadá do indikácií na kúpeľnú liečbu. Dôvod bol zneužívanie zdravotnej starostlivosti a z morálneho hľadiska kúpele neuznáva. Toho lekára si ako lekára vážim, lebo vidím, že je vo svojom odbore dobrý a vzdelaný, ale nechápem a stále neviem pochopiť tieto dôvody. Viem, že systém zdravotníctva nie je dobrý, áno je to pravda, ale prečo mám na to doplatiť ja? Veď ja som ho nevymyslela, ani ho nezneužívam a roky rokúce som zamestnaná a platím si odvody.
Kedže navštevujem aj krčného lekára pre cystu na prínosových dutinách, zlú prepážku v nose, časté choroby a vysokú alergiu hľadám inú možnosť ako napísať pokaz do kúpeľov. Neviete mi poradiť ako to funguje u krčného lekára? Čo potrebuje lekár vypísať, resp. aké sú potrebné vyšetrenie pre kúpele s odporučením od krčného? Stačí len spirometria a odborné vyšetrenie?
@rachel978 Akokoľvek si vážiš svojho lekára, to už čo je za lekára, ktorý odmieta poskytnúť pacientovi to, čo mu zlepšuje zdravotný stav? Morálne hľadisko? Jediné, ktoré by mal riešiť je to, ako môžem pomôcť pacientovi. To sa mu zdá morálne predpisovať chemické lieky, ale prírodné procedúry a klimatoterapia sa mu zdá nemorálna???? Takže ja by som to riešila tak, že buď by mi dokázal, že s mojimi diagnózami nárok na kúpele nemám, alebo by som mu povedala, že na jeho postup podám sťažnosť a zmenila by som lekára. Moja gastroenterologička je úžasná, vždy so mnou preberie všetko aj v rodine ako sa máme, čo deti atď. pretože jej je jasné, že treba poznať aj psychický stav pacienta, lebo to v gastroenteroloģii je veľmi podstatná vec. A ten ti veľmi nezlepšil tým, že z nejakého pochybného morálneho hľadiska ti odmieta dať odporúčanie na niečo, na čo máš nárok a čo ti umožňuje nadôvažok šetriť prostriedky zdravotného poistenia.
@dais vidíš takú gastroenterologičku by som potrebovala akú máš ty...
on prezentuje svoju pravdu o zdravotníctve, koľko platia za výkony, aké majú zmluvy a podobne... ale bohužial ani keď ľudia nepôjdu do kúpeľov sa na tomto systéme nič nezmení a bude to ešte horšie...
Preto hľadám radu ako sa tam inak dostať? Samozrejme len B, viem, že toto môžem... na A nemám nemám nárok
@rachel978 nie som lekár takže diagnózy ti neposúdim a v tomto neporadím... Odporúčam zavolať do poisťovne a spýtať sa aké sú podmienky pre poukaz na kúpele, prípadne to rovno riešiť s lekárom ORL. Aj keď ja by som to riešila cez gastro, tak ako som písala. Mám skúsenosť s lekárom - alergológom, ktorý sa tak choval a také reči viedol že som bola v strese keď som k nemu išla, aj celý čas v ambulancii, chytal za slovíčka bol sarkastický, útočný, ponižoval... Po dvoch návštevách som ho zmenila, teraz mám skvelú milú dr. a vlastne nechápem, že taký človek vôbec môže liečiť ľudí a robiť v súkromnnom (!) centre... Aj som sa naňho sťažovala, keď sa ma pýtali prečo odchádzam. A to čo s tebou rieši tvoj lekár je úplne nevhodné, nemá čo prezentovať, má liečiť a pomáhať pacientovi!
@dais ja som sa už pýtala v poisťovni, potrebujú jeho odporúčanie, bez toho neschvália kúpele sk. B. V poistovni ostala pani prekvapená, lebo sa ešte s takým ani nestretla. Ešte som si to skontrolovala aj podľa indikačného zoznamu na stranke poisťovne a skontrolovala cez moju číslo diagnózy, všetko sedi...
Moja lekárka čo som mala odišla do zahraničia, tak som prešla k nemu, nevedela som, že nedostanem odporúčanie do kúpeľov, nikdy som nič takého nepovažovala na zneužívanie zdravotnej starostlivosti... tak som ostala úplne prekvapená, že také počujem, ja som robím od 18 rokov, platím si odvody,...
čo už budem to riešiť v priebehu roka, keď sa podarí... keď nie mám smolu a tak to vidím, že tento rok bude celý smolný... lebo už od začiatku roka sa mi už pritrafili kadajake "smolné" veci... tak to vidím, že tento rok bude samá katastrofa... a nič mi nevyjde tak ako si želám...
@petra_lm ahoj. nie som z poistovne ale myslim ze narok nemas ( nie je to zial diagnoza , potyka sa s tym zial stale viac a viac zien a nepredpokladam ze zdravotka ma tolko penazi aby nieco taketo popri inym veciam co sa tyka umeleho oplodnenia a pod. preplacala )
ak ti mozem ale poradit tak na zenske veci su fajn kupele Lucky - moja mama tam bola ked mala problemy s maternicou a velmi si pochvalovala...
Mám nárok na kúpelnú liečbu v skupine A, po operácii stresová inkontinencia moču, uretropexia T.O. T. pásky, diagnóza N 39.3. Poisťovna Dôvera
Mária
@vefi89
Ahoj, cena za kúpeľný pobyt B zavisí od kúpeľov, každé kúpele majú iný cenník.
Poradím Ti, keď máš vybrané kúpele zavolaj tam, prípadne si nájdi ich stránku, tam by mali byť uvedene ceny podľa typu ubytovania a podľa sezóny. K cene prirátať aj kúpeľný poplatok.
U mňa to bolo rôzne, lebo jeden rok som bývala inde ako druhý rok Ale keď tak beriem priemer ubytovania, tak možno 20 € za noc, najlepší hotel stál aj 35 € za noc. Všetko v sezóne.
ahoj 🙂 spýtam sa sesternici ona robí v zdravotnej poisťovni a pošlem ti mailom odpoveď