Mám na koži ekzém?

anjelik14111
18. jún 2021

Ahojte, baby máte niektorá takéto čosi na koži? Robí mi to už par mesiacov, zasvrbi, jemne sa poskrabem a takáto reakcia a dlhsie to trva kým to zmizne. Ako chystám sa ku kožnej ale aj tsk by ma zaujímalo či sa niekto s tým stretol.

zanetakovacsova
18. jún 2021

@anjelik14111 od malička mám ekzém ale určite to nevyzerá takto a väčšinou je v záhyboch 🤔neviem, možno je to nejaká forma ekzému ale neverím tomu.

janeninka
18. jún 2021

@anjelik14111 ako atopicky to nevyzera veru.. Skor tak alergicky ( ja mam napr na slnko) ale to je skor na inych miestach - predlaktie zhora, dekolt, a plus pises ze uz par mesiacov to mas..

anjelik14111
autor
18. jún 2021

@janeninka mám to dlhšie ale všímam že na slnku sa to zhoršuje, aj teraz som vonku a ako vravís aj predlaktie mávam aj dekolt aj za krkom chrbát a teraz tie nohy začali

fiafia
18. jún 2021

@anjelik14111 atopický vyzerá inak. Nieje to alergia na slnko?

anjelik14111
autor
18. jún 2021

@fiafia začínam mať pocit ze to bude asi tak 😔😔 ráno som prešla po slnku kým som zaniesla syna do škôlky a už to začalo ...

majamat
18. jún 2021

trosku mi to pripomina skor zihlavku -urtikariu, ale taku viac v kldude. pri zihlavke, ked dojde k podrazdeniu, pupaky su skor vacsie a vodnate, je to cele cervene a priserne to svrbi, neikedy sa mozu pupaky zliat do takych velkych map. ked je to v klude, moze to vyzerat ako vysyp. no pri zihlavkenei su tie pupeky vacsinou stale. ukazu sa, potoms a skludnia a zostanu max. take cervene bodky. aj ked je fakt, ze moze byt zakladny vysyp, ktory je kombinovany aj takym silnym alergickym prejavom. cize nejaky zakladny vysyp na ktorom sa robi zihlavka.

no uz saom sa moc rozpisala, ak to take nemavas, tak zihlavka to nebude.

majamat
18. jún 2021

no vsak zajdi na kozne.

lubi40
18. jún 2021

@anjelik14111 vyzera to ako alergia na slnko

kacena4
18. jún 2021

dcera sa takto vyhadzuje ma potravinovu alergiu

tehotna40
18. jún 2021

Ahoj, tak toto je určte alergia alebo intolerancia, ja som pár rokov dozadu držala takú paleo diétu, nejedla som vôbec pečivo, a keď som znovu začala toto sa mi robilo aj na chrbte aj na nohách a rukách, zistili mi celiakiu.

lorin29
18. jún 2021

@anjelik14111 toto vôbec nevyzerá na ekzém.. Skôr mi to príde ako alergia/intolerancia na nieco

janeninka
18. jún 2021

@anjelik14111 vyskusaj Eucerin sun allergy protect ten mi na alergiu veľmi pomaha. Ale teda je mozne ze aj kombinacia iných alergii je to

anjelik14111
autor
18. jún 2021

@tehotna40 na alergologii som bola pred dvomi rokmi a nenašli mi nič , veru napadla ma aj celiakia aj histamin ale vôbec netuším čim to bude, dnes ráno som ani nič nejedla a takto sa mi to vyhodilo po hodine na slnku

lorin29
18. jún 2021

@anjelik14111 2 roky sú dlhá doba... Alergie a intolerancie sa môžu objaviť aj neskor🙂
Ja mam histaminovu a tiež sa mi semtam také vyhodí.. 🙂

tehotna40
18. jún 2021

@anjelik14111 tak kľudne to môže byť aj alergia na slnko, šla by som znova na alergologiu určite

anjelik14111
autor
20. jún 2021

@lorin29 rozmýšľam že tam pôjdem znova ale môžem povedať že mi poradila kamoška fenistil kvapky 3x denne a už druhý deň nič ani náznak svrbenia tak asi to bude nejaká alergia a potláča mi to ten fenistil

katka17787
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lorin29
20. jún 2021

@anjelik14111 áno jasne 🙂ukážte doktorke aj foto keď pôjdete ak by sa to neobjavilo zrovna vtedy