dobry den, chcem sa opytat... mam mrtvy zub, ktory sa mi pred par dnami zlomil na polku... polku som si doslovne vytrhla z dasna, ale ta druha polka ktora mi tam ostala je tiez velmi krehka... zajtra mam v plane ist na zubnu pohotovost si dat zub aj s korenmi vytrhnut... akurat mam uplnu dieru v dasne a okolo diery to mam velmi citlive a na dotyk jazykom to boli... mate nejake skusenosti s podobnou vecou? Mam sa bat bolesti, ked mi ho budu trhat? Strasne sa bojim a stresujem. Dakujem za odpovede😃
@neviemmmmmmm preco to ides odkladat do zajtra? vybehni na pohotovost este dnes radsej. Cim menej bacilov v rane, tym lepsie...
@koniarova nikdy mi zub netrhali, nemam skusenosti... vzdy pri vsetkom neznamom ma clovek strach🤷🏻♀️
@egonsk bohuzial zubna pohotovost je zatvorena
@neviemmmmmmm hlavne si to netreba nijak dráždiť,nefajčiť,nepiť,nech to miesto neprichádza do kontaktu s ničím horúcim, nešťúchať do toho jazykom a pod...až sa to dostane pod ruku zubárovi na pohotovosti,napraví to jedna radosť,určite to nebude nič extra bolestivé.
@konariqpo dakujem za odpoved😊
@neviemmmmmmm preplachovanie vlažným harmančekom/repíkom/šalviou by tiež nemalo uškodiť ak je ďasno citlivé.
@neviemmmmmmm toto nieje na zubnu pohotovost
@neviemmmmmmm veď to daju injekciu,nemáš prečo stresovať. Čo sme v 15. storočí?