Ahojte žienky mam som už 10 mesiac po vybrati zlcnika pred op mi zistili zvacsenu pecen do 18 cm a slezinu 12, 5 cm mala som aj zvysene pecenove testy v máji užívam lagosa 2 krát denne lieky žiadne okrem zolpidemu na spanie a magenzium začali sa mi robiť po nohách takéto modriny bývam aj unavená co to môže byť ? Krvné testy mi robili 30.7 .2023 tie som už mala poriadku akurát som mala trosku nižšie cervene krvinky .
@anonymnasnazilka mala som len nižšie cervene krvinky
@bubka1995 no to moze byt aj kvoli tej anemii. ja som mala modriny na nohach z anemie.
@anonymnasnazilka mala ste aj takú únavu? Beriem aj Lagosa na podporí pecene , teraz som začala užívať vitamin C tak uvidím ci pomoze mam taky kvalitný 500mg . A čo vám pomohlo na tu anemiu ?
@bubka1995 unava, bolesti hlavy, tocenie hlavy.. to vsetko z nedostatku zeleza. pomohlo mi denne uzivat vitaminy s obsahom zeleza. ale trvalo to par mesiacov, kym sa mi zelezo dostalo na normalnu uroven. nedostatok zeleza alebo vitaminu B12 vedie k anemii. ale vo vasom pripade by som to konzultovala aj s lekarom vzhladom na predosle potiaze s pecenou a zlcnikom.
a kontrolovali vtedy aj zelezo? zvykne sa to robit pri anemii aj napriklad.