Ahojte, mám krivý chrbát, jedno rameno nižšie než druhé, svaly oslabené, mierna skilióza lebo som stále zhrbený pri pc alebo som na mobile. RHB lekár mi dal cvičenia no všetko ma z nich bolí a bolesť chrbtu ajtak neustupuje. Je možné dať v 30 rokoch niečo ako korzet? Ja by som ho nosil poctivo len, že či to má dáky význam si to pýtať od lekárky.. Díky za radu 🙂
@potkan212 Korzet sa dáva len do 18 roku života, potom už zmysel nemá. Chrbtica už zatuhne. Čo je to inak mierna skolioza ? Koľko máš stupňov podľa cobba ? Pretože polka plánety má krivi chrbát a miernu skoliozu, čiže nič hrozné sa nedeje. Jediné čo na to pomôže je cvičiť, cvičiť a cvičiť. Pozri SM cvičenie, to je jedno z naj cvičení, čo môžeš urobiť a potom už len poctivo makať.
Na internete si môžeš objednať niečo ako take popruhy na vyrovnanie chrbta.
https://www.blancheporte.sk/korzet-pre-rovny-ch...
Ale určite nájdeš aj iné, nosia to moje kolegyne, tiež ich boli chrbát
Korzet sa dava detom preto, aby im rastuca chrbtica narastla co najrovnejsie. Ty uz mas chrbticu narastenu. Takze chrbticu si vies skorigovat uz len spravnym posilnovanim svalstva, aby pevne svaly dokazali drzat krivy chrbat co najrovnejsie a tym padom sa ti eliminovali bolesti prameniace zo skoliozy.
Upozornujem ta, ze rehabilitacne cviky, aby mali nejaky efekt, su kazdodenna a dozivotna zalezitost.
Ak sa ti nieco nepozdava, pricim moze byt viac:
1. Zle tie cviky cvičíš
2. Cvicis to ešte prilis kratko, aby sa dostavili prve vysledky
3. Mas odporucene nevhodne cviky
4. Mas tak ochabnute svalstvo, ze kym ho das dokopy, bude to makacka...
...
Odporucam ti vyhladat si SM system. Zakladom je cvicit denne a navzdy, aby si si svalstvo udrzoval v takej kondicii, ze ti skolioza nebude robit problemy
vyskusaj sm system, je to cvicenie ktore je velmi dobre v takych pripadoch ako si ty, najlepsie je ho cvicit s fyzioterapeutom
Takze najlepsie bude asi to cvicenie, ja som myslel, ze proste ak mam 1 rameno vyssie nez 2, ze sa to da jednoducho opravit dakou pomockou 🙂
Syn 15r ma korzet je autista tak neratali s niakym cvicenim -je to podla mna horsie lebo mu svaly viac ochabli -zleniveli.Cvicenie je urcite naj co mozete urobit