Mám malé bábätko a trpím nespavosťou

simona245
16. feb 2022

Ahojte mamičky, už týžden nemozem spat mam male bábätko, ktoré krásne spinka a ja nie a nie zaspat, prosim poradte mi da sa s tým niečo robit ? Je tu nejaka mamička s podobným problémom ?

lily14
16. feb 2022

@simona245 ja presne to isté....pár krát som si dala xanax ale to nie je riešenie,tiež neviem čo mám robiť

simona245
autor
16. feb 2022

@lily14 pomohol Vám asoon ten xanax ?

lily14
16. feb 2022

@simona245 to áno ale nechcem to brat

selenka7
16. feb 2022

Xanax je navykovy a ak kojite, tak sa mu treba vyhnut. Skuste caj z valeriany, ten celkom slusne zabera. Alebo potom Jamieson relax and sleep.

simona245
autor
16. feb 2022

@selenka7 Dakujem...to Vam odporucil lekár ?

simona245
autor
16. feb 2022

@simona245 to ze kojim...tak asi lieky nemozem brat

selenka7
16. feb 2022

@simona245 Ja mam s vaznou nespavostou velmi dobre skusenosti, ale to bolo o niekolkych tyzdnoch az mesiacoch. Brala som silne lieky na predpis, aby som vobec zaspala, ale to uz boli hypnotika a to sa urcite pri kojeni nesmie. Navyse by vas to mohlo tak utlmit, ze by vas neprebudil ani plac babatka. Ani ja som ich nechcela brat dlho, hladala a skusala som vsetky mozne prirodne alternativy a ta valeriana a Relax and sleep zaberali asi najlepsie.

simona245
autor
16. feb 2022

@selenka7 a moze sa to uzivat pocas kojenia ?

domcii69
16. feb 2022

@simona245 začala som užívať depress tabletky

endzi83
16. feb 2022

Mne pomohli dychove cvicenia, skus si najst na youtube. A az neskor mi znama poradila pro relaxin od duolife prirodny produkt mozu aj mamicky co koja.

selenka7
16. feb 2022

@simona245 https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...
https://www.paula.sk/materstvo/vhodne-nevhodne-...
Valeriana je podla vsetkeho bezpecna pri dojceni. Na tom pripravku od jamiesonu pisu, ze nevhodne pre tehotne a dojciace zeny, ale poradila by som sa s lekarom alebo lekarnikom, lebo taka formulka je asi na vacsine liekov. Urcite lepsie bylinky, ako xanax a pod.

tinka_1807
16. feb 2022

@simona245 @simona245 Všetky ti tu radia lieky, no bolo by treba najskôr nájsť príčinu. Problémy so spánkom sú zvyčajne späté s psychickou nepohodou. Nemáš nejaké problémy v rodine, prečo by si bola nepokojná? Alebo netrápi ťa vnútorné niečo? Takisto tvojmu telu môže chýbať pohyb a pobyt vonku. Skús si s bábom každy deň vyjsť vonku, vypnúť myseľ, trochu fyzicky sa unaviť. Apsyvjicky načerpať. Takisto vyššie spomínané dychové cvičenia sú veľmi fajn na uvoľnenie tela.
Snáď sa ti pdoari to napraviť 🙂

slavussik1
16. feb 2022

@simona245 podľa môjho názoru nemáte v poriadku hormony stitnej zlazy. Nespavost je jedným z príznakov. Navštívte endokrinológa nech vás vyšetrí a nastaví liečbu, ak bude treba. Mne to pomohlo ale s tým, že som musela aj zmeniť životosprávu, pretože mám chorú štítnu.

selenka7
17. feb 2022

@tinka_1807 pricinu je urcite dolezite najst, no mamicka ktora ma male babatko a niekolko dni-tyzdnov uz nespala potrebuje problem riesit akutne. Neda sa takto dlhodobo fungovat. Niekedy moze byt pricina jednoducha (vlastna skusenost) - clovek nespi 1-2 noci a ako prichadza vecer, zacne ho zozierat uzkost, ze zas nezaspi, podvedomie pracuje a brani zaspaniu. Zacykli sa v tomto bludnom kruhu.

jarnajar
17. feb 2022

Mne pomáhali nahrávky s relaxačnou hudbou alebo podcasty - tma, sluchátka. V noci, keď som sa zobudila, tak zase. Skús aj bachove esencie - Rescue remedy, je to neškodné. Nespavosť po pôrode je z hormónov, pri prvej to prešlo do dvoch týždňov, pri druhej asi 3 - 4 dni. Ak ti to neprejde, určite konzultuj s lekárom.

simona245
autor
21. feb 2022

@selenka7 pomohlo vám niečo to napraviť ?

pink_lady
21. feb 2022

Takto sa rozvija poporodna depresia, treba riesit

simsalabim
21. feb 2022

@simona245 skusila si napr Melatonin? Je nenavykovy. Alebo nejake bylinne tablety - Cakerianu, Dormia rapid?

selenka7
22. feb 2022

@simona245 ja beriem Trittico, ale ja mam panicku poruchu, tak aj preto 🙂