Mám kolísavý tlak kvôli stresu?

lauriema
6. nov 2020

Dievčatá, ahojte prosím Vás o podporu, normálne cez deň cítim veľký stres, začne ma bolieť žalúdok, hrca v krku taka celá napätá som odmeram tlak 135 na 98, vzala som si liek na ukludnenie oxazepam po asi hodinke tlak 122 na 68 je to možné? Moze to byť zo stresu? Bola tu svokra rozprávali sme sa, a teraz odišla a zas mam pocit taky divný, rozveselte ma nejak prosiiim Vás

pribinak
6. nov 2020

Zlatko, výhod ten tlakomer von oknom, to je tvoj úhlavný nepriateľ

amelia000
6. nov 2020

@pribinak prave som jej to sla pisat 😂

sisa_s
6. nov 2020

Sama si vyrabas stresy a oxazepam jes ako cukriky...ries to s psychiatrom, ked mas uzkostne stavy, z tlaku 135/98 sa neumiera

majamat
6. nov 2020

tlak reaguje na kazdu zataz organizmu, ci uz psychicku,a lebo fyzicku. merat tak vzdy ked sa necitim dobre je total zbytocne. organizmus vtedy nie ej OK, preto tlak moze kolisat. spravne meranie tlaku je v klude. nesmies sa ani posadit z lahu, alebo ked sedis, nesmies vstat pre tlakomer. musis mat proste urcity cas rovnaku polohu.
a druha vec. digi tlakomery su velmi nepresne.

deti95060810
6. nov 2020

samozrejme že tabl. na ukľudnenie pomáhajú pri znížení tlaku.... to aj lekári odporúčajú - samozrejme nie pravidelne....
pozor na závislosť....

lauriema
autor
6. nov 2020

@pribinak Vieš ja už sama seba nechápem. Trápi ma to veľmi. Keď počujem ze mala plače hneď ma začne bolieť žalúdok ale strašne nemôžem ani nič jest predstav si to

lauriema
autor
6. nov 2020

@amelia000 ahoj, akurát som písala pribinak že keď napr. Počujem ako mala 9 mesačná plače hneď ma začne bolieť žalúdok a mam hrcu v krku proste stres asi

beataxxx
6. nov 2020

Kup si magnerot, ten zabera velmi rychlo a je to obycajne magnezium-navykovost nehrozi🙂

lauriema
autor
6. nov 2020

@deti95060810 no ja nemám tlak vysoký stále len to proste cítim začne ma bolieť žalúdok a myslím si ze to zo stresu už ani neviem noc zjesť

lauriema
autor
6. nov 2020

@beataxxx mam magne b6 ale už asi 3 dní som ho nebrala

veronikaszabova
6. nov 2020

@lauriema este si ho nevyhodila von oknom???
V kazdej takejto tvojej diskusii vzdy napises, ze uz series na to, nebudes merat. A toť, zasa dalsia diskusia, ze stale merias tlak.
Povedz muzovi, nech ti vezme z neho baterky, hned sa ti ulavi.

lauriema
autor
6. nov 2020

@majamat no ja keď si meriam som ešte vo väčšom strese lebo hneď myšlienka že čo ak bude vysoký

beataxxx
6. nov 2020

Nikto na svete nema. nonstop tlak 120/80, to proste nie je fyzicky mozne

lauriema
autor
6. nov 2020

@sisa_s riešim to so psychiatrom samozrejme

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
6. nov 2020

@lauriema už minulú diskusiu si sľúbila že pôjdeš k psychiatrovi. Toto čo tu ty popisuješ je podľa všetkého úzkosť a panika. Dávajú sa na to lieky.
Nemusíš sa trápiť a trpieť úzkosťami.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriema
autor
6. nov 2020

@veronikaszabova Ahoj, ty mi to vždy tak natries, a pri tom viem ze máš pravdu. Manžel už mi ho 100 krát chcel vyhodiť.... Ale som mu zabránila 😉

veronikaszabova
6. nov 2020

@lauriema tak ho vyhod ty. Len si tym neustalym testovanim ublizujes

lauriema
autor
6. nov 2020

@pribinak Ja som bola u psychiatra, dal mi ten oxazepam no z AD som zlaknuta mam totiž bradykardiu a ona mi povedala ze všetky AD znižujú pulz tak sa bojím ich brat, tak beriem len ten tzv. Rýchlo ukludnovak oxazepam

lauriema
autor
6. nov 2020

@bambulienka25 no mala som už aj 160 na 98 alebo 150 na 92 len keď si dám ukludnovak tak klesne na 120 na z0

majamat
6. nov 2020

@lauriema a vdaka tom,u ho taky mas.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriema
autor
6. nov 2020

@bambulienka25 Bola som u Psychiatra dal mi AD len tie S bojím brat pretože mám bradykardiu a MUDr povedala ze lieky ako ad znižujú pulz tak beriem len ten tkz. Rýchlo ukludnovak

majamat
6. nov 2020

@lauriema a vysoky tlak je dolezity, ak je bezdovodny, nie ak vies pricinu, cize ak je to stresom, tak potom nemas ochorenie menom hypertenzia, iba zvyseny tlak vplyvom stresu a uzkosti

lauriema
autor
6. nov 2020

@bambulienka25 naozaj? No ja ich beriem vždy keď cítim ze uzma. Boli ten žalúdok

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriema
autor
6. nov 2020

@majamat no dúfam že len vplivom stresu a úzkosti, pretože napríklad cez deň si vôbec nenameriam vysoký tlak bola som vo februári aj na EKG a všetko v poriadku cez deň tlak v pohode ale ako náhle sa blíži večer začne ma bolieť strašne žalúdok odmeram si tlak bum vysoký a kým nevezme ten ukludnovak tak sa neviem ukludnit

lauriema
autor
6. nov 2020

@bambulienka25 myslíš tie AD? Ad mam Paretin 20 mg. A ten ukludnovak oxazepam