Prosím poraďte mi kašlem,smrkám,nos zapchatý a neviem ake lieky si dať lebo kojím 🤧
Na upchaty nos mozes klasicky olynth, muconasal, nasivin, hocico, ucinok je lokalny… pripadne hypertonicku morsku vodu (izotonicku samozrejme tiez, ale ta ma iny ucinok ako hypertonicka).
Na kasel existuje mnozstvo prirodnych liekov, ale mozes normalne aj acc long, solmucol, samozrejme skorocelovy sirup, domaci cibulovo-medovy..
A sinupret kvapky kľudne aj solmucol. A do nosa hocičo. Aj atb kvapky
@kajka2022 hocico co moze aj dieta ( co by si dala dietatu)
Toto napr. STOPKAŠEĽ Medical sirup Dr. Weiss
@kajka2022 v pribalovom letaku pisu vsade tieto formulky aby sa tak legislativne chranili, farma firmy nerobia studie na tehotnych a dojciacich… na to mame databazy, ktore vysledky takychto studii zhromazduju a vyhodnocuju a su v tejto oblasti kompatibility liekov s dojcenim DOVERYHODNEJSIE ako pribalovy letak, napr. lactmed alebo e-lactancia.org (zadas ucinnu latku lieku v en jazyku a dozvies sa vysledok).
V paralene grip je problematicka zlozka pseudoefedrin, ale hlavne (resp. len vzhladom k mg, a mozno este pokial nemas novorodenca) z hladiska rizika znizenia tvorby mm.
Určite môžeš prospan, ten som ja užívala ako tehotná a je vhodný aj pre najmenšie deti, ten určite neublíži 😊
@kajka2022 v lekárni to určite dobre poradia.