ahojte,
potrebujem lieky lebo takto ďalej nedokážem žiť a preto potrebujem vedieť, či mám ísť rovno k psychiatrovi alebo musím ísť najprv k psychológovi... mám 18 a doteraz som nebola ešte u nikoho z nich aj keď mi to už bolo odporúčané.
@zmrzlinka2021 áno ale môžem ísť k nemu ako prvému? či nie je potrebný najprv psychológ...
uplne v pohode - je to na tebe
@zmrzlinka2021 ďakujem za odpoveď🙂
Choď najprv k psychológovi si ešte mladá a keď nemusíš tak lieky neber.
Mozes ist najprv k psychiatrovi, nepotrebujes vymenny listok. A on ti odporuci, ci budes potrebovat aj psychologa, pripadne len sedenia u psychologa.
Môžeš ísť najprv k psychiatrovi. Je však možné, že ťa následne pošle aj ku psychológovi, pokiaľ bude potrebná psychologicka diagnostika. Pokiaľ to bude "hneď na lieky", tak ti ich predpise aj bez diagnostiky ale pravdepodobne odporučí aj konzultácie so psychológom alebo psychoterapiu. Držte sa, prvý krok ste už spravili, že si uvedomujete, že aktuálny stav je potrebné riešiť. Ste na dobrej ceste. Dominika
@lucia851 zial, vek a psychiatricke diagnozy nemusia mat vzdy suvislu pricinu a neraz cim skor sa nieco podchyti, tym je vacsia sanca na vyliecenie.
@zmrzlinka2021 sama beriem psychiatrické lieky a sú to iba oblbovaky neliečia nic
@lucia851 ale sama vies, ze liecba nie je len o liekoch, ale aj psychoterapia, praca s myslienkami, zmena zivotneho stylu...
Keby si nebrala tieto lieky, kde by si bola?
@zmrzlinka2021 ja navštevujem aj psychológa a je pravda že tie lieky oblbuju
Ahoj, ak chces, napis mi SS a mozeme sa na to spolu pozriet 🙂.
@lucia851 a čo keď bude mať takú diagnózu, že tie lieky bude potrebovať?
Ako napr. ja pri schizofrenii si poviem, že lieky sú oblbovaky, že ich nebudem uživať, však som mladá?!?
Ja by som Isla rovino k psychiatrovi.ten ti najlepsie povie,ci staci psychoterapia,alebo nieco ine.
To ze navstivis psychiatra, vobec neznamena, ze realne ho aj budes potrebovat.
Psychiater je LEKAR a vie stanovit, ci je pre teba potreby, ci mas diagnozu, alebo nie.