Mám dilemu. Od septembra riešim zub. Bolel ma,zavolala som zubárovi, dal termín, zistil, že je tam hlboký kaz a opravil ho. Vravel, že to môže bolieť, tak si kľudne môžem dať tabletku. Tak som si dávala, ale keď už som viac ako týždeň kvôli bolesti dávala Ibalgin, volala som opäť. Pozrel, že mám asi zapálené ďasno, že si zle čistim zuby. Tak mi dal gél na ďasno a potierať. Po týždni natierania bolesti neustúpili. Išla som zas, urobil mi endodonciu, zas s tým, že to môže bolieť. Tak zase tabletky, ale keď už ani tie nezaberali po týždni, znova som volala. Mám pocit, že ich už aj otravujem. Zas mi povedal, že to budú ďasná a že zle čistim zuby, ale dal mi ATB. To bolo vo štvrtok, je nedeľa a mňa stále to miesto bolí. A rozmýšľam, či ísť na pohotovosť. Aj kvôli bolesti, aj kvôli tomu, nech už mi na to pozrie niekto iný. Išli by ste? Alebo ešte počkať dlhšie, či záberu tie ATB. Každý deň som na Ibalgine, ja čo tabletky dávam dvakrát do roka. Unavená som už z toho. Ďakujem.
@anna_anicka83 Zmeň zubára.
no zavisi aj co chces ak uz chces dat zub vytrhnut tak chod pohotovost mas v trnave alebo v ba sukromne obe
otazka je ci ti dobre urobil endodonciu
ak chces zub zachranit tak ist k zubarovi co robi endodonciu pod mikroskopom ( stou sa ti na pohotovosti hrajkat nebudu
Verím, že si už unavená z bolesti. Ale pochybujem,že na pohotovosti niečo spravia. Max ti povedia,že ho môžeš dať von,lebo tam sa tomu veru nebudú venovať
@anna_anicka83 rtg nerobil?
@mamina7070 je to predná päťka, nerada by som aby išla von. Endodonciu mi podľa mňa dobre neurobil. Na mňa dosť krátko a ešte mi to aj hneď uzavrel. Aj ten kaz, predtým zubárka aj keď som mala hlboký kaz, dala nejakú liečivú vložku, teraz hneď plomba.
@anna_anicka83 skus sa objednat co najskor na novu endodonciu pod mikroskopom
@anna_anicka83 joj ked boli, mas tam baketrie, mal dat aspon na 2-3tyzdne umrtvovacia vlozka..zub sa pri hlbokom kaze hned neriesi , mas zleho lekara.
@bublinka1426 Robil, druhýkrát, čo som prišla a tam žiadny zápal nevidel, tak stále rieši tie ďasná. Potom mi robil tesne po tej endodoncii. Ale keď mi dal ATB, tak nerobil, ani zub neotvoril.
zvláštny zubár...nechceš ho vymeniť?
@deti95060810 Vieš čo, už chcem. Len netuším kam. A či to môžem len tak zavolať inde a ísť.
@anna_anicka83 chod. Aspoň sa niekto iný na to pozrie. Držím palce!
@bublinka1426 Ďakujem. Už som si myslela, že mne už šibe. Ešte na mňa kukal, že to čistenie nie je dokonalé a preto mám ten zápal. Zaujímavé, že iné miesta, ktoré akože zle čistim má nebolia.
Takže asi dám novú otázku. Dobrý zubár v okrese Pezinok alebo Trnava?
Smileclinic v Piešťanoch, robia aj endodoncie pod mikroskopom.
@anna_anicka83 nájdi zubára, ktorý pracuje s mikroskopom. Tam bude tvoj problém. Ak zub nechceš dať von, tak musí byť dokonale ošetrený. A len tak "naslepo" ti ho neošetrí zubár tak ako má. Preto sa už x týždňov trápiš. Priprav sa ak nato, že ošetrenie pod mikroskoppm je finančne náročné. Ale ak by si dala predný zub preč a riešila implantát/mostík tak to je v podstate cenovo rovnako..
@anna_anicka83 presne ako píšu ostatný. Ošetrenie bez mikroskou na slepo je úplne na prd. Zbytočne ťa to stálo peniaze a plus máš problémy. Nájdi si zubára s mikroskopom. Väčšinou sú na klinikách. Drvivá väčšina z nich nemá zmluvy s poisťovňou, čiže stačí si len zavolať a objednať. Vysvetli zajtra problém a termín by si mala mať urgentny, ešte tento týždeň. Bude to niečo stáť ale každý dobrý zubár ti povie, že niet na vlastne zuby. Mostíky ani implantáty riešiť nechceš.
Ďakujem všetkým za názor. Na pohotovosť som teda nešla, asi to potrebuje niekoho, kto sa mi bude viac venovať. O zub prísť nechcem. Našla som si kliniku, zajtra tam volám. Ešte jeden večer s Ibalginom zvládnem. Môjho zubára už "obťažovať" nejdem. Myslím, že to odflákol, lebo ma ako bolestivého pacienta šupli niekde medzi termíny, ale to ho neospravedlňuje. Stálo ma to už dosť bolestí a aj peňazí. Tak mi držte palce.
Áno išla by som.