Žienky idem si k vám po radu.V piatok v noci som skončila zmenu.Vecer na ubytovni ma začali skriabat v krku. Keďže bývam ďaleko,ostala som prespať a ráno som šla domov.Sobotu ráno,cize včera,som sa zobudila s veľkou bolesťou krku +zdurenymi uzlinami.Hned som sa zastavila v lekárni,kúpila tantum verde a niečo na cmulanie a po príchode domov ostala v posteli. Momentalne som sa zobudila na silnú bolesť,každé prehltnutie a rozprávanie mi spôsobuje nepríjemnu bolesť.Necitim úľavu po liekoch, ktoré som si kúpila.Teplotu nemám,len mám zapchaty nos,cítim únavu a tu bolesť v hrdle.A teraz čo robiť.Zajtra už idem znovu do prace,. Bohužiaľ,nemá ma kto zastupit.Robim na recepcii,kde veľa rozprávam a dviham telefóny.K doktorovi viem ist až zajtra ráno,ale ja zajtra už musím z hlasivkami fungovať.Viem že na pohotovosť by sa malo ísť v ohrození života,ale kebyže idem dnes ráno a prípadne mi dá lieky,tak snáď trochu zaberu,aby som mohla zajtra rozprávať.Doma nemám žiadne silnejšie lieky ani nič podobné.Co mám teda robiť?Čakať,či ísť?Ďakujem za vaše rady
Hlavne povedat zamestnavatelovi, ze ak za teba nenajde nahradu, nakazis kolegov a klientov.. A bezna pohotovost funguje aj na taketo pripady, ked si uz nevies sama pomoct a nevies sa dostat kvoli vikendu k doktorovi.. V ohrozeni zivota sa vola zachranka..
Tantum Verde je slabé. Skús Strepsils sprej. To Ti bolesť hrdla na chvíľku otupi
Na pohotovosť ideš, keď máš zhoršenie zdravotného stavu, s ktorým by si išla k DR, ale tá neordinuje (víkend, noc, ...), pri ohrození života ideš na urgent ... Takže šup smer pohotovosť a ostať doma, lieky nezaberú za pol dňa. A rovno napíš zamestnávateľovi, nech má čas do rána zohnať náhradu. Nikto nie je nenahraditeľný ... Skoré uzdravenie
Myslim ze to bude angina. Isla by som na pohotovost pre atb.
Dievčatá ďakujem za rady.Bola som teda na pohotovosti,doktor bol fajn.Bala som sa že má vysmeje že tam idem s boľavým hrdlom.Dal mi antibiotiká,angína to chvalabohu nie je,ale mám silný zápal.Inak predo mnou bol jeden chlap a v čakárni telefonoval že citujem"ale mám nádchu,tak som šiel na pohotovost, dačo predpísať."😀
@lasina ako nič v zlom......ale....
- ľutujem každého jedného čo v nasledujúcich dňoch bude po tebe ten telefon chytať!
- ľutujem každého jedného, s ktorým sa v najbližších dňoch budeš na recepcii rozprávať
- ľutujem každého tvojho kolegu čo s tebou bude musieť tráviť čas.
- ľutujem doktorov, čo pre nádchy a boľavé hrdielko musia ťahať často deň/noc....deň/noc....týždeň/víkend
A takto ludia zneužívaju pohotovost. Ja som mala tiez silný zapal hrdla - neskutočne bolesti, navretu uzlinu, ale som pekne doma tri dni pila čaje, striekala Stopanginom hrdlo a nie tie sračky ako Tantum čo nepomozu, uzila Paralen a som fit. Zamestnavatel ma vzdy nahradu len slovač - bedač pojde do roboty aj ked si bude vedla seba infuzku tahat.
A anginu v hrdle jasne uvidite - biele bodky, čapy na madliach plus často neustupujuca teplota. Toto ordinovanie ,,podla mna mas anginu,, ach jaj....
Nemyslim si, ze ak sa niekto citi chory, slaby, ma silne bolesti a pojde do doktora, tak zneuziva pohotovost.. Od toho tam su.. To aj detsku pohotovost zneuzivame, ak nam cez vikend dieta ochorie??? Trosku silne slova, ze zneuzivanie..
@xoxolusik nie su to silné slová. Lekár nie je acylpirín. Dotyčnu len škrabalo v krku čo jej bolo neprijemne a v pondelok chcela ist mermo mocou do prace. Neuvadza ani teplotu!!!!
Tak neporovnávaj neporovnatelné. Tento stav mohol počkat do ambulovania praktického lekara. To je cele.
nabudúce, keď ťa tak strašne bude bolieť hrdlo a nebudeš mať horúčku, tak netreba pohotovosť, angína to nebude, stačí si kúpiť v lekárni doritricín
@sardinka336 cakala som, ze sa ozves😉 vyjadrila som svoj nazor.. Su ludia ako ja, ktori teploty nemavaju aj keby ako boli chori.. Takze teploty niesu povinne, aby mohla navstivit pohotovost.. Nepozname jej zivot, ci ho ma tazky, ci ma na vyber.. Ale ak za pracou musi dochadzat, prespavat na ubytovni, tak mozno lahky nebude, vies.. Neposudzujem.. Pozri, bolo jej zle, pisala o bolestiach v krku, nie o skrabani, tak isla.. Len hovorim, ze urcite by som to nenazyvala zneuzivanim.. Tento nazor jednoducho nezdielam.. To je vsetko..
Ja som tiez za paracetamol cez noc a tak, ale ak by som mala trpiet na ozaj silne bolesti, tak tiez pojdem..cim skor dostanem lieky, tym lepsie.. Do pondelka by mohlo byt este horsie.. A s detmi tiez necakam, ale idem ak treba.. Zadarmo tam tiez niesu, ked od kazdeho zinkasuju 2eura..
@katarinamarkova to k comu bol tento
@katarinamarkova chcela som napisat, ze k comu bol dobry tvoj prispevok? Ty si nikdy neochorela, vsak? Tebe sa choroba prejavila az u lekara v cakarni, ci?
Ked jej dal lekar atb a povedal,ze ma silny zapal, tak by to asi kupov.liekmi moc nepoliecila. Nechapem preco by pani nemohla ist na pohotovost,ked sa citila zle...vsa na to tu ta pohotovost je. Radsej ist skor ako trpiet nielko dni a aj tak potom clovek skonci u svojho dr. Kolkokrat sa liecime doma svojimi liekmi,kupujeme vselico,len aby to zabralo,vyhodime zbytocne peniaze za nieco co nam nepomaha a nakoniec ideme k dr.ktory nam da naozaj lieky,kt.potrebujeme a ktore nam pomozu. Takze radsej skor.
Nevidim dovod preco by autorka nemala ist na pohotovost. Aj zapal hrdla, zdurene uzliny a napr.angina bez teploty je dovod preco ist cez vikend k lekarovi. Nie kazdy teplotuje. Uz som pocula o zapale pluc bez teploty. Urcite nie zo soplikom. Radsej ist zbytocne ako neskoro. Zdravotne si riadne plati predpokladam a preco by mala cakat do pondelka a nakoniec vyfasovala aj tak ant.
nech sa paci na pohotovost, ale potom do tej prace snad nie, ved do frasa pracuje s ludmi, tak snad ked dnes potrebovala pohotovost, tak by mala lezat doma aspon tri dni kym nie je infekcna a zaberu atb, inak zapal hrdla nie je tak nahodou uz angina a ked teda nie, tak co je to potom prechladnutie, viroza? Tak potom by boli tie atb asi uplne nanic, vsakze. Za mna clovek, co potrebuje pohotovst nema teda co robit na druhy den v praci, kedze dostal atb, je infekcny a ohrozuje druhych a toboz s pracou na recepcii... za mna nezodpovedne
Každý má iný prah bolesti,niekto celkom v pohode zaľahne,dá si lieky volnopredajné a lieči sa a čaká ako bude...niekto so silnejšou nádchou letí na pohotovosť,lebo si nevie rady...oboje je v poriadku,lekár ošetrižť musí /čo si pomyslí je už vedľajšie/...mne však vadí a strašne veta....ja MUSÍM ísť do roboty...takže vážení chorí ľudia,musí sa len umrieť,rozumný človek počas choroby zalezie do postele a lieči sa..a ak vám už nevadí roznášanie bacilov,tak si trochu naštudujte komplikácie z nesprávne liečenej obyčajnej virozy či angíny vrátane napr. zápalu osrdcovníka,čo nie je žiadna sranda a vážne to ohrozuje život...takže autorka-pohotovosť áno, do práce určite NIE
Ďakujem za rady.Sam doktor mi povedal,že človek keď je chorý,tak ma ísť k lekárovi.Bohuzial jedná sa len o jeden deň a to zajtra vydržať a potom mám dovolenku.Bohuzial jediný kto by ma mohol zastúpiť je kolegyňa,ktorá ťahala 3 13 nast hodinové smeny po sebe,piatok sobota a nedeľa a kebyže má zastupuje,tak ťahá ďalšie 2 dní.Ma malé dieťa,takže ju naozaj nemienim ťahať do práce.Nemame nikoho na zastupovanie a keď niekto ochorie nastáva patová situácia.Bohuzial u nás je ťažko s prácou a som rada že mám túto robotu.Nie som tam dlho,takže si nemôžem dovoliť neprísť do práce.Clovek je nahraditeľný a na moje miesto je ďalších 30.Pár krát som sa stretla s nie najpríjemnejšim prístupom na pohotovosti,aj napriek tomu,že som následne ostala hospitalizovaná v nemocnici,nakolko to môj stav vyžadoval,preto som mala obavy.Volnopredajne lieky som si po konzultácii s lekárnikom kúpila hneď v sobotu,bohužiaľ ziadna úľava neprichadzala.Preto som návštevu pohotovosti brala ako jediné riešenie.Myslim si ,že keď platím odvody,tak mám nárok na návštevu pohotovosti raz do roka.
@andrejta chorá som bola 🙂
ak ma trošku bolelo hrdielko - nešla som na pohotovosť!
ak som bola chorá tak, že si to vyžadovalo doktora, nedajbože pohotovosť - nešla som do práce!
pracujem s ľudmi a mám fakt alergiu na to, keď niekto vyslovene chorý prská, kýcha, kašle, sople, chrapčí medzi zdravými.....nedajbože k tomu hodí komentár ako mne minule jedna pani, čo si odkašlala utrela sopel do vreckovky, tou istou rukou mi podala svoj doklad totožnosti a s kľudom angličana: ,,prepáčte mám chrípku jak šlak, dva dni som v horúčkach nevstala s postele, dnes som hodila tri paraleny, lebo som musela ísť k doktorovi, tak som sa po ceste rovno zastavila aj tu,,
o chorých kolegoch čo predo mnou slintali na telefon a klávesnicu si myslím svoje.
nejaký extra strach z bacilkov nemám 🙂 mám imunitu otrepanú všetkými škôlkárskymi bacilkami....ale chorý človek má ležať doma - tak pre dobro ostatných tak hlavne pre to svoje!
Normálne chod na pohotovosť . Podľa mna mas angínu .