Začala som mať stavy úzkosti. Vnútorné trasenie, nervozita, slabosť tela.Občas pocit na vracanie a bolesť hlavy. Ráno je to najhoršie, potom poobede už ok. Išli by ste k psychiatrovi, alebo skúsiť niečo z lekárne?
Ahoj, ak ťa tie stavy už obmedzujú v bežnom fungovaní, určite navštív odborníka. Môže to byť reaktívny stav, treba nájsť príčinu, eliminovať ju, a teda liečiť. Pomáhajú psychoterapie.. ale je možné, že na nejaké krátke obdobie by ti predpísal lekár aj lieky… Ale určite vyhľadaj pomoc.
mas na ne dovod?
V dnešnej dobe psychiater-normalna vec. Aj tak ak sa zajtra objednas, termin dostanes o par mesiacov. Dovtedy najdi sukromnu psychoterapiu. A hej ries to ved ide o teba
Určite choď. Tak sa to začína. Spánok máš aký? Z lekárne zatiaľ kým sa dostaneš k dr persen
Psychológicka by skôr pomohla. Potrebuješ zistiť príčinu a rozobrať to. Možno si uvedomiš, ako s tým bojovať.
Však choď k obvodnému a on ti povie čo ďalej.
Ano urcite. Tiez som to mala a kaslala som na to. Az to preraslo do panickej poruchy a.z nicoho nic som dostala zachvat v praci az pre mna prisla RZP a brali ma do nemocnice. A spustacom.boha fakt len nejaka prkotina. Kaslala som na to a.myslela ze to same prejde. Teraz chodim k psychiatricke. Nieje to ziadna hamba. Nasadila mi lieky. Neboj sa toho. Antidepresiv je kopa a jazde su urcenena nieco ine. Ja mam na panicku.poruchu - volaju sa Elicea. Plny terapeuticky ucinok.je az okolo 6 tyzdnov brania ale poviem ti, nam.uplne iny zivot. Pohodovy a uz ma nic nevystresuje a pritom.som stale rovnaka, len viac umiata. Spim konecme normalne a stres si tak nepripustam. A to som sa roky trapila. A vobec nie som z nich otapena a ani malatna. Pravdou vsak je ze na objednanie sa dlho caka. Preto to zacni riesit hned, kym sa dostanes na vysetrenie. Neviem ci treba odporucaci listok teraz, ale ja som mala. Lebo ked ma brala RZP, zaniesla som.spravu lekarke a ta mi doporucila aby som sla na psychiatricke vysetrenie /nenutila ma/. A sla som. Nelutujem. Uplne sa mi.obratil zivot k lepsiemu.
@motorkarka1 vymenny listok k psychiatrovi netreba
alebo sa len dobre vyspi
@jankac22 beriem 10mg tabletu 1x za den a vzdy vecer pred spanim. Nie rano.
Zivot k lepsiemu sa ti moze otocit aj bez psychiatrickych liekov. Najdi psychologa, najdi spustac stresov, ale mozno ho aj vies. Potrebujes predovsetkym.
1. Pohyb pohyb pohyb
2. Cim menej stresu.
3. Meditacie
4. Magnezium denne a kludne nejaky Lavekan, robit si medovkovy caj, antistresovy..
5. Docasne napr. Neurol - liek na predpis.
6. Cim lepsie vztahy doma, aj na pracovisku.
7. Kvalitna strava a dostatok spanku - toto patri na popredne miesta.
Navštív hlavne aj psychológa, psychiater sa to bude venovať 10 min. Napíše ti lieky a potom ťa pošle aj tak k psychológovi, lieky robia niekedy len 20 % liečby, dôležitá je práve terapia. Ale psychiater ti urobí aspoň dôležitú vstupnú diagnostiku. Takže najlepšie ísť tam aj tam. Veľa šťastia pri liečbe.
a deje sa nieco? Mas nejake starosti? Ak ta boli hlava a je ti na vracanie, mozes to mat z migreny. Ak je to rano, mozno nejak blbo lezis a mozes mat zaseknutu krcnu chrbticu.