ahojte, myslite ze ked mam hranicne leukocyty alebo jemne zvysene nad hranicou je to v poriadku? dvaja lekari mi uz povedali ze to sa ani neriesi ze to je normalne..
len ja sa bojim ci nemam rakovinu .. uz neviem co mam robit serie ma to preco to tak je… naposledy som bola na krvi pred rokom lebo sa bojim ze to bude zas zvysene. samozrejme mi nic nie je ale nechapem to, som zufala s tym.. nemate niekto skusenost prosim?
@zuzka0605 alergiu som mala, trochu viac stresu no.. len nikdy sa mi to v minulosti nestalo preto som bola dost vystresovana. 😏
Nemozete cakat, ze kazdy pacient bude mat vsetky odbery idealne! To je blbost.. dvaja lekari vam povedali, ze sa to neriesi a musite si to utvrdit na MK kde vam to povie dalsich xy laikov?
Prestante riesit blbosti…
@taktotedanie clovek sa boji tam ist po roku, ze ich budem mat 10x vyssie 😏 snad by sa to nejak prejavilo… dakujem vam. viete, v dnesnej dobe skor verim ludom, ktory hovoria uprimne ako lekarom (nie vsetci) ktory sa moc nestaraju..
@taktotedanie ja by som sa pytala aj dalsich 10 lekarov a pisala kade chodim, zdravie mam len jedno a vzdy lespia prevencia ako chemoterapia, rakovina neni sranda, clovek sa boji, nechapem ako mozes napisar, ze riesi blbosti
@bielavila tak viem ze pri rakovine je ta hodnota niekolkonasobne vyssia.. mam karcinofobiu tak to s tym bude mozno suvisiet.. ze sa az prehnane stresujem..
@bielavila hranicne hodnoty leukocytov neznamena rakovinu, ani neviete ake hranicne hodnoty mozno par stotiniek, keby bol odber mozno o dva tyzdne kludne by mohol byt v norme, ked sa lekari vyjadrili ze je to v norme tak je to v norme, staci ak mal clovek trosku nadchu a uz su zvysene, autorka mala hranicne tak neviem co sa tu riesi
Mam s tym bohate skusenosti a toto je naozaj zbytocne..
Clovek nema vsetky vysledky tip top a nemozme to ani cakat, clovek nie je stroj!!
@taktotedanie ❤️❤️
prvykrat som mala zvysene na prehliadke v praci, kde mi lekar povedal ze to moze mat suvis aj s menzesom 🫣🫣🫣 (vtedy mi zacali) druhykrat u obvodneho ktory mi povedal ze su hranicne lebo som si isla robit prehliadku na vodicak. mala som alergiu teda. rozdiel bol mozno mesiac medzi tymi odbermi.. no uvidim.
Obidva odbery vam lekari vysvetlili, ze preco..
Hranicne leukocyty sa zvacsa neriesia- ak nie su ine problemy a tazkosti. Treba samozrejme raz rocne urobit kontrolne odbery.
Zvysene leukocyty neznamenaju leukemiu…leukocyty mozes mat bezne zvysene aj pri obycajnom zapale (napr akutny zapal hrdla atd atd) aj dva-tri krat nad normu (samozrejme zavisi od toho aky velky ten zapal je)… ak su vysoke leukocyty lekari sa pozeraju na vysledky tzv podskupiny leukocytov - neutrofily, lymfocyty, monocyty, bazofily, eozinofily.. tie im vzdy povedia viac 😉 keby mas leukemiu urcite si to niekto na tvojich vysledkoch všimne… a to nevravim ze by sa ti to nejak prejavilo
Zvýšené leukocity máš aj pri angine alebo zapalenom zube, tak nestresuj
to sa neriesi..ja som zasa mala hranicne na spodnej hranici, naopak ako ty..daj si urobit kontrolny odber a budes to mat uz v norme.staci ze si mala vtedy sopel, alebo hociaku virozu, zapal niekde a uz mas leukocyty vyssie.