Mám hnis na mandliach

30. okt 2023

Už niekoľko rokov mám na/v mandliach hnis, občas vypadne po kúskoch sám ale niekedy keď je ho tam asi veľa nahromadené cítim akoby tlak na tom mieste tak si to vyberám a čudujem sa koľko toho odtiaľ ide..myslím že sa to vola čapy
Zvažujem vybratie krčných mandlí ale veľmi sa toho bojim
Mali ste niektorá takýto problém a dali ste si ich kvôli tomu vybrat? Pomohlo to ? Uľahčilo vám to napríklad preglganie ?

stanulienkat
30. okt 2023

Nie je to hnis. Su to tzv. mandlove kamene. Zvysky jedal,...Pogoogli, je toho na mraky.

majamat
30. okt 2023

porad sa s ORL, ci treba vybrat. k treba, daj sa uspat. vykon nazivo je velmi neprijemny, aj ked uspanie ma tiez svoje muchy.

janetinka27
30. okt 2023

Ahoj, nie je to hnis, mam to na jednej mandli, ale necitim tlak.tiez mam toho na mraky. Spustilo sa mi to pred rokom.zvlastne je, ze to vymizne na par dni, ked uzivam antibiotika. Dodrziavam ustnu hygienu, napriek tomu sa mi to tvori a tvori sa to vovnutri chodbiciek.

autor
30. okt 2023

@janetinka27 áno toto myslím.. myslela som že sú to zvyšky potravy z ktorých sa vytvorí hnis v takejto tvrdej podobe, to je jedno myslíme to iste 😊 dosť to zapácha väčšinou vtedy cítim aj zápach z úst a hneď viem že tam toho mám zase plno ..ja som toho najskôr mala menej ale po rokoch vidím že sa mi tam tých chodbiciek urobilo viacej cela ta mandla už vyzerá ako taký deravý emental 😃 neviem či je to teda bežne a viacmenej to nikto nerieši alebo by bolo dobre zbaviť sa toho

janetinka27
30. okt 2023

Ako casto si to vyberas? Ja tak cca kazdy druhy den, lebo po jednom dni je toho malo a nie je to este "ucelene" a preto sa to vybera tazsie. Mam tiez deravu jednu mandlu, druha je ok bez kamena.nechce sa mi ist do vyberu mandli.skor by som sa toho chcela zbavit.lebo zacalo to pred rokom a dovtedy som zila aj jedla rovnako.

isis234
30. okt 2023

Neskúšala si piť občas čaj z lipy? Len 1 šálka za deň, skoroce, repík. Peľové zrniečka v mede, v jogurte.
Skús jesť mandle. Obsahujú viac fosforu a železa ako všetky orechy.
V knihe Edgar Gayce - 100 + 1 receptov píše: Kúpanie nôh v horúcej káve uvarenej zo starých kávových usadenín, aby ste podporili zlepšenie krvného obehu a prispeli k vylučovaniu v celom systéme. Tým sa zbavíte potiaží v hrdle.

taktotedanie
30. okt 2023

Nie je to hnis , hnije ti tam potrava

pe_mi
30. okt 2023

Ja mám to isté.na jednej mandlí,občas na oboch.zapacha mi z úst .som z toho na nervy.bola som na ORL ,vraj na vybratie mandlí to není.mam si to mechanicky vyberať,ak cítim tlak.akoze úžas .tak vyberám ako blbec

mikadooo
30. okt 2023

Mne pomohlo kloktanie slanou vodou. Ale nemám to stále, len raz som si to všimla, pokloktala som poriadne dlho, postupne veľký pohár slanej vody a bolo to preč 🤷. Tak ale možno to bola náhoda, že sa mi to uvoľnilo a povypadávalo vtedy, neviem.

autor
30. okt 2023

@pe_mi ja som s tým bola raz ešte veľmi dávno keď som sa zľakla čo to je, keď som si to všimla prvýkrát. Vtedy to bolo vidno pri otvorených ústach inak je to skôr tak že keď si prstom odhrnies to miesto určite poznáš .. mne to vtedy lekár vybral bolo to nepríjemne zatlačil mi na to takou kovovou akoby lyžicou a tlačil kým to nevyslo v podstate to bol úkon ako si robím aj ja doma 😃 a tiež nič ku tomu extra nepovedal tak som ani necedela či s týmto bežne ľudia žijú neriešia to

autor
30. okt 2023

@janetinka27 ja takto často nie, možno tak raz za týždeň - dva ked pocitijem aj sťažené preglganie a to je tam už Toho veľa väčšie kusy ..vždy ma pritom napína a bojim sa že si tam niečo poškodim
Ja mávam problémy aj s prehltanim ale neviem ci to ma s týmto súvis
U nás lekári na toto zameraní nie sú bohvieaki tak som sa nič ani nedozvedela
Keby som mala istotu že po vybratí zmizne toto, problém s prehltanim a aj stále zahlienenie idem hneď do toho
Neviem či máš prpblem aj so zahlienenim ja som to pripisovala tomuto

janetinka27
30. okt 2023

Nie, iny problem suvisiaci nemam veru

domkakvet
30. okt 2023

@mikadooo tiez odporucam slanu vodu, toto na mandliach nemam, ale inak mi zabera na vsetko.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
31. okt 2023

@misters je to zmes rôznych faktorov -od pozápalových aktivít, až po zvyšky jedla. Mám to z dostupných informácií a mám to aj od krčného lekára. Z kultivačných vyšetrení mi tam vyšla bežná flóra opakovanie, žiadne patogény, ktoré by potrebovali antibiotiká. A to boli aj kultivácie od iných ľudí, nielen mňa.

misters
Odpoveď bola odstránená
Zobraz