Dobrý deň mamičky. Mám herpes pri ústach a chcela by som užívať zinok. Moje 15 mesacne dievčatko ešte dojcim a chcem sa spýtať či ten zinok môžem užívať. Nemáte niektorá skusenosti? Ďakujem za reakcie. Kamila
Ja mavam herpesy od detstva a najrychlejsie mi zabera propolisova tinktúra, najlepšie od vcelara. A potom aj herpatch serum, vytvori jemny filter na prekrytie.
@lus83 No na to by som radšej dala pozor ja od propolisu úplne opuchnem, teda opar mi z3násobí svoju veľkosť. Sestre tiež. 😕
Žienky, cely život s nimi bojujem. Na nose, ústach a okolie... nič mi nikdy nezabralo... ani drahé kremiky. Už ich nekupujem, lebo som zistila, že jedine čo zaberá na herpesy je obyčajný špiritus (kúpite v lekárni)... 3 x do dňa si namočím na kozmetický tampon necham aj 10minut pôsobiť a za dva dni sa zastaví rast, prestane svrbieť, vysuší sa a je po starostiach 🙂 na tretí deň je už fajn a keď je pokožka vysušená v okoli tak iba obyčajnou niveou si ponatieram. Skúšajte 🙂
@novamamima ja mam zas s propolisom iba dobre skúsenosti 😊
Acyklovirova masticka
@lus83 tak to asi zavisi od cloveka komu co zaberie. U mna c.1 Zovirax + B-komplex
@novamamima plus vitamín C je ešte dobré pridať...A veľmi dobrý je Cannadent olejček
Ahoj, ja som tiež mala herpes a veľmi mi pomohol tento výživový doplnok https://www.kompava.sk/p/podpora-imunity-l-lyzi...
avšak nie je vhodný pre dojčiace a tehotné ženy. Takže ak by sa prejavil aj potom ako prestaneš dojčiť, určite odporúčam.
So zinkom nie, ja používam takú vodičku herpik, za chvíľku je po herpese