Mám herniu disku. Je možné predísť operácii cvičením?

majab1981
24. máj 2022

Prosím Vás, mam paramdialnu herniu disku C4/5 vpravo s kompresiou miechy.Mam dohodnutú operáciu 7/22.Bolesti vyžarujú do hrudníka a záhlavie, nie do ramena.Je možné predísť operácii cvičením?Poraďte mi prosím. Ďakujem za odpovede.

gemerka17
24. máj 2022

@majab1981 urcite to treba skúsiť. Možnosti sú vždy. Treba začať SM systemom. Pravidelne minimálne hodinu denne. Výsledky sa dostavia od 9 až 12 mesiacov - vtedy sa vie zmeniť obraz na MR. Tebe môže byť lepšie už skôr.

pribinak
24. máj 2022

@majab1981 ak ti to už vyžaruje do miechy, tak treba stav konzultovať s neurochirurgom, aby sa predišlo vážnemu poškodeniu

snezienkaaa82
24. máj 2022

Áno, pomaha cvičenie.
Mne to ide do miechy, nasla som strašne bolesti, strpla mi noha trocha.
Nájdi si dobrého fyzioteraoeuta

anavka4
24. máj 2022

@majab1981 ahoj, ake si mala prosim priznaky ?

loryn
24. máj 2022

@majab1981 neurochirurg by ti nenavrhol operáciu ak by to nebolo nevyhnutné. Operácii sa asi nevyhneš, no cvičenie pod dohľadom dobrého fyzioterapeuta je základ pred operáciou a aj po nej. Správne cvičenie výrazne pomáha. Držím ti palce.

gemerka17
24. máj 2022

@loryn s kľudom navrhol. Mama ma tiež vysunuté platničky v krízovej aj krcnej chrbtici. Ešte nezačala konzervatívna liečba a už neurochirurg chcel operovať oba úseky. Realita taka, ze neurologická aj rehabilitačná za operáciu neboli, že nálezy nie sú také. Mama ani problémy existencie nemala - trochu mierne vystrelujuce bolesti. Nahrala.som ju na rehabilitácie a SM systém cvičí. Mama to flaka cvičí 5 minút denne, načo som ja nahnevaná. V každom prípade po roku sa dostavil výsledok môže normálne plávať. Už bez toho ze by jej to strieľalo do nohy. Čiže takáto je tiež tvar chirurga, záleží na koho natrafi. Niekto aj keď ma veľmi zle nálezy ešte stále trvá na konzervatívnej liečbe, naopak my sme mali skúsenost, že Mama mala nálezy tak z 1/3 čo sa operujú. Keby cvičila poriadne, výsledky by boli z ďaleka lepšie a rychlejsie.

kacena4
24. máj 2022

mne nepomohlo zalezi od konkretneho nalezu mne vytecena platnicka tlacila na miechu. dcere pomohlo cvicit sm system

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snezienkaaa82
25. máj 2022

@kacena4 a aké si mala problémy, jet tlačila na miechu?

kacena4
25. máj 2022

@snezienkaaa82 mne ano dcere nie jrasne to rozcvicila do roka