Maminky, prosim vas tie co mate nejaky "hendikep" ako sa vyrovnavate s tym, ze sa neviete plnohodnotne venovat svojim detom?
Ja mam ochorenie, ktore mi brani chodit s detmi na kupaliska, vyrazne obmedzuje cestovanie. Tak sme viacmenej iba doma, deti su male nechapu to, tazko sa mi s tym vyrovnava. Ini chodia, my nemozeme, pritom financne by sme si mohli dovolit...tazko to v sebe spracovavam, chcem pre deti pekne detstvo a mam pocit ze im ho neviem dat
Nemôže ich zobrať niekto iný? Inak z vlastnej skúsenosti ja som bola rada keď sme nikam nemuseli (dôvod peniaze), vysvetli to deťom primerane a nebudú s tým mať problém.
A keby si ležala len napr na pláži a oni nech sa kúpu s otcom ? Prípadne starými rodičmi ?
Ale neboj, určite sa im inak venuješ a deti si to zapamätajú , môžte robiť kopu iných veci.
Napr so mnou nikdy moje deti nepôjdu lyžovať lebo mám paničky strach z toho.
@evica17 no ja vobec nemozem byt na slnku, mam problemy so srdcom a silne kozne alergie ako bonus k tomu. a uz sa pridavaju aj psychicke. ocko je pracovne vytazeny, sem tam vymysli program ale je mi luto ze ja sa na nom nepodielam..doma sa im snazim venovat na 120% lebo mam vycitky ze von ich nevezmem a v hlave mi stale dokola idu vtierave myslienky ze im neviem dat pekne detstvo.
určite kvôli tomu nemaj výčitky. Veľa detí má zdravých rodičov a aj tak s nimi nechodia na kúpalisko, venujú sa práci, prípadne mobilu, nechce sa im... Skús porozmýšlať čo môžeš robiť a to rob s deťmi. Rozmýšľaj nad tým, čo môžeš, nie nad tým čo nemôžeš. Ak ti to umožňuje zdravotný stav, tak by si ich mohla vodiť na plaváreň na plavecký krúžok, prípadne ich zobrať do detskej herne, doma môžte niečo vyrábať, čítať si knižky... Môžu mať krajšie detstvo ako deti, čo sú na kúpalisku denne
A doma funguješ normálne? Neviem, čo mysliš pod pojmom vážne problémy so srdcom, ak čakáš na transplantáciu, tak je jasné, že veľa toho neprejdeš…. ale to potom by si asi nezvladala ani domácnosť (mám kolegyňou, ktorá pred transplantáciou ledva prešla pár krokov, viem, že mala gazdinú, ktorá sa starala o domácnosť, ona ku koncu ani uvariť nedokázala) Deťom treba vysvetliť situáciu, lepšie povedať pravdu ako ich nechať domýšľať si, prečo ich nikde nezoberieš na výlet, či kúpalisko… tú alergiu máš na slnko?
Manžel robí 7 dni v týždni? Sú to aj jeho deti, mal by si aspoň niekoľko krat do týždňa nájsť na ne čas a robiť aktivity s nimi, ktoré vie, že ty nezvládaš.
Chápem ťa,ale ver,že zážitky nebude to prvé čo si bude dieťa z detstva pamätať.To kde všade človek bol po čase pozabúda,ale....na tvoju lásku,pozornosť,venovanie sa určite deti nezabudnú.Si dobrá milujúca mamička,dávaš maximálne čo môžeš.Niekto by mohol zdravotne,ale finančne si nemôže dovoliť.Taký je život.Netráp sa,ale veseľ sa,takú mamičku deti potrebujú a budú šťastné aj bez kopy zážitkov.
Dali by sa ti s nimi aspon jesenne pikniky? Ked uz mozes byt pred slnkom pozakryvana oblecenim?
Zbalit jedlo, hry, vyjst si niekam za mesto, urobit si piknik s nimi na luke. Vymysli im sutaze, kde ty budes rozhodovat, nech nemusis behat a deti sa zahraju.
Nemas kamosky, ze by ste sa takto dohodli a sli spolu, nech sa deti spolu zahraju?
Alebo len sli pozriet niekam hrad, zamok. Alebo do zoo.
Na jesen a z jari, ked sa ti da zakryt pred slnkom a nebude ti preto horuco.
A deti vedia pochopit, ze mama s nimi chce byt, ale su obdobia, ked nemoze. Nebudu ti to mat za zle. Toho sa neboj.
Neviem, ktory problem je zavaznejsi, ci alergia na slnko alebo srdce. Co sa tyka slnka, nepomohla by hrubsia vrstva mineralneho kremu, klobuk, pareo? Deti na kupku v plytsom bazeniku a ty ako dozor si postavis slnecnik na breh a sledujes? Pripadne kryte akvaparky. Co sa tyka ochorenia srdca, je take vyrazne, ze Ta obmedzuje v dennych cinnostiach? Vtedy by som skusila animatorky, opatrovatelky... Ak nejaku zataz zvladas, tak skusit interaktivne muzea, skanzeny...
Neviem si uplne predstavit co za ochorenie ti brani ist s detmi k vode. Alergiu na slnko ma dnes kdekto, vyhnut sa mu neda uplne. Existuju predsa opalovacie kremy pre alergikov a tricka s UV filtrom. Ak ti ine ochorenie brani ist do vody, mozes sediet pri bazene a pozerat na deti, ako sa kupu. Mam dojem, ze u teba ide o psychicky blok, nie fyzicku prekazku. Skus sa prekonat kvoli detom, pripadne vyhladaj odbornika.
ahojko ja som tiez na invalidnom s pohybovym aparatom. neriesim toto nakolko si hovorim ze dam detom to co mozem v ramci svojich schopnosti a moznosti stastne detstvo nie je o vyletoch ale o laske rodicov k detom. cez tyzden sme doma cez vikend deti berie otec viac menej na vylety.bobcas idem s nimi a ked sa neda sadnem do restiky a cakam kým sa vratia. deti su radi ze travia cad s nami je jedno ako, dievcata vysivaju, maluju, citaju knihy, vela tvorime, na balkone bazenik (kedze sme v bytovke)... nemaju potrebu stale niekam behat vedia ze som tu pre ne ked sa nieco deje v ich zivote drzim ti palcekt aby si sa dokazala vyrovnat s danou situaciou (mne pomohol psycholog a psychiater)
Nejaká študentka ako brigádnicka by ich mohla zobrať na kupko či túru.
Vieš, niekedy deti idu za prázdniny aj 2x k moru ale reálnu pozornosť rodičov nemajú.