Mám hemeroidy

monculka93
31. okt 2016

caute, potrebujem radu. mám taký pocit,ze mam hemoroida. prosím, k akému doktorovi s tym mám isť,? najlepšie keby sa ozvali tie,ktoré už to vysetrenie maju za sebou a vedia o tom najlepšie.
Vôbec netušim,ako to začať riešiť,za akým ísť a pod. :( :(

dakujem za odpovede

davida
31. okt 2016

Za obvodnou pre vymenny listok na proktologiu

monculka93
autor
31. okt 2016

a treba na to ten vymenný listok?

ixayxa
31. okt 2016

Áno, treba.

kaya80
31. okt 2016

Ja som mala niekolkokrat. S dr. som to neriesila. Stacilo kupit cipky a gel.... ale asi zalezi na velkosti.

monca1109
1. nov 2016

a aký gel si používala? čítala som že ten hemostop je dobrý

janicaopica
1. nov 2016

@monculka93 ved najskor staci ist k obvodnej. Ak ta to neboli nejako velmi a nekrvacaju, netreba to hned riesit s inym dr. Chodi sa na proktologiu alebo chirurgiu. Ja ich mam uz 5 rokov a velke, ale beriem lieky Detralex a tie super pomahaju. Gely ani maste mne nezaberaju. Ak su velke bolesti a krvacanie, riesenim je jedine opetacia ale ja ju odkladam uz 5 rokov, lebo zevraj je to jedna z najbolestivejsich operacii. ak to mas len na zaciatku, nezanedbaj to, chod hned k Dr. nech ti nieco predpise. Ja som to nezanedbala, ale pri porode rovno vysla guca 5 velkych hemoroidov a odvtedy ich mam 😢

monculka93
autor
1. nov 2016

Nemám to velké, iba som si všimla zatial len malu tenku fialovú žilku, nebolí,nekrváca,iba zvyknem mať občas bodavú bolesť v oblasti zadku.
čo sa týka toho doktora, sukromný chirurg resp proktolog nepotrebuje vymenný listok, som si zistovala,tak asi zájdem k nemu. Velmi sa bojím ale aj hanbím, ale nerada by som bola,keby to zašlo do štádia kedy by bolo jediné riešenie operácia ☹
Viem,že nieje príjemná,ale určite existuju metody aby to nebolo pre človeka také bolestivé. ako písala jedna pani vyššie,zakupila som si hemostop gel, vyskúšam, či to pomože alebo nie nakolko je to len v začiatočnom štádiu. ☹ ☹

kaya80
2. nov 2016

@monca1109 ano, hemostop mi zaberal najlepsie

rudiger79
7. nov 2016

http://www.zdravie.sk/forum/1318436/laserova-op... Pod menom Rudiger som popisal moju skusenost s operaciou hemeroidov na tejto stranke.

janicaopica
27. apr 2017

@rudiger79 ahoj. Konecne som nasla niekoho kto bol na tejto metode RFITTH. Ja som bola uz aj objednana pred rokom ale som sa zlakla a tyzden predtym operaciu zrusila. Docitala som sa vela o nej na nete ale nenasla som nikoho kto by na nej aj bol. Ja som bola na konzultacii u Dr. Tisovej v Trencine, ona to tiez operuje v tych Banovciach. Tak ked som si precitala konecne od niekoho kto to aj absolvoval ako to v skutocnosti prebieha, tak dufam ze naberem odvahu a konecne sa tento rok na to dam. Ako to prosim ta hodnotis s odstupom casu po pol roku? Neobjavili sa nijake komplikacie?

rudiger79
27. apr 2017

Dobry den.Zatial je vsetko v poriadku.Na kontrolu mam ist 2 roky po operacii.Ako som uz pisal,treba vydrzat prvych 5-6 dni.10 den som sa uz bol bicykloval...Co my vravela sestricka v ambulancii tak tie zakroky laserom,ze ludia si 2 mesiace nesadnu skrz bolesti.Mne to pripada ,ze tato metoda je asi najsetrnejsia.Nema zmysel to odkladat lebo sa to len postupne zhorsuje.Vela stastia...

janicaopica
28. apr 2017

@rudiger79 Dakujem za odpoved, snad naberiem do leta odvahu a potom napisem ake to bolo :D

lilienks
23. jan 2020

Nie ste koľko trvá objednanie na proktologiu v Trnave a či sa tam platí dakuje