Mám dusivý kašeľ už tretiu noc

14. sep 2023

Už tretiu noc nemôžem spať mám dusivy kašeľ ale že vkuse deň aj noc. Dávam si stoptusin aj fenistil žiadna zmena. Mama mi dnes poradila že si mám dať na noc diazepam že mi pomôže? Je to tak? Koľko tabletiek si mám dat? Alebo čo mi ešte môže pomôcť aby som aspoň v noci mohla spať? Ďakujem sa pomoc.

dzulli1980
14. sep 2023

A Stoptussin máš na sebe odskúšaný, či Ti pomáha? ... lebo u nás robí pravý opak, ešte viac dráždi na kašeľ ... nám pomáha Paxeladine + nejaké antihistaminikum a natierame krk, priedušky jazvečou masťou (ak nie je tak, hocijakým olejom).

minesasubu
14. sep 2023

To si nedavaj, daj si do izby prekrojenú cibulu , ak nemas zvlhcovac vzduchu tak mokry uterak na suchy kasel je fajn velká vlhkost vzduchu

autor
14. sep 2023

@dzulli1980 toto vôbec nemám doma 😪 ale áno stoptusin viac dráždi ako pomáha

autor
14. sep 2023

@minesasubu prečo si to nemám dávať? Ja rada všetko skúsim len aby som mohla spať

minesasubu
14. sep 2023

Máš niečo z tohto ?
Liek obsahuje diazepam patriaci do skupiny látok nazývaných benzodiazepíny. Používa sa:

pri úzkosti, napätí, strachu a nepokoji, vždy však len tam, kde príčina týchto stavov je prechodná a je vopred zrejmé, že nebude nutné podávanie dlhšie ako 4 – 5 týždňov.
pri epileptických kŕčoch aj k zabráneniu ich vzniku,
na zníženie svalového napätia,
pri liečbe abstinenčného syndrómu u alkoholikov,
na počiatku hospitalizácie a v rámci predoperačnej prípravy.

skús si prečitať načo je diazepam a ptm budeš vedieť či si ho dať

autor
14. sep 2023

@minesasubu no nič z tohto nemám ale napr. Pediatricka ho predpísala synovi pri silných horúčkach tak som si myslela že niečo utlmuje

mamina7070
14. sep 2023

diasepam predpisala kvoli febrilnym krcom a nie kaslu to si nedavaj

zobaka
14. sep 2023

asi si si to pomylila s dithiadenom, ten sa dava na kasel, syn teraz berie na noc a spi kludne, lebo dost kasle

autor
14. sep 2023

@zobaka Ježiš áno aj mama mi volala teraz že sa pomylila 🤣 mňa porazí

zobaka
14. sep 2023

autorka - lebo z diazepanu by si mala akurat v paži, ale dithiaden ukludni kasel 😂

akbara77
14. sep 2023

Toto som mala ,keď som mala koronu. Ja som kontaktovala lekárku, nie MK...dala mi lieky.

autor
14. sep 2023

@zobaka tak ten doma zrovna nemám ostáva mi spoliehať sa na čaj s medom 😪

autor
14. sep 2023

@akbara77 nemám koronu, teda test ukázal negatívne a som tri krát očkovana, takže neviem ale nevylučujem to samozrejme..

autor
14. sep 2023

@akbara77 nemala si nič ani sopel ani horúčka iba kašeľ? Nie zas brutálny ale také šteklenie? Lebo ja kašlem že nonstop noc deň ale nič iné mi nie je

zobaka
14. sep 2023

autorka - nemusi to byt covid, tiez som si myslela, lebo doma sa isli udusit, ale nebol to covid, je teraz nieco hnusne vo vzduchu a je to bakterialne, nie virusove, samozrejme chod k dr. nech ti vezme crp, keby to neprechadzalo

autor
14. sep 2023

@zobaka no ono syn doniesol niečo zo škôlky začalo to ním a pokračujeme celá rodina.. len on mal aj horúčku aj sopel prero mi je to divné

zobaka
14. sep 2023

aj u nas sme cela rodina lahli, ale teplotovali sme vsetci, ale kasel mali len dvaja, ja nie, ale vlecie sa to, skore uzdravenie

igrania
15. sep 2023

Na noc len fenistil, ten je utlmuje kašeľ. Cez deň stotusin ktorý pomáha pri vykašliavaní. Nemôžeš brať oba naraz, lebo sa "pobijú". Tak mi to aspoň vysvetľoval pediater, keď bol syn chorý. Tiež od neho chytám skoro všetky škôlkárske choroby. Mne veľmi dobre zaberá Bromhexin.

lenka098123
15. sep 2023

Urobte si cibuľový sirup-nakrájať cibuľu na malé kúsky, zaliať trochou medu a pustí to do hodinky šťavu a tú po lyžičkách užívať. Najlepší liek na kašeľ