Ahojte,mám otázku na tých,ktorí sa reinfikovali omicronom 2x, teda zrejme 2 odlišnými variantami, mali ste ľahší priebeh? A trval rovnako dlho?
Tajne dúfam,že keď má už človek nejaké protilátky,nebude to také búrlivé. Či nemám si robiť ilúzie? 😁
S akým časovým odstupom si sa infikovala? Pýtam sa zo zvedavosti...
@salome123 Necele 2 mesiace a este po prvom nie som fit😔
@mogaa Hmm, to neznie dobre. Len to nemal asi 2 x omicron,ci? Lebo chapem,ze ak je stale iny variant,tak aj iny priebeh moze byt,len ma zaujima tento omicron,lebo teraz dominuje v podstate len jeho subvariant,nie uplne iny variant.
my sme cela rodina mali covid pred 15 mesiacmi - vsetci bezpriznakovi, pred 2tyz. sme mali opat - ja a muz uplne slaba nadcha, dcery bezpriznakove
@matkahelka to je normalne vtedy bol iny variant a teraz iny.tu uz mali ludia 2 x po mesiaci ten isty
ono kovid je vždy lotéria....nezáleží len na tom aký variant schytáš, ale aj od toho aké množstvo vírusu schytáš a ako je na tom tvoja imunita v danom čase....
Myslím, že je to úplne individuálne 😊. Tu sa len zbytočne vyplašiš 😉
@stastna17 nerozumiem. co je normalne? ja poukazujem na to, ze kazdy covid zvlada inak. niekto skonci na kysliku a niekto 3x kychne.
@mogaa Hej,len načo potom tliachajú tie nezmysly o tom,ako sa premoríme a vírus zoslabne,keď sa nakoniec tí,čo ochorejú sa ešte rýchlejšie infikujú a majú stále rovnaký priebeh?🤨Hlavne,že opatrenia všetky treba rýchlo zrušiť a tváriť sa,že už tu nič nemáme.
Vidíš v Rakúsku opäť sprisnuju. Je to zvláštne že sa môže človek nakaziť aj každý mesiac.... toto pri chrípke nie je
ja som mala koncom decembra pravdepodobne deltu, príznaky velmi mierne - len asi 3 dni bolest hlavy, mierna teplota a dýchavičnosť... za 5 dní ok.. o mesiac na to omikron so silnejšimi príznakmi, doteraz mám ešte postcovidové príznaky..
@eliska105 Ja si tiez nemyslim,ze omicron je nejaka lahka virozka. Aspon z vlastnych skusenosti a okolia nemam ten pocit. To by len vsetci chceli,aby to tak bolo. Horsie su prave tie postcovidove zalezitosti,co ine virozy za sebou nenechavaju. Ledva sa clovek z toho vyhrabe,uz chyti druhy🙄
ja mam za posledne 2 mesiace 2 x, Som 3 x ockovana Pfizerom. Pri prvej infekcii som bola bezpriznakova,akurat som bola velmi hladba,stale som potrebovala jest,dcera doniesla zo skolky a schytali sme vsetci. teraz druhykrat som stale hladna zase akurat ze jeden den teplota do 37,5 a bolest hlavy a svalov plus hrdlo a nadcha- zabral pobycajny ibuprofen. Po troch dnich som fit
2x omikron za 2 mesiace a druhý priebeh výrazne horší, neočkovaná
2x omikron za 2 mesiace tiez a prvy priebeh tazsi so všetkými príznakmi dlhsie som sa z toho dostávala druhy bez priznakov momentálne
@eliska105 bože ani nehovorte pred mesiac omicron. To bol masaker pre moje dutiny hrozne , zapal dutin, doteraz tie dutiny nemám v poriadku , stále opuchnuté , a stále nádcha čisté hlieny . Pritom atb a kvapky atb , Aerinaze , všetko možné , a nie a nie sa z toho dostať . Preboha neviem predstaviť že by som ti tersz schytala znovu iimunitu mám isto v háji ….. 😏
A som 2x ockovana 😀 a 3x asi prekonany covid
Môj muž schytal 2x za 2 mesiace, netuším, či to bol ten istý variant. Prvýkrát sme ho od neho nechytili, druhýkrát už áno. Ja som bola OK, syn (2 ročný) 5 dní teploty, manžel je druhý mesiac na PN, riešime post covid.. ako poslednú "príjemnosť" mal zapálené oko skoro 2 týždne. Nie, nie je to len taká chrípočka, chceli by sme, aby bola, ale nie je.
Ale ved zoslabol. Oproti druhej vlne je omicron slabucky. Priznaky ako aj pri virozach
@matkahelka to aké dobré ze bez priznakov.my od piatku mame..syn brutál horúčky až do 39...ja pozit od včera hrdlo a nádcha a muž predpokladám že od dnes lebo počujem ako smrtka a funi.
Sme to ustáli až doteraz.
no švagor mal covid 3x - prvý krát bezpríznakový, druhý krát ako bežné prechladnutie, teraz 3x a najhorší priebeh - išiel si plúca vykašlať...je aj 2očkovaný Astrou