Mám drobné svrbiace vyrážky

simona798
9. mar 2021

Dobrý deň. Asi pred 2 mesiacmi sa mi začali objavovať drobne svrbiace vyrážky, najskôr trocha na krku, teraz už na oveľa väčšej ploche a uz aj v lakťovej jamke. Nemá s tým niekto skúsenosť, o co by mohlo ísť? Snazim sa oddialiť návštevu lekára, ale asi sa tomu nevyhnem. Ďakujem za každú radu.

asia83
9. mar 2021

@simona798 Alergia na mliečne výrobky? Mne sa takto prejavuje.

simona798
autor
9. mar 2021

@asia83 a bolo by to možné aj v prípade, ze jem minimum mliečnych výrobkov? Resp.len do kávy mlieko, jogurty veľmi zriedka...

asia83
9. mar 2021

@simona798 Určite. Treba sledovať, kedy to svrbí. Vyzerá to byt alergická reakcia. Tak keď čo zjete, sa to zhoršuje? Alebo alergia na prací prášok, aviváž.

simona798
autor
9. mar 2021

@asia83 svrbi to v podstate stále, najmä v noci sa budim na to, ze sa skriabem. Praci prášok, avivaz som zmenila 2 týždne dozadu. Natieram to fenistilom, ale nepomáha. Preto sa bojim, ci to nie je svrab...aj keď neviem odkiaľ, keďže nikam nechodím, som na home office.

jallka11
9. mar 2021

@simona798 vyzerá to ako laegická reakcia, čo jedávaš naozaj každý deň?

simona798
autor
9. mar 2021

@jallka11 naozaj každý deň mam mlieko (ako som písala, do kávy, takže spolu tak 2dcl max), pečivo, ovocie - pomaranče v tomto období.. to je asi všetko co stabilne jem, potom už tak nepravidelne iné veci.. ale stále su to veci, ktoré jem roky a nikdy som problém nemala...

jallka11
9. mar 2021

@simona798 a s pečivom si na tom ako?

erickatt
9. mar 2021

@simona798 mozu to byt pomaranče, avivaz skus vylucit

simona798
autor
9. mar 2021

@jallka11 pečivo tak 1 žemľa denne, viac len výnimočne

simona798
autor
9. mar 2021

@erickatt avivaz som zmenila znacku pred 2 týždňami, ale asi skúsim aj uplne vynechať, lebo žiadna zmena k lepšiemu, prave naopak.

asia83
9. mar 2021

@simona798 Svrab vyzerá inak. Ja som sa tiež v noci hodinu škrabala, no mala som to po celom tele. Pred dvoma týždňami mi zistili alergiu na mliečne veci, laktózovú intoleranciu. Odkedy som vynechala mliečne produkty, mám pokoj. Ešte to síce doznieva, ale nedá sa to porovnať. No mne to nezistili na alergo (aj tam som bola), ale na gastre. No keď ste dva týždne dozadu menili pracie prášky, môže to byť aj z toho. Skúste sa vrátiť ku starým, či sa vám to nezlepší.

simona798
autor
9. mar 2021

@asia83 k zmene pracích prostriedkov som sa odhodlala asi po mesiaci, co sa mi to 1xobjavilo a v podstate sa mi to stále len rozširuje, začínam mat pocit, ze sa lekárovi nevyhnem. Každopádne Vám veľmi ďakujem za rady a Váš čas a ukludnenie, ze to nevyzerá na svrab 🙂

asia83
9. mar 2021

@simona798 Aj mne sa to začalo nenápadne, v malom. Nemáte za čo, držím palce.

jajaaahusarova
19. jún 2021

Dobry vecer, ako ste dopadli u lekara ? Priatel to ma tiez uz 2 mesiac a nevie sa toho zbavit...brali mu aj krv aj vzprku zo stolice ale vysledky nic neukazali...budem vam velmi vdacna ak mi poviete ako ste sa z toho vyliecili.