Dobrý deň, mám doniesť vzorku stolice k doktorke (mám tráviace problémy)
Som zvyknutá chodiť na veľkú potrebu večer. Zajtra ráno by som to chcela ísť zaniesť. Môžem to tak spraviť že na celú noc odložím skúmavky do chladničky a ráno zoberiem? Alebo treba ešte niečo? Nejaké rady prosím čo v tomto prípade robiť?
@ratka800 v pohode, hovno sa nepokazí.... už je...👉
Do sklenenej alebo plastovej dobre uzatváracej nádobky.A do chladničky.
Ludia...vazne?....hovna v chladnicke? 🤮...
@judar bože veď je to v uzavretej skúmavke..však stamad sa hovno nerozlezie po chladničke...keď som niesla dcérkine na gastro hovorila do chladničky dať
@judar ty čo sa tak cudujes prosím ťa??? Ja som mala takisto s niečim problém a dr mi dala dokonca 3 skúmavky, ze jej mám doniesť 3 vzorky s odstupom od každej minimálne 1 deň. A kde som to akože mala uskladniť? Dr sama povedala ze treba to dať hneď do ladnicky, to sú normálne postupy. Sú na to špeciálne nádobky. Vidno ze skúsenosti na tuto tému na bode mrazu, ale vyjadrovať sa to áno. 🙈 ty asi máš doma špeciálne na takúto príležitosť zdravotnícku chladničku doma 🙈
V stredu som bola na preventíve a predtým mi dala sestrička špeci skúmavku s roztokom na stolicu. Keďže som bola objednaná až poobede, v práci by som bola pri odbere v riadnom strese. Mohla som ju odobrať deň predtým a dať do chladničky.
No ja teda neviem, čo je také hrozné na hovne v chladničke? Slabé povahy, teraz nečítajte: ja som mala v chladničke aj hovná svojho kocúra. Boli v nádobe, do ktorej som odoberala vzorky niekoľko dní, tá bola v zatvorenom zaváracom pohári a to ešte v zagumičkovanom mikroténovom vrecku. Prežili sme to bez ujmy na zdraví.
Ano ked bolo treba zaniest.detom k dr bezne som tak robila - ked sa poobede/vecer podarilo, v zavretej skumavke a v sacku v chladnicke. Vsak ho tam nepolozime na tanieri 😃
Áno, “hovno” naozaj treba mať uložené v chladničke, ci sa to niekomu podzava alebo nie 🙂 ideálne v skúmavke/nadobke a zabalené 😄🤷🏻♀️ Ach jaj…
Ja tam mam napriklad aj muzovych kostnacov na ryby..
Este si s nimi aj pokecam obcas 😂😂😂
@macekovam zaujimave, my bezne rano odosielame hovno do labaku a v chladnicke ho mame, aj pri odbere na parazity aj pri okultnom krvacani aj pri rota/adeno/noro/astrovirusoch. 100% lege artis.
Aj moja obvodacka kazala dat vzorky do chladnicky pri odbere na okultne krvacanie.
Hovnu sa nestane nic, ale tomu co za z neho zistuje zrejme ano.
@macekovam samozrejme, ale pani asi nema dve chladnicky a urcite nebude mat stolicu v sacku pri salame. A na parapet ho mozno vylozit moze, ako kde, u nas teda vonku nie je 6 stupnov. Ale o to nejde, proste to ma byt v chladnicke a taketo nazory chapem u laikov, no zdravotnik (alebo teda tak som ta pochopila) by mohol byt viac nad vecou, hovno v chladnicke je podla mojich skusenosti to najmenej 😃
@judar
@macekovam keby ste vedeli čo máte v chladničke z potravín (teda keď ju aspoň každý týždeň nevytierate savom), z obalov ktoré si prinesiete z obchodu a predtým sa váľali niekde v sklade na zemi medzi potkanmi.... To hovno v skúmavke, je určite menšie zlo. Skúmavka je zatvorená a obsah je vo vnútri 🙄
@macekovam do pipiny, pises tu, akoby do tej chladnicky davali pol kilove hovna v nezakrytom serbli. Pritom je to pipeta,co pichnes do hovna a vytiahmes a uzavries v skumavke. Menej skodlive a hygienickejsie, ako plesniva paradajka, ktora sa bezne najde v baleni cherry z kauflandu po 2 dnoch....
Ano, je to mozne.