Mam dlhodobo problém so spánkom,odkedy mi zomrel otec, stále ho pred spaním mam pred očami,ako leží zahrnutý kvetmi..Ked je manžel v praci, že som ostala sama,nezaspim sama v izbe v tme,stale taham dcéru ku mne spať..ale ona sa blíži k pubertalnemu veku a už veľmi nechce.nechcela by som byť odkázaná na lieky na spanie.psychologicka mi len poradila,aby som sa pomodlila a nechala ho odpočívať..ako ho mam dostať z hlavy? zúfalá som
@beckynka89 hm..a potom to samo odznelo?zacala som s tým mať problém až po roku
@kacenocka2 áno, nejak to prešlo samé. Teraz mi vadí, keď mám zapnutú tv. Ale ja som mala s tým problém hneď ako sa to stalo.
@beckynka89 minuly týždeň som bola pri sestre na návštevu,v noci som sa vzbudila ze som sama,musela som si zasvietit svetlo a potom som zaspala.ked ľahnem do postele,zovrie mi žalúdok a hotovo
@kacenocka2 skús si čítať v posteli. Niečo pekné romantické, historické, jemné, životopisy, romány...
Tiez som to mala po smrti babky, videla som ju, ked aom zavrela oci zdali sa mi veci. Asi mesiac som zaspavala s lampou a aj mala zasvietenu, mala som hrozu z tmy. A aj lieky na spanie som si obcas dala. Prve noci som nespavala skoro vobec. Cas to vyliecil, obcas mam pocit, ze je so mnou ale uz sa nebojim a nevidim a mozem spat. Chce to cas ♥️
@samkolea to isté presne mam ja.len tma mi robi problém a ked zavriem oči,ho vidim.. verím že sa to upravi,lebo sa psychicky zrútim
@kacenocka2 chodis dalej k psychologicke?aj sa Ti s nim sniva?mne, ked zomrela babka rok som mala nocne mory a velmi zive sny.Psychologicka mi velmi pomohla.niekedy ta trauma vyjde na povrch az po case
@kacenocka2 upravi, asi to je cerstve. Ja obcas toez vidim babku ale uz sa pousmejem, opytam sa v duchu ako sa ma, prehodim sa na prijemne spomienky z detstva a zaspim. Avsak tiez som musela prezit zivy sen, a velmi som sa toho okamihu bala, preto som predtym spala pri svetle a potom tiez. A na druhej strane som si aj zelala s nou byt a rozlucit sa, ale bolo to desive. Stane sa co sa ma, nebat sa. 🙂. Spite pri svetle ak to pomaha, otvorene dvere.
@luccija chodim.psychol.mi povedala, že sa mám za neho pomodliť..nikdy sa mi s nim nesnívalo..ja sa bojim v tme pred spaním, keď spím sama.
@samkolea ja som nedokázala z toho šoku ist k nemu,ked ho obliekali..len som plakala a plakala...v tme zaspim keď niekto pri mne spi,ani na myseľ mi nepride,len keď sama som,tak vtedy nezaspim
@kacenocka2 mne keď zomrel ocko, musela som spávať pri zapnutej tv a to aj niekolko rokov.