Mám dlhodobé bolesti brucha

tataina_maslanova1
3. júl 2024

Dobrý deň,
Prosím vás mám dlhodobé bolesti bruška (už približne mesiac). Mám problém aj so stolicou skoro vždy po každom jedle. Bola som na odberoch, sone a aj na gastre, ale nič mi nezistili. A ja naozaj neviem ako pokračovať ďalej keď skoro vždy po každom jedle mi neni dobre a dosť často sú to bolesti ktoré sa zvládnuť nedajú. Neviem či je možné že to je zo stresu, alebo naozaj neviem.
Bola by som vďačná za vaše rady alebo ak máte podobne skúsenosti ako ja. Predom každému ďakujem za odpoveď 🤍

werony_n
3. júl 2024

@tataina_maslanova1 určite by som išla na alergologiu, môže to byť pokojne nejaká intolerancia, bud na lepok alebo laktózu, skúste si odsledovat po akom jedle vam býva zle, prípadne preventívne skuste na nejaký čas obmedziť laktózu a uvidíte, ale určite sa chodte dat otestovať

wiw8
3. júl 2024

Mohla by to byt cisto teoreticky aj histaminova intolerancia, aj ta sa moze takymito bolestami prejavovat. Tu ti na sone nezistia, takze to moze byt ono. Daj si spravit testy, nech mas istotu.

livusenka11
16. júl 2024

@tataina_maslanova1 ahoj,ja mám tiež problémi s bolesťami žalúdka :( tiež mi to trvá asi mesiac,bola som na krvi aj na sone.na gastre dávno ale tam mi zistili iba laktozu.Vacsinou každému na niečo prídu a mne nič.
Skusala si helikobaktera ? dá sa kúpit test aj v lekárni.
Ešte som sa objednala na SIBO tak uvidím a chcem si dať spraviť test na viaceré potraviny či nemám intoleranciu a potom jedine už len gastro a kolono ale mne povedali že mi to zatiaľ netreba tqk tiež neviem čo mám robiť.