Mám depresiu - neviem sa spamätať zo straty blízkej osoby

2. júl 2022

Ahojte, pred vyse pol roka mi odisla velmi blizka osoba. Neviem sa z toho dodnes spamatat. Chodila som a chodim k psychologicke, povedala ze som vzhladom na to co sa stalo v poriadku.
Ja sa vsak obavam ci sa z toho vobec niekedy dostanem. Stale som ubolena, sem tam horsie spim. Aj ked navonok vediem normalny zivot, citim sa hrozne.
Lieky brat nechcem. Ani mi ich nikto neodporuca.
Co by ste mi prosim poradili?

pribinak
2. júl 2022

Zmieriť sa s tým.

autor
2. júl 2022

@pribinak ako? Tu osobu mi uz nikto nikdy nenahradi

pribinak
2. júl 2022

Samozrejme že ti ju nikto nenahradí. Každý človek je jedinečný.
Ale treba si dat aj odpoved na otázku, či by tá osoby chcela, aby si sa takto trápila a umarala pre fakt, ktiry sa jednoducho zmeniť nedá

ivangeline
2. júl 2022

Dnes som pocula..ze este po roku to moze byt zle..a je to normalne.

meluela
2. júl 2022

Ono vzdy to bude boliet, len sa postupne ta bolest trosku otupi a nebude sa vynarat tak casto. Chce to vela vela casu, aby to zasa bolo znesitelne a vedela si viest normalny zivot. Pol roka je este dost kratka doba, daj tomu nejaky cas, ale ak by si sa aj dalej citila velmi zle, pripadne by sa to zhorsovalo, tak sa nevyhybaj ani tym liekom. Tie vedia pomoct vtedy, ked uz sa z toho clovek nevie vymotat sam a spiralovito sa posuva do coraz vacsej temnoty. Zatial mozes skusit dbat na spanok, kvalitnu stravu, pobyt na dennom svetle, pohyb (v prirode), robit veci ktore ta bavia, stretavat sa s ludmi, s ktorymi ti je dobre. Zelam vela sil.