😭😭 Babule som zúfalá. Mám doma 3 týždňového synčeka a mám covid. Ako to zvládajú take detičky nemáte niektorá skúsenosť ?? Ale čo sa bojím viac boli sme u starého otca ktorý je onko pacient, má cukrovku. Prosím nebuďte na mna hnusné. Starý otec chcel malého veľmi vidieť tak sme mu to splnili. Samozrejme žiadne príznaky som nemala až dnes ráno o 3 teplota 38.1😓😓😓
@gabika9878778 a odkedy máš pozitívny test? dedkovi hlavne D-čko a zinok, ak by mu nechutilo jesť nutridrinky aby malo telo silu bojovať.....a zavolať jeho doktorke, niekedy rovno nasadzuje ATB pri dôchodcoch...treba piť veľa teplého, teplé polievky, detičky to našťastie vo väčšine prípadov zvládajú dobre aj keď v Košiciach v nemocnici mali aj 2mesačného novorodenca .....pokiaľ nemá silný kašel tak to pekne zvládne, ak ho kojíš a máš dobrý priebeh, protilátky dostane aj od teba......pre dieťa je to infekcia/vírus ako každý iný, takže deti reagujú ako pri každom víruse s ktorým sa nestretli - teplota...takže to vo väčšine prípadov zvládajú oveľa lepšie ako dospelí, ich telo je prispôsobené bojovať s novými vírusmi, ak sa ti čokolvek nebude zdať volaj jeho pediatričke
@gabika9878778 ja na tom nevidím nič zle, proste si šla ukázať na jeho želanie pravnúčatko.
Veď si nevedela že máš covid, nebolo to schválne.
male deticky to vacsinou zvladaju dobre, velakrat uplne bez priznakov. Aj vies, kde si sa nakazila?, ved s novorodencom si asi vacsinou doma....hm
A uz si sa dala testovat? A mas uz aj výsledok?
máš teplotu, ale coronu mať ešte nemusíš... či už máš aj pozit. výsledok?
Áno áno dala dala. Práveže neviem kde som s a nakazila, ale boli sme pred týždňom na detskom kvôli zvracaniu
@gabika9878778 a mas koronu potvrdenu?
@gabika9878778 a s nikym inym si za posledne 2 tyzdne nebola? Co manzel? Mozno to zvracanie u maleho bol uz priznak covidu.....
@gabika9878778 - treba dieťa dojčiť, potrebuje protilátky z vášho materského mlieka. Potom to bude ok, bez príznakov.
Známa tiež dostala covid od manžela keď sa vrátila z pôrodnice, do týždňa aj malinký, jeden deň mal zvýšené teploty a bol taky nepokojný ale to bolo všetko a teraz sú už všetci ok.
@ona303 na toto som narazala, 99% zien tu pise, ze sa nakazili od manzela, a kde sa preboha nakazil on?
za a, v praci? Do prace chodia nakazeni kolegovia? A naco je potom dobre vsetko to testovanie? A nedodrzuju sa odstupy a nenosia ruska? Ved prave to by malo zabranit, aby sme sa nakazili, ak nahodou prideme do kontaktu s pozitivnym
za b, v rodine? Nie je zakazane stretavanie sa mimo s osobami mimo domacnosti? A zasa sme pri odstupoch, ruskach....za zatvorenymi dverami to nikto nedodrzuje.
za c, v autobuse, banke, na poste ci obchode? Ak maju vsetci spravne ruska, dodrzuju odstupy a umyvaju si ruky, zase je moznost nakazy prakticky nulova, nie uplne nulova, ale takmer.
Vsetko je to o kazdom jednom, o vlastnej zodpovednosti
@tenerifka testovanie určito zmysel má, lebo sa ním stiahne veľa pozitívnych ľudí z obehu....nezachytia samozrejme všetkých pozitívnych ale len časť....ale treba skôr testovať tam kde to zmysel má, čiže veľké podniky kde sa tí ľudia stretnú či s testom alebo bez, rovnako by sa testovať malo pred vstupom na pohotovosť, či do nemocnice(aj ked tam ide človek len do ambulancie špecialitu)zmysel by to mohlo mať aj v čakárňach u lekárov, lebo neraz tam človek sedí s ďaľšími ľuďmi aj hodinu dve.....
@tenerifka určite nie, pretože nám v nemocnici robili test. Teda mne
@gabika9878778 myslíš v pôrodnici či, keď si išla na vyšetrenie kvôli zvracaniu?v podstate je to jedno tak či tak nezistia kto a kde sa nakazil.Dolezite je volať pediatricke u detí môže byť po corone o par týždňov PIMS tak sleduj či potom nebude mať teploty hovorili o tom tento týždeň v TV a ty rusko, zinkorot, d vitamín, céčko, selén...k dedovi aj, keď si išla vnúča ukázať len s respiratorom
@tenerifka ale veď to, že sa kolegovia otestujú nie je 100% záruka, že neochoreju o par dní u muža v robote to tiež tak bolo.Zo 17 ľudí, ktorí nosili ruska bolo behom 2t 10 chorých.
@tenerifka fakt si myslis ze to ma nejaky vyznam?Moj kamarat bol 4x na antigenovy a stale mal negativny vysledok,necitil sa dobre tak pre istotu isiel na PCR a bumm pozitiv...otec v sobotu mal negativny test a v pondelok uz mal horucku,utorok PCR pozitiv...aky to má teda vyznam???ZIADNY!
@tenerifka my sa s nikym nestratavame, muz je na homeoffice, ja s malym dvojrocnym doma navyse tehotna, rodinu sme nevideli uz ani nepamatam, chodime len do obchodu, s malym von mimo ludi a na antigenove testy. Respiratori nosime uz dva mesiace a muz je pozitivny. Isiel inde do karanteny ked sa citil zle,ale neviem ci uz nebolo neskoro. Antigenovy test mu vysiel negativny aj v case priznakov. Ja teraz cakam na termin pcr v karantene. Uz neviem co viac sme mohli spravit.
@tenerifka na Slovensku sa zákazy vo velkom ignorujú, takze tam je problém - teraz vychádzam len z toho, čo tu pravidelne vidím a čitam - ľudia sa stále navštevujú (však mám negatívny test z predpred predvčera), rúška nosia pod nosom - aj na verejných miestach, vrátane napríklad predavačiek, ktoré prídu do styku s množstvom ľudí, dokonca idu “príkladom” aj samotní zdravotníci - fotky bez rúšok, hlava pri hlave (koment: rúška mame vo vreckách, testy mame negatívne), do práce sa stále nosí jedlo na pohostenie kolegov ( zloženie masiek a konzumácia jedla - ďalšia riziková aktivita) a tak by som sa tu mohla rozpisovať - za zavretými dverami sa nič nedodržiava a k tomu falošný pocit bezpečia koli antigenovym testom s takmer žiadnou výpovednou hodnotou. Nikto im nevysvetlil, že aj PCR test ukazuje súčasný stav, keď som dnes negatívny, zajtra, pozajtre tomu nemusí byt a musím dodržiavať všetky opatrenia a nie ísť behať po návštevách a stretávať sa s kadekým.
Hoci ma tu aj zožeriete, napíšem svoj názor. V poslednej dobe mam vo svojom okolí čoraz viac ľudí, ktorí sú už rok poctiví až fanaticky dodržiavajú opatrenia, sú len doma, pripadne potraviny, vonku aj dnu div 5 respirátorov okolo hlavy, dezinfikuju... A práve v tomto období veľa z nich je pozitívnych. Ja nosím obyčajne látkové rúško na miestach kde sú ľudia, teda potraviny pošta, autobus, vonku ho nenosím a ani nebudem. Neodstrihla som sa od všetkých kontaktov, ako niektorí, nemám problém sa stretnúť s ľuďmi bez rúška, nemám z toho žiadne stresy, test vždy negatívny. Pracujem s ľuďmi, tam samozrejme rúško nosím, lebo musím. Dodnes som nemala ani sopeľ, nie som nijako extrémne izolovaná od sveta. Dávam si klasika vitamín D, C plus taky komplexný vitamínový doplnok, a som ok. Verím tomu, že keby som zostala doma zatvorená, s nikým sa nestretala a nosila všade na ústach rúško a ešte aj vonku, už by som bola dávno za posledný rok minimálne 3 krát chorá. Lenže na takto izolovaných ľudí stačí kychnut, a majú covid, chrípku čokoľvek, pretože imunita si odvykla od cudzích vírusov a nie je nútená pracovať je "zlenivelá". To je presne ako keď prestanete posilňovať nejaký sval, tak časom ochabne. Toto sa deje aj s imunitou, len jest kadejaké vitamíny jednoducho nestačí. Čiže kde sa nakazila je už teraz zbytočne riešiť, ak sa izoluje až moc, stačí málo. Tak isto poznám dosť ľudí, čo nechodili nikam, a išli na AG test lebo ho zrovna kvôli niečomu potrebovali, a do par dni bum, pozitívny.
Očakávať, že vďaka testovaniu klesne počet pozitívnych na Covid, je ako očakávať, že schudnete vďaka tomu, že sa budete furt vážiť.
Hlavne keď tie testy nemajú 100% výpovednú hodnotu.
@brezza mohla, ale nikto to odomna nechytil ak som to aj mala? Doma bez rúšok nechodíme, bola som v kontakte s nejakými ľuďmi. A partner bol pred mesiacom na PCR, keby aj on prekonal bez príznakov, PCR test by to možno za posledné týždne ukázal. Ale mal ho negatívny. A teraz co, sa bude človek testovať každý deň či náhodou nema covid bez príznakov? Dávno by bolo lepšie, keby ľudí liečili, lieky na to sú, sú známe, ale asi je v niekoho záujme, aby pre bežných ľudí neboli dostupné.
@gabika9878778 nase dve malicke deti zvladli covid uplne v pohode. No mamina (60r) lezi prave s covid zapalom pluc na infekcnom :(
To ze ho mas nemusi znamenat ze si si aj nakazila....
Ja mam covid...chytila som ho u zubara patrim presne k skupine ludom ako popisuje
@sigma510 fanaticky dodrziavam vsetko...no teda doniesla som to domov nakazila som muza...kym som nevedela ze to mam bola som kazdy den cca hodinu a pol s mojou maminou 62rocnou ta nic...plus 3 rocny sy detto negativ....drzim palce
My s mužom sme dostali covid pár dní po mojom príchode z pôrodnice. Príznaky nám začali, keď mal malý iba 1 týždeň. My s manželom sme mali taký poriadne chrípkový priebeh, ale ostatné naše deti nič. Ani novorodenec. Absolútne ok. Zdravé. Vďaka Bohu! Tak držím palce aj vám!
A starý otec je o.k.?