Mám čierny kašeľ a dcérke zatiaľ nič nie je

12. okt 2024

Dobry den neviem na koho sa mam obratit kazdy mi hovorí inak. Mam cierny kasel teda druhe stadium mavala som horucky kedy som bluznila a nevedela chodit sprcha bolesti atd. Teraz mi to preslo a kaslem az dokym ma napina lenze mojej dcere ktora si len oddrhala za hlieniky a mala sopel obcas jej nic nieje a a dufam ze ani nebude. Chcem sa spytat ci sa vam stalo ze niektorí z vašich členov deti domacnosti ostal nedotknutý chorobou?
(Dcera nieje očkovaná na cierny kasel) ostatne má. Len mmr som jej nedala.

marlenka112
12. okt 2024

MMR nie je očkovacia látka proti čiernemu kašľu. Ten je v tej predchádzajúcej očkovacej látke - v hexavakcíne.

simsalabim
12. okt 2024

Cierny kasel sa ockuje 1x uz v 3.mesiaci. Je to hexavakcina alebo trojvakcina DiTePer. MMR je mumps, osypky, rubeola.

autor
12. okt 2024

Jaaj tak ma za sebou 1 2 3 ockovanie povinne ale nemame mmr. Ale sestricka ma plasi ze ak doatane cierny kasel potom bude zle. Takze nechapem. Als ja ho mam. Takze ona vlastne nemusi mat vobec ho ako ja? No ja som bola natom akutne ze aai zomrem uz kazdy pozeral namna. Ale ona nic. Takze nemusi mat uz taky kasel odomna to chytit?

luccija
12. okt 2024

Inkubačná doba na čierny kašeľ je až 21 dni v našej škole je rozšírený a dostalo ho veľa detí

autor
12. okt 2024

Ja viem inkubacnu dobu . ale ze ci sa niekomu stalo ze mu to dieta proste neochorelo. Napriek rodicovi.

fiafia
12. okt 2024

Ja som mala cierny kasel keď mala dcéra rok. Nedostala ho odomna.

januska12323
12. okt 2024

Každú chorobu môže a nemusí dostať.

tenerifka
12. okt 2024

No tak ma to ockovanie alebo nema?, lebo to je velmi podstatny detail a od toho sa odvija, ci ho ma velku sancu nechytit.....

autor
12. okt 2024

Ma ho teda vsetko ma len MMR nema. Tu jedinu som podpisovala ze nie.

autor
12. okt 2024

@fiafia dakujem toto som chcela vediet ze ta imunita pripadne ockovanie to ustane. Moja ma 6. Dakujem vam . 🦭

autor
12. okt 2024

Dakujem vam baby aj tak. Asi ma lepsie vsetko a som aj rada. A vela zdravia vsetkym

veverickav
12. okt 2024

Akoze fakt nechcem rypat, ale keby si jej tiez nedala to prve... ako mmr? 🤷‍♀️ drzim palce, aby to nechytila.

tenerifka
12. okt 2024

Tak ak je ockovana, ak bude mat smolu a chyti to, aj tak by mala mat velmi mierny priebeh, drzim palce

luccija
12. okt 2024

Sestrička si teda myslí, že ho nemá očkovany?nech ťa zbytočne neplasi veď to by si počula, že kašle a hneď by sa to podchytilo.Velmi veľa ľudí ho teraz má držte sa

nikpa
12. okt 2024

A čoho sa teraz bojíš? Snáď si počítala s tým, že môže dostať choroby, ktoré budú mať ťažší priebeh keď ju nedáš proti nim očkovať... Ale asi ani nie keď ani nevieš aké očkovanie má a aké si odmietla 🙄
Podľa mňa máš viac šťastia ako rozumu a náhodou práve to očkovanie na čierny kašeľ má.

autor
12. okt 2024

@nikpa :D mna zmiatla sestricka ktora si zrejme zamenila jedno odmietnute pri 6000 detoch v rychlosti v pc ze aby mi nechytila cierny ale ok nepochopila si ty🦧

sella38
12. okt 2024

Moj syn mal v triede cierny kasel..Spoluziacka,ktora.sedi priamo pred nim... a nedostal ho.... a nie je ockovany...

beronsche
12. okt 2024

Moje deti mali čierny kasel, veľmi mierny priebeh. Nechytil to od nich nikto, ani ja s mužom, ani starý rodičia, ani sesternice, s ktorými trávili čas počas najväčšej infekcnosti (že majú čierny kašeľ sme vtedy netušili).

nikpa
12. okt 2024

Ja na rozdiel od teba 100% viem aké očkovania majú a aké nemajú moje deti. A nechodím si o tom po rady na koňa. A sestrička ma určite v tomto nepopletie. Pekný deň

autor
12. okt 2024

@nikpa no podla reakcii si hlavne neuroticka osobnost co musi mat posledne slovo. A z mojho odboru viem ze v tebe je chyba sedej kory takze stebou to maju doma vesele papa🤌

autor
12. okt 2024

@sella38 dakujem takze to nemusi chytit ani neockovany ani ockovany maly cloviecik
@beronsche

kleopatra114
12. okt 2024

Nemusí chytit , môže chytit a môže mat len soplik a mierny kašeľ . MMR- mumps , rubeola , osýpky .

barborizzy
12. okt 2024

Môžem sa spýtať prečo ste nedali malú očkovať na MMR ?

lucia147852
12. okt 2024

Ja som mala Ck ešte v roku 2019. Neočkovaná vtedy 2,5 ročná ho odomna nedostala. A to spávala pri mne, mojkala sa a jedla z mojich veci. Nemusí ho dostať ani tvoja, ale môže. A ty si daj predpísať na kašeľ erdomed, ten najlepšie zaberal a v cm kúp Céčko to v prášku a davaj hovadske dávky. Neverila som tomu, ale naozaj som sa po mega nadopovani céčkom cítila lepšie

autor
12. okt 2024

@lucia147852 neuveris ale mam oranzove cecko a preravkovala som sa nim vcera asi podla mma s cajom a momente mi ostalo lepsie a vysli chrachle. Takze nepises blbosti presne cecko zmierni priznaky totalne. Strasne mi to pomaha citrony a take to je nic ..🤗

dobryden
12. okt 2024

Ale sestricka nech neráta somariny.Moja dcera vobec neočkovaná prekonala cierny kasel s uplne výborným priebehom.Nic len obcas v noci 3x zakaslala tak cudne a na konci ako keby išla vracat ale nevracala.Dalsia dcera-jej dvojča neočkovaná ck nedostala,my doma tiez nie,ale my ,ja muz,a starsia dcera sme ockovani na ck,Cize nemusis sa bat,ak tak jej daj predpísať Sudáne sirup a ak sa ti bude zdať kasel iny ako zvyčajne nasad jej ten sudamed.

lucia147852
12. okt 2024

Ja som to tiež na vlastnej koži s tým céčkom vyskúšala 😀 že to ozaj neni blbosť. Prajem skóre uzdravenie. Ja som kašľala 2 mesiace 😅😅😅ale zlepšovalo sa to postupnf