Mám chronický kašeľ a reflux

qwertz111
28. jún 2021

Zdravím mam chronicky kašeľ už viac ako rok mam astmu a nedávno mi zistili reflux začal som s refluxovou diétou že nejem ťažké jedla mastné a tak ďalej mierne zlepšenie pociťujem po 2 mesiacoch ale fakt že len mierne ale čo je horšie je to že som schudol za ten mesiac 5kg a začína má to dosť srat. Mám 21, 178cm a pred mesiacom som mal 71kg teraz mam 65kg. Nevie niekto poradiť čo jesť aby má to nedrazdilo ale aby som nechudol?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qwertz111
autor
28. jún 2021

@qwertz111 predtým som jedol stále burgre pizze kebaby stále toto samozrejme obed normálny stále ale stále som večer jedol niečo take na večeru, teraz namiesto toho jem večeru ľahšiu a kvôli tomu chudnem najskôr ale zase na ten reflux by som sa nemal prejedať ták neviem stále som bol zvyknutý sa prejedať nikdy som nepriberal z toho a keď som sa prestal prejedať tak chudnem 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
28. jún 2021

no jedno je stravovat sa nevhodne a ine je liecba refluxu... ja mam tiez astmu a reflux ak sa mi zhorsi mam predpisanu nolpalzu - liek na reflux a jem normalne

qwertz111
autor
28. jún 2021

varím si a stále ale len keď som v robote v Nemecku doma sa mi nikdy nechce no. ..

jaga18
28. jún 2021

Na reflux pomôže aj kvalitná polohovacia posteľ 👍 okrem stravy tiež žiadne sytene nápoje, minimum pečiva, žiadne kysnuté koláče... Ale to asi všetko vieš. Nam diéta nezabrala veľmi, až pokým sme nenastavili správny sklon postele. Odvtedy je s refluxom a tým pádom aj astmou kľud už hádam 5 rokov.

zuzka10175
29. jún 2021

Pri akýchkoľvek zdravotných problémoch by bolo dobré zamerať sa na nájdenie a odstránenie príčiny. V prípade, že máte záujem, môžme sa na to spločne pozrieť a spolu s testom zdravia odhaliť príčinu problémov u vás.

qwertz111
autor
30. jún 2021

v noci nemám problém žiadny nikdy v noci ani nekaslem problém je až keď sa zobudím a postavim vtedy hneď potrebujem odkaslat a tak cely deň už rok je to riadne únavne, začalo to všetko minulého roka čiernym kašľom, streptokok, stafylokok, covid a odvtedy stále niečo nikdy mi inhalatory spreje do nosa nič nepomohli absolútne vôbec, beriem helicid na reflux ale ani ten veľmi nerobí rozdiel, už aj z tých liekov milión co som bral stále antibiotiká mám permanentne už viac ako mesiac do žlta oči. Na alergologii už ani nevedia co len mi povie doktorka že jej tam nemám kašlať lebo to nemá rada keď je covid. Proste nevedia pomôcť absolútne. Astmu som mal ako maly ale nikdy som nemal chronicky kašeľ. Teraz to je už tomu rok a pred rokom keď som to začal riešiť som neveril tomu žeby to mohlo tak dlho sa ťahať a popravde som by som ani nikdy nepovedal že nevedia doktori vyriešiť kašeľ ale je to očividne pre nich riadne náročné keďže má tam už ani pomaly nechcú furt dávajú antibiotiká a iné spreje povedal som že už spreje nebudem brat ze nič nepomáhajú a cítim sa rovnako akurát niekedy sa mi ťažšie dýcha a občas má boli na ľavej strane hrudníka pri nadychu ale ako ja už fakt netuším co kde. Reflux mi zistili PEP testom.

qwertz111
autor
30. jún 2021

@zuzka10175 mám záujem o čokoľvek čo by mohlo aspoň minimálne pomôcť

kywetocka
24. okt 2021

@qwertz111 zlepšilo sa to? Nieco nové u Vás? Môj manžel je na tom podobne. Od júna kašle. Chlamýdie, mykoplazmy, preliečene. Podozrenie na parazity máme momentálne. Napr. Hlísty. Tie putujú aj do pľúc. Manžel tiež schudol a neskutočne vykašliava. Už je vyčerpany

jankaryan
9. máj 2024

@qwertz111 ako ste vyriešil kasel ?