Ahojte, prosim vas potrebovala by som sa poradit lebo uz som zufala a zdravotne sa citim mizerne. V skratke napisem . Mam potvrdenu chronicku autoimunitnu tyreoiditidu. Zatial som bez liecby ale ja sa citim priserne (chudnutie, zimomravost, neustale studene koncatiny, padanie vlasov, akne, ochlpenie atd.....) Vysledky mam s -Atpo 620 kU|l norma 0-5,6 S anti tyreoglobulin 91,5 kU\l norma 0-4,1 , sono bolo takisto urobene bolo zvysenu vaksularizaciu. Ked som pani doktorke povedala , ze sa citim velmi zle povedala , ze to na liecbu este nevyzera. Prosim mate niektora takuto skusenost , ze sa caka a az potom sa nasadzuje liecba ? Dakujem velmi pekne za kazdy prispevok
@lyci ved prave to ma desi, ze sa caka a za pol roka sa mozem dostat do stavu , ze budem uplne odpisana. Riesim to uz vyse 2 rokov . Prva pani doktorka endokrinologicka robila iba krv na T3 a T4 a TSH tie vzdy ako tak v norme ked som ju prosila , ze je mi zle neriesila teraz som zmenila lekara pani doktorka urobila aj protilatky a tie vysli ako som pisala vyssie ale sama povedala , ze do roka zlaza prestane fungovat uplne zhodnotila aj na zaklade sono. Toho sa prave obavam, ze este rok budem chodit ako zombik aj napriek tomu , ze vedia ze zapal tam je a ja fakt uz niekedy mam pocit , ze len prezivam. ☹️
@rena28 zdravim a do Ľubochňa by ste nechceli ísť skúsiť ja som tam bola pred pár rokmi a pán doktor bol TOP fakt veľa problemov som mala urobili mi podrobné vyšetrenie krvne testy sono... Možno by Vám tam mohli pomôcť Národný endokriologicky a diabetologicky ústav .. neviem ako fungujú teraz ale keby ste skúsili možno by to bolo fajn ... 🙂
@katarina9593 ahoj ano skusim este Lubochnu, tam som bola pred cca 15 rokmi ale s inym problemom . Ale ako som naposledy zaregistrovala cakacie doby su tam cca 1|2 roka a viac ☹️ a ked poviem svojej endokrinologicke aby ma tam odoslala , budem este ta zla ktora jej nedoveruje a posle ma kade lahsie 😀
@rena28 ak mas hodnoty v norme, tak ti produkuje este dost hormonov a doplnenie T4 liekmi asi moc nepomoze. na slovensku nepredpisuju lieky s T3. pri hypo je priberanie hmotnosti, nie ubytok. skus doplnit vitaminy a zelezo. a pozri skupinu na fb, je tam meno jednej rakuskej doktorky a ako to u nej chodi
@rena28 fakt za mňa top odborníci príjemný milý a fakt aj dobrý ☺️...no ja som tiež pred tým mala stresy že budem čakať dlho ale nakoniec mamm tak rýchlo zobrali čo som ani nečakala a vôbec by som to endokrinologicke nehovorila Ja som mala takú lekárku že mi nastavila 75lthyroxin pon-stvrt. a víkend 100lthyroxin tak ako sa na to pozeral že prečo ma takto nastavila že zbytočne zaťažovanie ...dal mi rovno 100ku každý deň a bolo lepšie ja mám hypotyreózu .. takže ja som mala opak kilá navyše...
@rena28 ja mám to isté a neskutočne mi pomohol selén, kt mi poradila endokrinologička. už mi klesali T3 a T4 začínala znížená funkcia.po cca 2 týždňoch brania som sa začala cítiť dobre. Prvá kontrola eutyróza, druhá po pol roku tiež ok, dokonca protilátky proti žľaze mi klesajú a na sone sa objavuje normálne tkanivo. neverila som jej ale zatiaľ to funguje. len pozor na dávkovanie selénu, neprekračovať ho.
@lyci dakujem pozriem si to. 👍 @stanzi , ano beriem posledne 2 tyzdne od jamieson , ako vsak citam tak alfa omega je pravdepodne dat do poriadku travenie , kedze centrum imunity sa nachadza v tenkom creve. Ja som absolvovala uz vsetky mozne vysetrenia gastroenterologicke a vsetko mam v poriadku podla vysledkov ale travenie citim , ze nie je ok. Tak idem skusit eliminovat niektore potraviny hlavne cukor a uvidim ako budem napredovat. 🙂
@rena28 liecba sa nasadzuje podla TSH a FT4. na znizenie protilatok skus pozriet AIP. tiez mam autoimunitnu chronicku tyreoditidu vela rokov a stale bez liecby. druha vec je, ze moze byt clovek hypo aj ked ma hodnoty v norme, ale to na slovensku zatial maloktoremu lekarovi vysvetlis.