Mám červené vyrážky po tele

jajamavolaju
31. okt 2021

Dobrý deň, poprosila by som Vás o radu. Pred šiestimi dňami sa mi na bruchu urobili jemné, červené bodky. Postupne sa mi to rozšírilo po chrbte, hrudníku, stehnách a vnútrajšku rúk. Vyrážky sú nesvrbivé, každým dňom sú výraznejšie. Alergiu som nikdy nemala, žiadne akné, ani žiadne kožné problémy. Začala som však po niekoľkých rokoch jesť liek TARDYFERON-FOL, ktorý som aj pred pár dňami vysadila. Môže to byť zapríčinené užitím tohto lieku? Viete mi poradiť, čo by to mohlo byť a ako sa liečiť? Mali ste niečo podobné? Užívam zodac, natieram sa bepanthenom,ale nepomáha. Ďakujem za odpoveď.

kacena4
31. okt 2021

je to alergicka reakcia smer dr nech ti nieco daju a moze to byt z lieku ak si ho zacala uzivat v tom istom obdobi ako si sa vyhodila ale aj hoco ine

jajamavolaju
autor
31. okt 2021

Ďakujem pekne za rýchlu odpoveď, zavolala som na pohotovosť. Mala by to byť podľa nich tiež alergická reakcia. @kacena4 máte s tým aj osobnú skúsenosť? Pri tejto alergickej reakcii sa spravia iba vyrážky? Odporučili mi užívať Zodac, diétny režim a počkať s návštevou lekára. Ďakujem za každú radu. ❤️

kacena4
31. okt 2021

@jajamavolaju ano tiez sme silny alergici na viacero veci ☹