Mám byť v karanténe?

abeli040
19. mar 2022

Postupne sme ochoreli všetci v rodine. Nie som očkovaná a mala som príznaky (bolesť hrdla, kašeľ, bolesť hlavy).
Napriek príznakom som mala všetky testy negatívne. Jeden atg, dva domáce a štvrtý pcr test (na ôsmy deň od začiatku príznakov). Neviem ako mám postupovať, keďže nie som evidovaná ako prekonaná, nie som očkovaná a zároveň sú u nás pozitívni členovia s príznakmi.
Mám byť ešte v karanténe ?

mirkava
19. mar 2022

@abeli040 napriek príznakom nemusíš mať covid... môj muž mal a ja nachladena ako pes, ale covid to nebol. Vraj iný infek môže covid zahubit a ten sa neprejaví.... chytili sme ho so synom až neskôr 😊. Ako neockovana si myslím ze musíš byť v karantene keď si bola v kontakte s pozitívnym... nemáš výnimku

zuzubb007
19. mar 2022

Ak su clenovia pozitivny, musis ako neockovana byt doma, keby si bola zaockovana mozes kde chces

sonavidova
19. mar 2022

@abeli040 po negativnom pcr teste uz nie, ak uplynilo 5 dni

abeli040
autor
21. mar 2022

@mirkava Aha, môže byť. U nás sme ochoreli už všetci. Tak dnes mi vyšiel pozitívny domáci test, lebo som sa začala opäť cítiť dosť zle. Pár dní mi skoro nič nebolo, myslela som si, že mi to už prešlo, ale dnešnú noc som nemohla ani zaspať (dosť silná bolesť hrdla a zase kašeľ). Takže mám päť dní karanténu, ale lekárka hovorila, že nebudem oficiálne prekonaná, keďže nemám pcr test. Mám predpísané antibiotiká (príznaky mi začali už siedmeho marca), trvá to dosť dlho. A karanténu mám do piatku. Ak mi to pomôže, tak lekárke nemusím volať.

mirkava
21. mar 2022

@abeli040 a nechceš ísť na PCR? Mala by si potvrdenie o prekonaní. Keďže si neockovana môže sa ti to zijst.... skoré uzdravenie

abeli040
autor
22. mar 2022

@mirkava Zatiaľ som nebola na PCR. Áno, chcela som mať to potvrdenie, tak ešte uvidím či pôjdem. Ďakujem.