Ahojte. Trápi ma borelioza uz par mesiacov, ustipol ma komár, takze nie, kliešť nie je jediný hmyz co vám môže toto svinstvo predať. Ale k veci... Prišli mi na to po pár mesiacoch i ked ja som tušila ze to mam uz na 10ty deň. Mala som neskutočnú bolest hlavy, stuhnutost šije, a bolesť rúk a nôh neopísateľna. Mam len 21 rokov. Pani dr ma odbila s ATB na 3 tyzdne a dovi dopo. Uz je to par mesiacov od liekov no citim sa hrozne. Niekedy az ako opitá podrazdena unavena, a ta bolesť hlavy a tela je na zaplakanie. Objednala som sa k sukromnikom do BA. Prosím, je tu niekto kto zažíva niečo podobné+ este aj v tomto Covidovom čase ? Moja rodina uz je z toho na prášky a ja taktiež. Ďakujem za každú radu.
Pani doktorku bolo treba odbiť, predpokladám ze praktická lekárka. Odporúčam sa pýtať s takýmito vecami na infekčné, alebo normálne ísť na pohotovosť... Pred 2r mal borelku môj chlap, ATB bral 2 mesiace, väčšinu z toho infuzne, kontroly, odbery a kopa vitamínov, doplnkov.. Tiež prakticky lekár mal blbé reči, neurológ a infekčné ale vôbec nie... Nečítaj katastrofické scenáre na nete, keby sme to sledovali tak skončí na psychiatrii tiež. Aj s liečbou trvalo skoor trištvrte roka kým sa dal dokopy a ešte potom býval neprimerane unavený atď... Na nete sa dočítala zaručených typov. ATB na roky, v dávkach pre koná... Atď atď... Počkaj teda co ti povie odbornik.
A inak pravda, teraz v dobe kovidovej ochorieť je otras... Mne sa na tie vyšetrenia ani nechce, co mam plánované, lebo už aj bolesť kolená pripiwu kovidu..
CBD pomôže aj na boreliózu akurát včera som o tom písala článok.
Boleriózu sposobuje EBV vírus... Hoc je pravda, že ustipnutie komarom alebo inym hmyzom moze byt spušťač.. Moja sestra mala veľa rokov migreny z boleriózy. Pomohla jej očista systemova bylinna. Uz 11-ty tyžden neberie konečne novalgin od bolesti hlavy. Ja som šla tiež do tej očisty a aj mne pomohla ale na ine veci...
@tintina777 odkedy spôsobuje boreliózu vírus? Žeby mi niečo uniklo,odkedy som skončila školu? 😁 Boreliózu spôsobuje baktéria Borrelia burgdorferi
@tintina777 no to si s niecim mylis...
@anos18 cerpala som odtial https://www.plasmaofficezv.sk/l/epstein-barrove... a aj z inej literatury ale ano nie priamo ho sposobuje... V kazdom pripade odporucam si posvietit aj na EBV
Ja som tiež mala boreliozu a zistili to na infekčnom mesiac som brala lieky a bol pokoj potom som chodila každý polrok na odbery
@panelacikova súhlasím.
@cristy99 len trpezlivosť. a z časti sa s tým nauč aj žiť, inak sa zblázniš. čím viac pokoja, tým lepší priebeh liečby ako takej. no chce to čas. niektoré veci môžu pretrvávať aj roky (bolesti hlavy napríklad)... v BA ti dajú liečbu, odporúčam však napriek tomu nebyť na ATB dlhšie ako 3-4 mesiace, inak ti môžu zničiť imunitu a "vyskočí" ti iný zdravotný problém... držím palce